Radepova 1.8 NB (ex Postert)

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Radepova 1.8 NB Postert

Příspěvekod radep » 03 kvě 2013, 22:43

Tak odrazky nové kupovat nebudu :-) dneska jsem si udělal domácí úkoly :-)
Odrazky jsem rozřezal, vyčistil, zadní odraznou vrstvu (která už slezla) jsem zbrousil a nastříkal sprejem s imitací chromu (imitace je to sice chabá ale není to poznat). Praskliny v ploškách na šrouby jsem slepil a zpevnil epoxidem.
Na živo vypadají skoro jako nové :-) dodatečné náklady 0,-, nové stojí u IL asi 1500,-

O víkendu mě čekají dveře - rozebrat panely, zkontrolovat lišty pro okna, promazat... a na cestě je balíček z anglie s novými SB pro motor (o 40% tvrdší z IL), PVC a pár drobnostma.
Přílohy
DSCF1356.JPG
Horní 2 původní stav, dolní 2 rozebrané a vyčištěné.
DSCF1360.JPG
Všechny 4 vyčištěné, slepené
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod radep » 06 kvě 2013, 20:03

Pár foto z dnešku...
Přílohy
DSCF1367.JPG
DSCF1364.JPG
DSCF1361.JPG
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod Vavris » 07 kvě 2013, 08:07

Moc hezké foto :) havně ta 2.

No a musím konstatovat, že projížďka byla geniální a už se těším na další
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod radep » 08 kvě 2013, 14:18

Dorazily hračky z Anglie! :-)
Dneska jsem vyměnil SB motoru za o 40% pevnější z IL
Nový PCV ventil a těsnění
Vyhodil jsem aktivní uhlí z motorového prostoru :-)

Ještě tam mám mazda olejový filtr, mazda sada na opravu laku, klíč na brzdové hadice, šroub na nastavení geo, klipy na dveřní panely (budu je rozebírat)... věci do zásoby :-)
Siláče vypadají dobře, motor drží citelně lépe (ty staré byly naprasklé), do kabiny se přenáší lehce vibrace na volnoběh, ale to mi až tak nevadí (když už jsem jezdil chvíli na Roadster Tuner EM).

Edit: po projížďtce jsem nadšenej :-) motor drží, konečně můžu přesně řadit a podřazovat, není nutné přesně trefit otáčky a derivaci otáček jako předtím (resp jde to teď trefit lépe a rychleji) :) a jezdím bez cukání... Zvuk motoru je výrazně lepší, při vyšších otáčkách se do kabiny přenáší vytříbený kovový rachot :) Klidně by mohly být ještě trochu pevnější, ale už to nebudu nijak řešit.
Edit2: najeto víc jak 100km na nových SB, docela si sedly, jsou ještě tišší... klidně by mohly být pevnější :)
Přílohy
DSCF1371.JPG
DSCF1372.JPG
Naposledy upravil radep dne 09 kvě 2013, 13:33, celkově upraveno 1
radep

Příspěvekod riderhenry » 08 kvě 2013, 21:22

Parada, to rad slysim! Snad mi budou taky tak sedet ;)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod radep » 08 kvě 2013, 22:31

Práce na novém interiéru byly zahájeny :-)
Vakuuju vrstvu karbonu, místo toho původního zničeného tím dřevěným obložením, co tam bylo...
Přílohy
DSCF1375.JPG
DSCF1378.JPG
radep

Příspěvekod radep » 12 kvě 2013, 12:59

Tak postoupil jsem trošku dál :-)
Přílohy
DSCF1389.JPG
Po broušení...
DSCF1392.JPG
Skoro finální stav, bude se ještě brousit jednou a lakovat 4 vrstvy. Bordel vpravo jsou ďubky v laku, není ještě úplně hladký.
DSCF1395.JPG
Místy se trošku rozjela struktura vlákna, ale na to už kašlu :) není to hold žádná fake fólie, ale látka která se vakuováním trošku zkroutí.
DSCF1385.JPG
Popelník
radep

Příspěvekod kousmen » 12 kvě 2013, 16:35

Moc pěkná práce. Budu s nadšením sledovat u čeho skončíš. Karbonu není nikdy dost, tak aby tady za rok nebyl fullcarbon NB projekt. :D
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod radep » 12 kvě 2013, 18:33

V plánu je interiér (prostředek konzole, kroužky kolem výdechů, vršek dveří kolem repráčků), prostě vše co bylo obdělané dřevem (viz můj úplně první post tady). Nějaký umělec to tam nalepil lepidlem a bez poškození to nešlo zaboha dolů... a to dřevo už bylo po těch letech úplně zničené. Po pár pokusech s lakem a samolepkou jsem se rozhodl pro pravý uhlík.
Další věc na kterou vymýšlím plány je kompletní sání z karbonu. tzn celá trubka, představuju si to zatím jako vlastní kopii ARC sání, nebo zvažuju ještě udělat jenom koleno aby sání vedlo za pravé světlo. S tím, že bych si ho nalaminátoval sám celé, podle postupů na netu to není složité... akorát zvažuju zda vyrábět formu nebo ne. Nevím no, už to mám v hlavě dlouho, tak snad se do toho pustím :-)

No není to skvělé? http://www.mx5nutz.com/forum/index.php?showtopic=80503 :D
radep

Příspěvekod kousmen » 12 kvě 2013, 20:48

To původní sání ARC je z hliníku tenkýho jako vlas kvůli tomu, že chladnej vzduch proudí právě v těch místech kde ARC má rozšířený banděro a tak se chladí vzduch přiváděnej do motoru. Tím karbonem to získá krásnej vzhled a určitě to bude i fungovat, jenom to nebude splňovat tu chladící funkci, což je škoda. Já sám mám podobnou kreaci taky v plánu, ale spíš chci něco na způsob JacksonRacing sání - http://carphotos.cardomain.com/ride_ima ... _large.jpg
Ať už se pustíš do čehokoliv, tak držím palce. To karbonový ARC-look sání je sexy. ;)
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora