Kristian: Pronasleduje me to kazdou noc, nejaky drat, co nekam blbe dam
Honza: Dekuju!
Tak par fotek ze dneska. Dneska jsem dlouho spal, takze jsem toho na aute nestihl zase tak moc udelat, zitra snad budu trochu pilnejsi.
Momentalne se usili soustredi na:
- intercooler a potrubi
- oil feed
- downpipe
Privod na olej k turbu jde u 1.6 vzit z vicero mist. Ja mam takove tecko, ktere se da pred senzor na tlak oleje. Dneska jsem na to tak koukal a kroutil hlavou nad tim, jak se k nemu dostanu, takze pokud zna nekdo nejaky zlepsovak ci tip, jak to sundat, tak sem s nim prosim! Az bude hotovy oil feed, tak teprve pridelam downpipe, kdyz bych nahodou nakonec musel brat olej z druhe strany bloku, tak at to nemusim cele zase rozdelavat. Takze zbyva intercooler a potrubi - na ktere jsem se dneska soutredil.
Jeste nez jsem zacal, tak prisel pan postak a prinesl mi balicek s haldou rozsypaneho caje na obalce, takze hned bylo jasne, o co jde
Tak jsem to rozbalil a ejhle, krabicka!
Rozbalovani budiku z obalu jsem si nechal az na po praci, jako za odmenu. Tim, ze je uz po praci, tak teda dalsi foto, je to opravdu nadherna vec. Koupil jsem ho na britskem ebayi pres nejaky japonsky shop, plus jeste na ne ted mely slusne slevy, takze me vysel na opravdu slusne penize. A jako bonus, obednal jsem ho v sobotu a dosel dneska, takze fakt masakr. Jeste to chlapci vymakali, takze zadne clo a dph jsem nemusel platit
Ted k tomu intercooleru. Nejdrive bylo treba nandat potrubi, abych vedel, jak k nemu ten intercooler sedne a co vsechno bude treba predelat. Potom jsem na intercooler nasrouboval tyce z nerezu a dal jsem to na auto, abych vedel kam vrtat. Fixem oznacit a hura do toho! (tohle cele trvalo trochu dele, nez to jedno souveti napovida
)
Az se clovek dopracuje k tomuto
Zatim jsem akorat provizorne nandal nahoru matky, abych si mohl intercooler nastavit tak, jak potrebuju.
Tady jedna pracovni. Zrovna svitilo slunicko, tak je celkem hezky zbarvena.
Potom jsem flexou akorat urezal vrsky tech tyci (zatim provizorne, takze proto jich tam tolik jeste trci!), abych mohl zavrit kapotu. Jeste me ceka zkracovani jedne trubky (jednu jsem stihl uz dneska) a chybi mi jeden 90 stupnovy silikonovy spoj, takze az tohle vsechno bude, tak budu moci intercooler 100% nandat, tyce oznacit, orezat, atp....
Pod kapotou to ted vypada takto (ta hadice s tou igelitkou vevnitr je budouci oil return
), ano, cerne spoje by se mi libily vice, ale kupovat ted bednu cernych silikonovych spoju neprichazi v uvahu, takze prestanu kafrat a holt jsou modre
Cast potrubi ze spodu auta - vetsina je jen nandana na test! Taky jde videt, jak planuju prichytit intercooler ze spoda, jsou to takove narezle bazmeky (ktere jsou kupodivu ale celkem silne), ale holt to je jedine, co momentalne mam a melo by to fungovat, jeste je budu muset trochu zkratit a pripadne navrat.
A takhle zatim sedi intercooler
Komenty, napady a pripadne rady - prosim sem s nima! Kdyby nekdo konkretne vedel, jak na ten senzor tlaku oleje (viz zacatek tohoto postu), tak bych jakoukoli pomoc vysoce ocenil