Jirkova mrkačka

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Jirkova mrkačka

Příspěvekod jiri.l » 02 dub 2013, 20:56

Kristian: Pronasleduje me to kazdou noc, nejaky drat, co nekam blbe dam :lol:

Honza: Dekuju! :)

Tak par fotek ze dneska. Dneska jsem dlouho spal, takze jsem toho na aute nestihl zase tak moc udelat, zitra snad budu trochu pilnejsi.
Momentalne se usili soustredi na:

- intercooler a potrubi
- oil feed
- downpipe

Privod na olej k turbu jde u 1.6 vzit z vicero mist. Ja mam takove tecko, ktere se da pred senzor na tlak oleje. Dneska jsem na to tak koukal a kroutil hlavou nad tim, jak se k nemu dostanu, takze pokud zna nekdo nejaky zlepsovak ci tip, jak to sundat, tak sem s nim prosim! Az bude hotovy oil feed, tak teprve pridelam downpipe, kdyz bych nahodou nakonec musel brat olej z druhe strany bloku, tak at to nemusim cele zase rozdelavat. Takze zbyva intercooler a potrubi - na ktere jsem se dneska soutredil.

Jeste nez jsem zacal, tak prisel pan postak a prinesl mi balicek s haldou rozsypaneho caje na obalce, takze hned bylo jasne, o co jde :D Tak jsem to rozbalil a ejhle, krabicka!
Obrázek

Rozbalovani budiku z obalu jsem si nechal az na po praci, jako za odmenu. Tim, ze je uz po praci, tak teda dalsi foto, je to opravdu nadherna vec. Koupil jsem ho na britskem ebayi pres nejaky japonsky shop, plus jeste na ne ted mely slusne slevy, takze me vysel na opravdu slusne penize. A jako bonus, obednal jsem ho v sobotu a dosel dneska, takze fakt masakr. Jeste to chlapci vymakali, takze zadne clo a dph jsem nemusel platit :mrgreen:
Obrázek

Ted k tomu intercooleru. Nejdrive bylo treba nandat potrubi, abych vedel, jak k nemu ten intercooler sedne a co vsechno bude treba predelat. Potom jsem na intercooler nasrouboval tyce z nerezu a dal jsem to na auto, abych vedel kam vrtat. Fixem oznacit a hura do toho! (tohle cele trvalo trochu dele, nez to jedno souveti napovida :lol: )
Obrázek

Az se clovek dopracuje k tomuto
Obrázek
Obrázek

Zatim jsem akorat provizorne nandal nahoru matky, abych si mohl intercooler nastavit tak, jak potrebuju.
Obrázek

Tady jedna pracovni. Zrovna svitilo slunicko, tak je celkem hezky zbarvena.
Obrázek

Potom jsem flexou akorat urezal vrsky tech tyci (zatim provizorne, takze proto jich tam tolik jeste trci!), abych mohl zavrit kapotu. Jeste me ceka zkracovani jedne trubky (jednu jsem stihl uz dneska) a chybi mi jeden 90 stupnovy silikonovy spoj, takze az tohle vsechno bude, tak budu moci intercooler 100% nandat, tyce oznacit, orezat, atp....

Pod kapotou to ted vypada takto (ta hadice s tou igelitkou vevnitr je budouci oil return :D), ano, cerne spoje by se mi libily vice, ale kupovat ted bednu cernych silikonovych spoju neprichazi v uvahu, takze prestanu kafrat a holt jsou modre :lol:
Obrázek

Cast potrubi ze spodu auta - vetsina je jen nandana na test! Taky jde videt, jak planuju prichytit intercooler ze spoda, jsou to takove narezle bazmeky (ktere jsou kupodivu ale celkem silne), ale holt to je jedine, co momentalne mam a melo by to fungovat, jeste je budu muset trochu zkratit a pripadne navrat.
Obrázek

A takhle zatim sedi intercooler :)
Obrázek

Komenty, napady a pripadne rady - prosim sem s nima! Kdyby nekdo konkretne vedel, jak na ten senzor tlaku oleje (viz zacatek tohoto postu), tak bych jakoukoli pomoc vysoce ocenil ;)
1993 NA6 socialni verze

Obrázek

Vozíme HSD MeisterR coilovery, díly DW, kola ENKEI KONIG RAYS SSR WORK XXR , pro více info SZ!
jiri.l

Obrázky: 3

Příspěvekod Xcriss » 02 dub 2013, 21:07

Nasrana MXa 8-)
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET

PRO VÍCE INFO -> kristian.tomala@afimocz.cz

Obrázek LIKE US ON FACEBOOK!
Xcriss

Příspěvekod jiri.l » 02 dub 2013, 21:34

Xcriss píše:Nasrana MXa 8-)

