Informační instrumenty

Informační instrumenty

Příspěvekod kousmen » 07 led 2014, 16:25

Indikátory a měřidla, čidla a senzory. To jest něco, k čemu moje slepé oko nenašlo na zdejším fóru téma. Pokud tady je, tak mě prosím odkažte. V opačném případě bych tady uvítal veškerou diskusi kolem těchto záležitostí.

Dovolím si tohle téma hned využít k několika dotazům.
Hodlám si vytvořit vlastní konzoli, se vším všudy. Přestože jsem v dávné době prošel krátkým studiem autoerotiky, tak všem těm káblíkům, čidýlkám a obvodům nerozumím ani za mák. Autoelektrikář ze mě asi nebude ani po pár radách, ale rád bych došel k potřebným informacím a výsledným postupům jak na to.

Nefungují mi budíky a jelikož je to od doby co se předloni zakouřilo z řídící jednotky, tak mám obavy, že nepojede ani sestava nových budíků. Musím tedy řešit nejdřív jednotku nebo se obejdu i "bez ní"?

Pokud obejdu, tak co všechno k tomu musím přikoupit a co můžu s čistým svědomím z auta vyhodit?

Dalším dotazem bych rád otevřel téma na to, jaký budíky zvolit. Vím, že nejsem závodník, takže to nemusí být extra třída jako Stack, ale zatím o ničem jiným ani neuvažuju, neboť jsou mi zbylé značky nesympatické nebo ještě více nedostupné. Jak a proč byste vybrali vy?

To je prozatím všechno, co mě zajímá. Takže pokud oplýváte nějakou znalostí, která by mi mohla dopomoci k vytvoření díla, tak vás o ni na kolenou prosím. Neb tady se svým smyslem pro rozruch nejspíš nepochodím. Za každou z nich děkuji předem. ;)
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Re: Informační instrumenty

Příspěvekod Mike » 07 led 2014, 20:48

studiem čeho žes to prošel? :D
Ještě mě napdá jeden dotaz k tomu: jak máte řešený přídavný budíky (fotky sem) tuningový deklíky na A sloupek se mi ani za mák nelíbí a místo výdechu topení to pro mě taky není
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod whisper » 08 led 2014, 01:12

Čo sa týka budíkov, tak som si všimol, že ľudová voľba padá často na AEM lambda+budík a Depo tlaky/teploty. Sám ich mám a problém za dva roky od inštalácie nikdy nebol. Ja mám lambdu vo výduchu a ostatné tri namiesto kastlíku pod rádiom. Výduchy v strede som aj tak nikdy na fúkanie vzduchu nepoužil - vždy fúkam na okno a na nohy. Mne sa to tak páči, pretože to nie je také invazívne, ako keď si niekto dorobí všelijaké držiaky na palubovku alebo stĺpik.

// foto:
Přílohy
interier.jpg
Ponúkam celý sortiment produktov SkidNation so zľavou pre členov - napíšte správu.

Radosť je moje palivo.
whisper

Obrázky: 6

Příspěvekod Pavel260 » 09 led 2014, 14:21

tak já mám blitz, místo rádia a jsem spokojený
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod kousmen » 09 led 2014, 16:33

Jo, tak blitz budíky mě štvou právě ze všeho nejvíc. Že je máš ty a ne já. :lol:
Co se týče umístění, to už je vyřešený. Prakticky si určitě poradím s tím co koupit za budíky a kam je dát. Horší je to se zapojením a tudíž nevím ani co dalšího bude a nebude třeba přikoupit. Jde mi hlavně o to, co obsahovaly už původní budíky - otáčkoměr, palivoměr atd. a jestli to bude fungovat s tou řj. Ale asi to budu muset někde ještě vyštudovat a nebo to prostě rovnou vyzkouším. Jenže vím, že tahle metoda je strašně zdlouhavá a finančně náročnější...
Klíďo dávejte dál cokoliv k tématu. Vždycky se to někomu může hodit. ;)
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod Pavel260 » 09 led 2014, 21:06

právě proto jsem to psal. Nepředpokládal jsem že by ti to nějak pomohlo ale že by tě to mohlo nasrat :-D ale buď klidný, mlží se, kdo ví jestli nejsou vytopené "cunami" nebo utopené v záchodě :)
Sorry za OT
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod kousmen » 28 led 2014, 13:34

Kdybych pořídil laditelnou ecu, tak nahrazuje tu původní ve všech funkcích? Jde mi o to, že s opravovanou ecu jezdit nechci a nejedou mi s ní některý budíky, takže bych to vyřešil laditelnou s tím, že bych měl do budoucna možnost naladění podle potřeby. To až někdy budu mít po generálce/úpravě motoru... Vyřeší to teda teď můj aktuální problém?
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod widar » 28 led 2014, 13:52

Jen tak pro zajímavost, nezkoušel si použít budíky z jiného auta? Teď nevím jak u NA, ale NB má v budíkách vlastní mozek

z mobilu
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod whisper » 28 led 2014, 13:55

Programovateľná RJ ti nahradí origo vo všetkom (+ získaš veci ako shift light či iné navyše). Predpokladom samozrejme je, že zdroje signálu sú OK.
Ponúkam celý sortiment produktov SkidNation so zľavou pre členov - napíšte správu.

Radosť je moje palivo.
whisper

Obrázky: 6

Příspěvekod kousmen » 28 led 2014, 14:10

Nejel třeba otáčkoměr a nějaký kontrolky k tomu. Prostě půlka jela a půlka ne, z čehož usuzuju, že neodešly zdroje signálu, ale problém bude dál. Je to od doby, co se zakouřilo z ecu. Jestli to může být budíkama samotnýma, tak tím líp, ale žádný záložní k vyzkoušení nemám a na nějaký proměřování nemám výbavu.
Jestliže laditelná nahrazuje plně tu standardní, tak do ní nejspíš půjdu. Jak jsem psal, nechci jezdit s opravovanou ecu, protože v ni nemám důvěru a budíky bych stejně nejspíš použil jiný...
Problém teda bude v jedné zásadní věci. Koupit, nainstalovat do auta a naladit novou jednotku, to prostě neumím. Budu rád, když ji dokážu správně koupit. Je tady někdo, kdo by se o to za nějakou odměnu kompletně postaral? Nemyslím teď, protože jsem švorc, ale v průběhu následujícího půlroku bych na to mohl našetřit... Vím, že se tady v inzerci objevila ecu i s naladěním za přijatelnou cenu tuším od Zaplika, ale ta šance už se asi opakovat nebude. Nechci do toho moc zahučet ani po té finanční stránce. :)
Invisible Ride
kousmen

Další

Zpět na Technika MX-5