od petr007 » 09 črc 2010, 21:59
Tak jsem byl prohnat svojí MX 5 po Alpách. Byla to moje první delší cesta s kabriem, tak hned v úvodu se dostavilo sklamání. Jízda za pařáku po dálnici do Garm.-Partenkirchenu mne opravdu nenaplnila nadšením. Naštěstí Alpy nás uvítali dvěma děšťovými přeháňkami. V Německu jsem vyzkoušel kolik to pojede dostal jsem se trochu nad 200 km/h. Ale přišlo mi, že v této rychlosti auto už 100% nesedí.
Tak tím bych vyšerpal to špatné. V horách jsme si Mazdičku opravdu užili. V pondělí jsem začal cestou přes průsmyk Timmelsjoch 2509 m.
Průjezd Italií přes Merano na Passo di Stelvio. Nocovali jsme v Livigno. V tomto údolí vychází litr benzinu 0,9 eur. Druhý den pokračujeme na St.Moritz cestou přejezd přes Berninapass. Také jsem si vyjeli lanovkou do 3300 m nad St. Moritz na horu Piz Corvatsch. Pak jsem místo plánovaného jezera Como jel do průsmyku passo dello Spluga. V průsmyku byl minimální provoz, na švýcarské straně spousty krav, které se moc líbily mé spolujezdkyni. Tento den jsem zakončil přejezdem průsmyku Albulapass. Projížděl jsem už k večeru, tak se dalo jet naplno.
Poslední den údolím řeky Inn do rakouského Innsbrucku, kde jsme navštívili Alpen Zoo, no musel jsem také něco udělat pro svoji dcerku 2 roky a 3 měsíce za to, že vydržela celou cestu v pohodě. Návrat domů bez střechy, ale za večerního chladu.
Celkově jsme ujeli 1780 km a spotřeba mi k velkému údivu udělala 7,9 l.
Přikládám pár fotek
- Přílohy
-
- Timmelsjoch
-
- Stelvio východní strana
-
- Stelvio v průsmyku, spousty motorkářů
-
- Stelvio sjezd do Bormia
-
- passo dello Spluga