zvysenie vykonu MX5 NB 1.8

Re: zvysenie vykonu MX5 NB 1.8

Příspěvekod ZIZU » 09 lis 2013, 10:37

Zed píše:
ZIZU píše:Kompresor sebou prinasi i jine vydaje nez je jen porizeni kitu nebo se pletu? Mam na mysli neco jako kovane pisty, lepsi podvozek, svody atd....nebo to vsechno neni potreba a autu to nijak neuskodi? bavime li se o vykonu treba 200PS? Jaka je teda realna cena takove prestavby? :O

Nepřináší.. ale zase jsme u toho, k čemu to auto chce člověk používat a jak se k němu bude chovat.
Na machrování není potřeba nic, podobně jako na sprinty (kde se z podstaty věci musí počítat s větším opotřebením spojky, převodovky a motoru). Na okresky jsou lepší brzdy určitě vhod, dá se spokojit s pořádnejma destičkama. Na malý technický dráhy (Mýto, Sosnová, Písek) toho navíc taky moc potřeba není, rozumnej podvozek a pořádný destičky. A o okruzích mi příjde zbytečný mluvit, tam je to asi jasný.. Všeobecně počítám s tím, že nikdo nechce jezdit na mrtvým podvozku, nebrzdících brzdách a gumách z rýže.
Kovaný vnitřnosti pro 200k u BPčka (1.8) nepotřebuješ, svody a výfuk beru jako přirozenej upgrade i u atmosféry.

Diky za odpoved, zase jsem o neco moudrejsi :)
ZIZU

Obrázky: 1

Příspěvekod sumi81 » 20 lis 2013, 14:51

caute, tak som po citani roznych diskusii po nete dospel k nazoru, ze zrejme tam nahodim turbo. Zaujali ma napr. FlyingMiata, kazpdoadne tu deklaruju narast vykonu zo 105 do XXX podla verzie. Napriklad FlyingMiata Voodoo II turbo system kit deklaruje narast vykonu zo 105 HP na 180 HP. Cena celeho kitu je celkom priazniva. Je v tomto pripade narast vykonu na 1.8 nb kde je seriovy vykon vyssi iny, alebo je to proste 180 HP a basta bez ohladu na to do akej motorovej verzie sa to hodi? Som z toho jelen... Co sa tyka samostatnej stavby ako spominal Zed, znie to lakavo, ale do toho sa bojim pustit, nemam na to ani cas a obavam sa ze ani schopnosti... :(
sumi81

Příspěvekod Rudy » 20 lis 2013, 17:04

Ten výkon 180 je práve pri 1.8. Kedže kit využíva originál vstreky 1.6kové be šli na maximum tak pri 140 konoch.
Rudy

Obrázky: 2

Příspěvekod whisper » 21 lis 2013, 00:36

Ja mám 1.6 s turbom, nie kit, ale postavené kamošom a členom tohto fóra (Pajo106). Je to fúknuté z 90k na cca 150k s tým, že mojim cieľom je plus mínus 0,7 baru = odhadom do 200k, čo by mal byť limit, ktorý motor vydrží bez výmeny piestov a ojníc za kované atď. Pre ilustráciu uvádzam približné náklady na jednotlivé časti.

Turbo: ako tu už niektorí písali, s malým turbom tam prakticky žiaden lag nie je a pri vysokých otáčkach sa to pocitovo chová úplne ako atmosféra. Použité Garrett GT1752 za 350€.
Zvody: pri turbe samozrejme nutnosť, inak ho tam nemáš ako dať, ja mám od A.M.A. spolu s downpipe za 470€.
Riadiaca jednotka: plne programovateľná VEMS za 600€. Problém je, ak musíš platiť ešte aj za ladenie, pretože to nie je lacná záležitosť, pokiaľ nemáš kamaráta, ktorý ti mapy spraví.
Spojka: na sériovú zabudni, ak sa rád rozbiehaš na jednotke ako prasa - ja mám Stage 2 od Exedy za 400€.
Hadice, intercooler, drobnosti: spolu minimálne 400€. Vstreky mám zatiaľ sériové, pretože tlačím len 0,45 bar (odhadom 150k), ale v garáži už čakajú 540cc z RX-8 za 120€. Ty lepšie na základný turbo build nepotrebuješ, tie z 1.8-čky by to mali zvládnuť minimálne do 180k bez problémov.

Keď si to tak zrátaš iba s "nutnosťami", si na cene 2200€ + samozrejme práca, ak si to nerobíš sám. Ak k tomu prirátaš budíky (lambda, teplota a tlak oleja), sanie a kvapaliny, je to ďaľších 500€. Komplet by som teda rátal 3000€, čo je rovných $4000, tak neviem, nakoľko je to pre teba reálne... Pretože musíš vždy počítať aj s 20% rezervou na nečakané výdavky, inak riskuješ, že budeš nepojazdný, kým peniaze nezoženieš.

Ešte brzdy, tie sú podľa mňa nutnosť, akonáhle plánuješ jazdiť okresky alebo nebodaj slalom či okruh už aj na sériovom motore. Do mesta až tak netreba, ale osobne by som brzdy upgradoval ako jednu z prvých vecí. Načo ti je výkon, ak sa rozbehneš iba raz :D
Naposledy upravil whisper dne 21 lis 2013, 01:03, celkově upraveno 4
Ponúkam celý sortiment produktov SkidNation so zľavou pre členov - napíšte správu.

Radosť je moje palivo.
whisper

Obrázky: 6

Příspěvekod car2n » 21 lis 2013, 00:50

whisper: hezky shrnuto, dik
car2n

Příspěvekod cavan » 21 lis 2013, 08:30

vyhoda toho setu od flyin miata je ta ze ti pride komplet sada. nemusis zhanat ani 1 srobik na to aby ti to fungovalo, naviac ponukaju dobru moznost upgradu, a ked sa ti nieco poserie, tak tam mas lifetime support.. zalezi od toho ci mas cas a chut zhanat si komponenty, alebo das prednost pohodliu.. v podstate co som pozeral tak za 4000 by mal vyjst komplet set aj zo spojkou a postou.. + nezabudni na clo a dan. plus ako pisal whisper.. brzdy..
inak mozno sa bude konat niekedy na buduci rok nakup prave z flyin miaty.. =lacnejsia posta ;)

a trochu OT.. ked som spomenul clo a dan.. zaregistroval som nieco ze EU a USA chcu zrusit povinnost platby cla.. tak mozno sa oplati este chvilku pockat.. ;)
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod whisper » 21 lis 2013, 11:16

Môj názor: pokiaľ nemáš skúsenosti s autami a množstvo víkendov navyše, ktoré chceš stráviť v garáži a chuť sa učiť aj na vlastných chybách, išiel by som do kitu. Aspoň ja sám by som si na skladanie vlastného zatiaľ určite netrúfol. Ono svet sa síce nezrúti, ak niečo pokazíš, ale väčšinou to stojí peniaze a kopec času dať zase do poriadku. Je to o tom, čo vlastne chceš - hrať sa s autom v garáži a naučiť sa nové veci, alebo radšej jazdíš a netúžiš po štvrť roka nepojazdnom aute.

Ak nemáš k dispozícii 3000€ na kit alebo 2500€ na skladačku, nešiel by som zatiaľ do žiadnej z možností, pretože ti nebudú stačiť peniaze. Maximálne ak máš dostatočne vysoký príjem a vieš, že to do jari finančne vykryješ. Zvyšovanie výkonu nie je lacná sranda, ja som za auto dal dvojnásobok toho, čo bežne NA-čka stoja.
Ponúkam celý sortiment produktov SkidNation so zľavou pre členov - napíšte správu.

Radosť je moje palivo.
whisper

Obrázky: 6

Příspěvekod sumi81 » 21 lis 2013, 12:26

dik moc za info, teraz uz viem vsetko co potrebujem. Sam sa do toho urcite pustat nebudem, poznam svopje limity a casu mam ledva na jazdenie, nie este na samostudium v garazi. Takze bude turbo KIT :twisted: Ked sa bude riesit ten hromadny nakup, dajte mi vediet.. BTW robim v globalnej prepravnej spolocnosti, takze ked to budete riesit urcite budeme vediet nieco spravit aj s cenou prepravy na SK ;) Co sa tyka tej colnej unie US a EU, myslim ze to bude este beh na velmi dlhu trat, ale ved uvidime :)

btw, nechcem zakladat novy topic, ale mate niekto skusenosti s water transfer printing? Rozmyslam troska "vytunit" disky tymto sposobom.

http://www.hydrografika.sk/
http://www.youtube.com/watch?v=tw26l-gXlmI

zaujimava vecicka
sumi81

Příspěvekod Zaplik » 21 lis 2013, 14:26

jeden home made kit bych tu měl nebo bych ho mohl doskládat, svody litina 323gtx s redukcí z ihi na K04 (S3,TT,cupra R,..), turbo k04, downpipe s zavity pro dvě lambdy, včetně vlnovce (jedna orig, druhá třeba innovate pro kontrolní budík) k ecu přejebávač do 0,4 baru (190HP bezpečně podle stavu kroužků, bez práce), bez ic ale ten mužu sehnat včetně vedeni, řekněme cena 25tis. včetně IC, jako startovaci kit je to super pro další uprvavu nutná jednotka, výhodou je že je turbo schovany pod nadobkou ostřikovačů a orig air boxem takže vypadá to jako by to tam bylo orig.
bez turba dneska jezdí už jen sekačky
Zaplik

Příspěvekod sumi81 » 21 lis 2013, 14:51

hm, no tak dokopy som vacsine tvojho mailu nerozumel ale ak to spravne chapem: turbo kit ktory je funkcny, je to bezpecne, dostanem sa s nim na cca 190 HP za 25k? ak ano tak sa dohodneme :)
sumi81

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5