Samove NA 1.6 Turbo (1995) // predané

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Whisper - (1995) NA 1.6 Turbo

Příspěvekod whisper » 28 led 2014, 22:28

No hej, sú z Francúzska... Ja aj tak používam niklové a nechcem zbytočne meniť niečo, čo bez problémov funguje :D
Ponúkam celý sortiment produktov SkidNation so zľavou pre členov - napíšte správu.

Radosť je moje palivo.
whisper

Obrázky: 6

Příspěvekod cavan » 29 led 2014, 00:00

Hellsabath, ked chcem niekoho kritizovat tak zacnem najprv od seba.. Ty si sa tu par krat pytal na riadne blbosti, takze skus najprv pouvazovat o sebe.. Whisper sorry za OT
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod hellsabath » 29 led 2014, 13:51

To boli veci o ktorych ja viem len ma zaujmalo aka blba odpoved sa mi dostane a vzdy som sa dobre pobavil :) mazdam sa tu rozumie asi 5 ludi ostatne je tesco tuning,
Ospravedlnujem sa ak sa to niekoho nepravom dotklo
hellsabath

Obrázky: 0

Příspěvekod hellsabath » 29 led 2014, 13:56

whisper píše:hellsabath:
Auto je moje hobby, doma sme auto nikdy nemali a dlho mi trvalo, kým som si ho mohol dovoliť. Mazdu mám iba rok, začal som jazdiť autoslalom a prenajal som si garáž, kde sa všetko učím sám. Keďže je mojim zdrojom hlavne internet a elektronické knihy, tak je normálne, že mám viac teoretických vedomostí, než skúseností s bežnými servisnými zásahmi.

Preto využívam internet na to, aby mi skúsenejší poradili, ak niečo robím/vidím prvýkrát, či už je to výmena sviečok, oprava blow-off ventilu alebo ladenie riadacej jednotky. Nehanbím sa za to, že sa potrebujem aj na jednoduché veci pýtať a mám radosť z toho, ako sa učím nové veci.

S tými "doblnkami" neviem, čo myslíš - nespomínam si, že by som mal na Mazde doplnky, ktoré fungujú na 10%. Vieš to nejak konkretizovať?

Neber to tak az v zlom, len ja nemam rad ked za niekoho hovori internet alebo kniha a to pri odpovedi na niekoho otazku. Ja som sa schvalne pital na debility a cakal som kto co mi tu odpovie a urobil som si obraz. Sorry
hellsabath

Příspěvekod whisper » 29 led 2014, 14:00

Ja to neberiem v zlom - ty sa tu prezentuješ ako primitív, nie ja. Ak sa niekomu snažím pomôcť na základe toho, čo som zistil na internete alebo v knihe, tak na tom nič zlé nevidím. Veľa z nás si hľadá informácie práve týmto spôsobom.

Inak, neodpovedal si mi na otázku o doplnkoch, ktorá je na konci môjho príspevku.
Ponúkam celý sortiment produktov SkidNation so zľavou pre členov - napíšte správu.

Radosť je moje palivo.
whisper

Příspěvekod kousmen » 29 led 2014, 14:25

Když v sobě člověk objeví nedostatek, jsou dva způsoby jak s ním zatočit. Buď se ho vyvarovat nebo ho dál hýčkat a poukázat na něj u druhýho, čímž se takticky strhne pozornost jinam. Rozuměj pozornost mysli věnovanou nedostatku. Kdyby nedostal odpověď, zachránilo by ho to od pocitu méněcennosti a mohl být klid. Tudíž jsi udělal chybu whispere a budeš za to pikat. :D
Chlapský krámy jsou prostě nejhorší. :roll:
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod martin_71 » 29 led 2014, 19:44

hellsabath: to mas tezke, u nekoho staci k utvoreni obrazu takove banality jako pisemny projev ci pravopis.. :mrgreen: whispere, sorry za OT.
'96 Cosmo / Koni Sport / BBK
martin_71

Příspěvekod whisper » 18 úno 2014, 15:49

Prosím vás, pri ako hlbokom stlačení pedálu vám začína rozpájať spojku? Ja to mám strašne vysoko, stačí mi ju stlačiť tak dva centimetre (pocitovo) a už ju rozpája...

Dokonca som mal na 5-ke pocit, že mi preklzuje pri plnom plyne: otáčky pri nábehu boostu cca 3000 rpm vyšli rýchlepšie na 3600-3800, potom sa zastavili na nejakú sekundu a potom zase poračovali vyššie už pomaly, pričom auto celý čas akcelerovalo plynule. Pri normálnej jazde ani na nižších prevodoch pod plným plynom som to nezaregistroval. Toto by ale s pedálom súvisieť nemalo, je predsa hydraulická...

Dá sa nejak odskúšať, či ju naozaj treba vymeniť? Alebo mám iba nastaviť pedál (na nete som našiel nejaké návody), aby zaberal až trochu nižšie a počkať, či sa to preklzovanie začne prejavovať pravidelne? Ide o Exedy Stage 1 a má nájazd cca 30 tisíc km, z toho s turbom asi polovicu a ostro sa s ňou jazdí len príležitostne (väčšinu času daily car). Díky.

Radosť je moje palivo.
whisper

Příspěvekod Miata » 19 úno 2014, 12:33

Spojka většinou prokluzuje při nižších rychlostních stupních, takže pokud dáš 1, 2, 3 a plný plyn a neklouže tak je při nejmenším divné že ti klouže při pětce... Každopádně mi zabírá tak 5cm chodu neboli v první půli chodu pedálu.
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Obrázky: 1

Příspěvekod whisper » 19 úno 2014, 12:56

Čo ja viem, tak práve pri vyššom stupni potrebuješ väčší krútiaci moment na to, aby si rozhýbal kolesá. Takže pri nižšom stupni mi preklzuje koleso, pri vyššom spojka. Ale stalo sa mi to asi len 2-3x, skúsim to ísť niekam vyslovene otestovať a uvidím.

Radosť je moje palivo.
whisper

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora