Drzko: NBFL 1.8 po smrti

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Drzko: NBFL 1.8 po smrti

Příspěvekod drzko » 09 bře 2014, 12:22

Ahoj kluci :)
pred dvoma týždňami som si zadovážil vstupenku medzi Vás :D
Je to NBFL r.v. 2002, nábeh 110 000 km, prvý majiteľ pani z Bratislavy, ktorá ju potom predala do bazáru v Banskej Bystrici. Odtiaľ som ju už odviezol naspäť do Bratislavy, kde bola aj prvýkrát prihlásená - auto predané na Slovensku - nebola to podmienka, ale potešilo ;)
Auto je po technickej stránke na pohľad v poriadku, pri kúpe bolo na zdviháku, žiadne vôle v riadení, na podvozku, motor ide pravidelne, uvidíme či niečo odhalia v servise (dúfam že nie)

DSC_0283-2-2.jpg

Prahy su hrdzavé, v dohľadnej dobe ich budem dávať vyvariť.
Takisto mám na pláne aj výmenu komplet náplní - to by som sa chcel spýtať, čo tam lejete? Či originál mazda prípravky, alebo máte nejaké osvedčené značky?
Motorový olej, olej do diffu, prevodovky, brzdová, chladiaca kvapalina? (ak som niečo zabudol, kľudne pridajte, alebo dajte odkaz na topic, nenašiel som to nikde pokope)

Budúci týždeň sa mi dúfam podarí ju prihlásiť a prehnať technickou a emisnou, potom bude nasledovať výmena diskov - tie 17" pôjdu preč, sú v bazári na predaj :)
Namiesto nich pôjdu tieto, dneska som si ich doviezol :P

photo-2-2.jpg

Tu by som sa chcel spýtať, čo si myslíte, akú šírku pneu na 6,5 disky - či 195 alebo 205?

Ďalej sú v pláne rozvody, a ak vyjdú peniaze, tak aj komplet prelakovanie, pretože je chudinka už značne obitá. :|
Naposledy upravil drzko dne 04 črc 2017, 17:54, celkově upraveno 3
1.8 NBFL
drzko

Re: Drzko: NBFL 1.8 Camel

Příspěvekod cavan » 09 bře 2014, 13:06

Tusim sa to tu pekne rozrasta.. :) vela peknych km ti zelam..
Co sa tyka olejov, ja som daval elf, najblizsie sa chystam dat miller oils. Je sice 2 krat taky drahy cca 12€/l ale co by som pre nu neurobil.. ;) diff a prevodovu som dal castrol ak si dobre pamatam.. Na oleje je tu cely topic tak si ho prebehni.. Chladiacu som zatial nemenil tak to ti neporadim.
A kasli na lak ak ju nemas zavretu niekde v garazi.. Investuj radsej do podvozdku brzd atd.. Len ta to bude srat este viac ked ti ju niekde zasa buchnu..
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod drzko » 09 bře 2014, 13:41

Dik :) ak bude nejaka akcia v okoli BA, rad sa pridam :)
oleje pozrem, asi som nehladal dost podrobne :oops:
lak, no hej, ono to na fotke neni vidno, ale kazdy jeden diel je nejakym sposobom oskrety, spatne zrkadla su uplne vytiahnute od slnka a tak..ale tak ako som pisal, to bude az posledna vec, najprv ju chcem dat do poriadku tie naplne a rozvody, potom sa uvidi..
1.8 NBFL
drzko

Příspěvekod Pochtli » 09 bře 2014, 19:29

Dle mého názoru jedny z nejhezčích disků na mazdě (měl jsem je taky), kupoval jsem na ně papuče 205/45.
NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

Příspěvekod drzko » 09 bře 2014, 22:23

Pochtli, na tej modrej co bola si mal na jesen na predaj? Myslim ze sme spolu vtedy aj volali a riesili ze ju dojdem kuknut, ne? :)
Tam sa mi strasne zapacili a zacal som ich zhanat..
Vies poradit nejake gumy? Zatial mi najlepsie vychadzaju podla testov Continental ContiSport 5, ale vlastne skusenosti zatial nemam.. :?
1.8 NBFL
drzko

Příspěvekod whisper » 10 bře 2014, 01:11

Vitaj :) Ja ešte budem min. mesiac nepojazdný, ale potom sa dúfam vidíme, ideálne nejaký výletík na Pezinskú Babu alebo niekam. Kým nemáme niečo lepšie, tak si zapni notifikácie na túto tému ("Sledovat toto téma") :D viewtopic.php?f=3&t=1821&p=53185#p53185
Ponúkam celý sortiment produktov SkidNation so zľavou pre členov - napíšte správu.

Radosť je moje palivo.
whisper

Obrázky: 6

Příspěvekod Brealsnb » 10 bře 2014, 01:22

Vitaj, som velmi rad ze sa to nam v Bratislave rozrasta. Tesim sa na zraz a prajem mnoho mnoho vysmiatych kilometrov! :)
Brealsnb

Příspěvekod drzko » 10 bře 2014, 10:12

Diky chalani,
urcite sa nejak dohodneme, zo Záhorskej Bystrice to mám na Babu kúsok, chcel som ísť už včera, ale zvíťazil zdravý rozum :D
Inak, nemáte niekto k dispozícii v garáži zariadenie a skúsenosti s výmenou náplní? Chcel by som sa to naučiť ale nemám moc kde :?
1.8 NBFL
drzko

Příspěvekod cavan » 10 bře 2014, 10:21

zariadenie na vymenu naplni?? jama/zdvihak/rampa, vanicka/rozrezana bandaska na odchyt stareho oleja, nejake kluce, kluc na olejovy filter, pumpicka na olej/vacsia striekacka s hadickou (na diff a prevodovku), rukavice, handra.. ;) u mna by s tym nebol problem, ale garaz mam pri NMnV takze asi zbytocna cesta.. mozem ked tak pozicat kluc na olejovy filter.. ale stoji asi 5€ tak si mozes aj vlastny kupit ked tak.. inak niekde pri letisku su nejake garaze na samoopravu.. maju tam aj naradie..
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod whisper » 10 bře 2014, 10:38

Ako píše Cavan, spravíš si to sám v garáži... Ak si na to prvýkrát netrúfaš sám, aj u mňa sa to dá spraviť. Poslal som ti do správy kontakt na mňa.
Ponúkam celý sortiment produktov SkidNation so zľavou pre členov - napíšte správu.

Radosť je moje palivo.
whisper

Obrázky: 6

Další

Zpět na Krásky členů fora