Aenův mazel

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Aenův mazel

Příspěvekod Aen » 11 led 2014, 14:04

Zdravím všechny, tak jsem se po dvou měsících sondování tohodle fóra taky rozhodl přispět se svou krasavicí :-). Jak možná někteří poznali, jedná se o jednu z "Pochtliho bejvalek", zde v zimní verzi se zimákama a hardtopem (používám ji prásácky denně do práce jako daily car, na sněhu i ledě :-)). Máme za sebou někdy od počátku října cca 5 tis. km a zatím spokojenost.
Jinak nacházíme se v Ústí nad Labem, takže budu vděčný za doporučení severočechů na dobrýho mechanika, servis atd :-).
Zároveň bych se chci na jednu drobnost - cca před měsícem mi začal bláznit ukazatel tlaku oleje. Předtím vyletěl hned po nastartování doprostřed budíku a tam se držel až do zhasnutí motoru, ani se nehnul. Teď se mi uráčí zvednout až po cca 2 km od rozjezdu a při brždění či ostřejším zatáčení klesne na minimum, tam sebou chvíli cuká a pak zase vyjede na standartní polohu. Olej jsem kontroloval 2x a byl na horní rysce(byl vyměněnej v půlce října). Nevíte někdo, čím by to mohlo být?
Přílohy
mms_20131121.jpg
Aen

Re: Aenův mazel

Příspěvekod kousmen » 11 led 2014, 14:28

Je příjemný vidět tady pokračování pochtliho ex. S poruchou bohužel neporadím, ale vítám tě mezi náma postiženýma mazdím syndromem. Naštěstí se vyznačuje jenom touhou užít si klikatý cestičky na odehlejších, nejlíp přírodou obklopených místech.
Jaký s ní máš plány? Výletování nebo i úpravy?
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod PavelS » 14 led 2014, 12:06

Zkontroluj vedení - zástrčky na motoru a v budících jestli motor nezní blbě ( :) )...

Vítej ;)
PavelS

Příspěvekod Aen » 16 led 2014, 09:29

Nějaký úpravy časem určitě přibudou, ale spíš ty podkapotový, nejsem příznivcem hustodémonsky krutopřísného tuzingu typu čím víc spoilerů, lišt, mračítek a samolepek, tím líp :-). Možná nějaký fešný kola na léto, to bych si asi dal říct :-).
Aen

Příspěvekod kousmen » 16 led 2014, 11:34

Tak to slyším rád. Budu sledovat, co s tím provedeš. :ugeek: Jenom počítej s tím, že na pořádných kolech to většinou přitáhne pozornost na mazdí wheelgap (mezera mezi kolem a hranou lemu). Tím to pak kolikrát působí hůř jak na původních kolech. Ale jestliže chceš upravovat motor, tak předpokládám, že by jsi se sportovněji naladěnýmu podvozku nebránil. V tom případě bych šel nejdřív po podvozku a pak až po kolech, úpravách motoru atd. Ale to je jenom můj osobní pohled na věc. ;)
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod ADix » 18 led 2014, 10:26

Vítám tě...s tím ukazatelem mi to dělalo, když sem měl pod minimem stavu oleje, takže zkontrolovat poku jsi ta kještě neudělal :)
...because still in progress...
ADix

Příspěvekod Pochtli » 20 led 2014, 23:09

Říkal jsem ti při prodeji, že si musíš vyřešit spotřebu oleje ;) Pokud jsi během 5 tisíc km nic nedolil, pravděpodobně budeš pod minimem a doporučuju co nejdřív dolít olej. Měrku musíš několikrát vytáhnout a pokud není +- stejně souvisle omatlaná z obou stran, máš tam hodně málo oleje (10W-40).
NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

Příspěvekod IvanGS » 21 led 2014, 11:01

Aen píše:Nějaký úpravy časem určitě přibudou, ale spíš ty podkapotový, nejsem příznivcem hustodémonsky krutopřísného tuzingu typu čím víc spoilerů, lišt, mračítek a samolepek, tím líp :-). Možná nějaký fešný kola na léto, to bych si asi dal říct :-).

Podkapotový úpravy - tím myslíš třeba tu spotřebu oleje, ne:-)?
Jinak také gratuluju!
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Zpět na Krásky členů fora