Jj :D ikdyz u mx5 je to vzdycky takove 'wannabe' mean look, protoze mx5 vypadaji jako hrozne friendly auta :lol:
1993 NA6 socialni verze

Obrázek

Vozíme HSD MeisterR coilovery, díly DW, kola ENKEI KONIG RAYS SSR WORK XXR , pro více info SZ!
jiri.l

Příspěvekod kousmen » 03 dub 2013, 05:50

Dobrá práce! Když to bude tak hezky zdokumentovaný, tak se podle tebe celá republika oturbí. To bude na cestách veselo. :D Kupodivu mi tam modrý hadice ani tolik nepřekáží, hlavní je, že to bude udělaný pořádně...
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod Zed » 03 dub 2013, 10:54

Paráda pane, hlavně obdivuju ty podmínky ve kterejch to děláš, mě by z toho asi švihlo takhle někde na parkovišti :D
charged "beauty"
charged beast
Miata simply begs to be driven hard!

MX-5 Cup 2018 - http://mx-5cup.cz/
Zed

Příspěvekod Miata » 03 dub 2013, 16:08

Dobře ses do toho pustil!! Jedna otázečka, zvážil jsi to ze srandy kolik kg navíc jsi nacpal pod kapotu nebo nějaký odhad??
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Obrázky: 1

Příspěvekod whisper » 03 dub 2013, 23:33

Ooo, paráda, moja obľúbená Mia má už aj turbo... Tak to už nemám v ničom navrch! :evil:

(žartujem ;) ) Dúfam, že sa niekedy vidíme IRL :)
Ponúkam celý sortiment produktov SkidNation so zľavou pre členov - napíšte správu.

Radosť je moje palivo.
whisper

Obrázky: 6

Příspěvekod jiri.l » 05 dub 2013, 04:14

kousmen píše:Dobrá práce! Když to bude tak hezky zdokumentovaný, tak se podle tebe celá republika oturbí. To bude na cestách veselo. :D Kupodivu mi tam modrý hadice ani tolik nepřekáží, hlavní je, že to bude udělaný pořádně...

Diky! Vsak to je ucel ne, cim vice naturbenych mx5 v okoli, tim lepe :mrgreen: Je pravda, ze na tech fotkach ta modra jeste vypada celkem k svetu, ted jak uz jsem do toho zamichal jeste ty puvodni oranzove, tak to zacalo hrat barvama a to je hruza :D ale zatim to udelam ucelove, az bude vse fungovat jak ma, tak se budu zabyvat barvama...

Zed píše:Paráda pane, hlavně obdivuju ty podmínky ve kterejch to děláš, mě by z toho asi švihlo takhle někde na parkovišti :D

Diky moc! No stalo me to chvili odrikani, kdyz jsem takhle na parkovisti zacinal, coz bylo vice nez rok zpatky... ale on si na to clovek zvykne a vsichni kolem nej taky, takze to uz pak neprijde vubec nikomu divne :lol: je pravda, ze zrovna pri takto rozsahle instalaci by se mi tatova dilna nesmirne hodila, ale holt je to tak, jak to je a je treba vyjit s tim, co clovek ma k dispozici a moc nefnukat...

Miata píše:Dobře ses do toho pustil!! Jedna otázečka, zvážil jsi to ze srandy kolik kg navíc jsi nacpal pod kapotu nebo nějaký odhad??

Sakra! To me nenapadlo :D nejvic vazi turbo a svody... intercooler neni zas tak tezky, snad jen tech par ocelovych trubek (ty spodni cerne), ktere jsou celkem tezke - chtel bych je casem vymenit za hlinikove, aby byly jako ty ostatni. Ale plan je tech par kilo navic vykompenzovat vyssim vykonem, tak uvidime :lol:

whisper píše:Ooo, paráda, moja obľúbená Mia má už aj turbo... Tak to už nemám v ničom navrch! :evil:

(žartujem ;) ) Dúfam, že sa niekedy vidíme IRL :)

:lol: tak prece jenom to tady neni o porovnavani toho, kdo co ma ci nema :mrgreen: tvoje auto jezdi a funguje, zatim co to moje je zatim jenom zaparkovane pod okny a modlim se, ze to bude fungovat :lol: IRL?
1993 NA6 socialni verze

Obrázek

jiri.l

Příspěvekod Borgi » 06 dub 2013, 07:47

Nechci ti to toho kecat, ale zbav se tech hadicovejch spon a dej tam ty sroubaci silnejsi (nahore myslim jednu mas) dokud to mas rozdělany ;) jinak pěkná práce
Borgi

Příspěvekod jiri.l » 06 dub 2013, 16:02

Diky za radu! Ale moc tomu nerozumim, jake spony mas na mysli? Tzn za jake bych to mel vymenit?
1993 NA6 socialni verze

Obrázek

jiri.l

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora