od jardaj. » 14 led 2014, 23:19
Pavle je to Einhel Euro SG150 Turbo. Pokud jsem dobře četl tak max. svařovací proud je 80A. Je to děsně jednoduchý. Stupně proudu jsou jeden kolébkový přepinač max, min a druhý kolébkový přepinač je 1,2. Samozřejmě nejslabší je min - 1, nejsilnější je max - 2. Podle tloušťky materiálu se volí kombinace. Posuv drátu je potenciometrem 0-tuším do 10. Je to na drát 0,5mm. Svařoval jsem s tím i silné materály, i 5mm pásovinu. CO2 mám hasičák. Redukční ventil je součástí svářečky. Na auto myslím ideálka, protože se svařují převážně plechy a ne nějaký silný masiv. Jsem s tím naprosto spokojený. Plechy svařuji na min 1-2. Měl jsem kdysi půjčený COčko od kamaráda na profesionální práci a to je 3x tak velký a nevyužije se. Ty seš šikovnej a vyplatí se Ti to, protože klempíři si účtujou horentní sumy. Práci s plechem jsem odkoukal kdysi od jednoho autoklempíře který se vyučil před válkou a protože jsem manuálně dost zručný tak jsem si koupil kdysi takovou rakovinu a dělal jsem z kusu plechu i celý podběhy. Jako zaměstnání bych to dělat nechtěl, ale jako koníček dobrá zábava kterou se ušetří hodně peněz a uděláš si to s nejlepším vědomím a svědomím a zároveň to potěší při pohledu jak jsi auto zhodnotil. Dnes je málo klempířů kteří nejsou vyměňovači dílů, ale dovedou udělat všechno vlastnoručně vyrobit.