Miata 1.8 Miracle

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Miata 1.8 Miracle

Příspěvekod Felly » 24 bře 2014, 17:55

Ahoj,

tak jsem ani já neodolal a pořídíl svojí první MX-5ku :) Po pár dnech koukání na internet a obepsání pár lidí padla volba na Mazdu MX-5 NB*FL 1.8 Miracle od Šárky z Brna. Jelikož já jsem z Prahy, sešli jsme se na půl cesty v Humpolci. Já jsem prodával svou Hondu Civic - 1.7CTDi (2004) za účelem koupě Miaty.
Sešli jsme se na benzínce poblíž Humpolce a začala prohlídka. Jelikož jsem neměl s MX-5kami skoro žádnou zkušenost hned jsem přehlédl pár nedostatků, ale o tom až později. Miata se mi na první pohled hned zalíbila. Béžovo-černý interiér, Nardi Torino volant, řadička a ruční brzda, po celolaku, antikorozní nástřik na spodek atp. Po projetí jsem si Mazdu zamiloval ještě víc. Sice při rychlejší jízdě všechno hučelo (na což jsem nebyl zvyklý), ale i tak jsem si hned zamiloval řazení a ovladatelnost auta. Jedná se o 2001 1.8 103kW, *ale čumák má z FL. Majitelka říkala, že takto již vůz koupila. Neváhal jsem ani minutu a zkontroloval, jestli nebyla Miata bouraná na nosné části, ale po bližším ohledání se zdálo být vše OK. Najeto 160 000km a k auto jsem dostal original filtr a olej Mazda. Jelikož jsem Hondu vyměňoval za Miatu, i Šárka, resp. její přítel si zkusil moji Hondu a všichni jsme byli spokojeni. Nakonec jsme si podali ruku a auta byla vyměněná. Já jsem tedy doplácel, takže mě Mazda vyšla na pěkných 105 000kč. Pěkných se mi zdálo možná první den při ježdění bez střechy po okreskách. Hned při prvním mytí a deštíku se ukázalo, že mi do auta zatéká. V kufru na levé straně byla louže a po sundání tapecu bylo očividné, že do auta zatéká delší dobu protože kovové části už jsou chyceny korozí. Zatéká mi také do interiéru, u spolujezdce mi chybí kus těsnění u střechy a těsnící gumy ve zlomu nedoléhají, takže zatéká i mezi ně. Střecha byla roztržená, tak ji bývalá majitelka nechala sešít, ale nějak významně kolem švu neteče. Při sundavání střechy se asi něco hnulo, protože když je střecha natažená, tak se špatně dovírají dveře u spolujezdce a špatně se stahuje okno (guma které je kolem okna jakoby zasahuje do okna a je na něj moc namáčklá a když se okno vytahuje tak se skřípne do gumy a nechce se mu nahoru). Zkusím pročistit kanálky pro odvod vody ze střechy a uvidím jak to dopadne. Navíc mi nejde stáhnout střecha rovnou z auta, protože zadní okno se skřípne a nezajede hezky dolů, vždycky musím z auta ven a ručně ho zatlačit při skládání střechy dolů. Poradíte mi prosím někdo, čím a jak často naimpregnovat střechu? Nikdy jsem to nedělal. Sice jsem koukal, že už se to zde na fóru řešilo, ale 700 za přípravek se mi zdá opravdu hodně :-/ Ale stejnak přemýšlím, že koupím fungl novou střechu, ale teď na to bohužel nemám :( V nárazníku mi chybí mřížka, ale tam přijde tahokov a mlhovky, tak přemýšlím, že tam dám denní svícení, ale to je o hodně menší a bude to vypadat blbě. Tak se chci zeptat, jestli by někdo neměl třeba jen ta skla z mlhovek, aby se to vyplnilo, nebo celé mlhovky, že bych z toho udělal denní. Brzdy jsou kapitola sama pro sebe. Přední kotouč je vydřený jen zevnitř, vypadá to jakoby tam byl větší kotouč a destička dřela jen vnitřní půlku ke středu. A zadní brzdy vypadají jak kdyby byla menší destička a dřela jen vnější část od středu kotouče. S centrálem mám taky docela trable. Když sedím v autě a zamknu se u řidiče, zamkne se i u spolujezdce. Ale když zamknu z venku u řidiče, tak se zamkne jen u řidiče a spolujezdec zůstane odemčen. Je to trošku rébus. Jinak motor vypadá, že šlape v pohodě, akorát nevím, kdy byly dělané rozvody, což mě trošku děsí. Auto má 160 najeto, tak doufám, že aspoň 1 dělané byly. Na autě jsou 15ky Mazda na zimácích a to je také katastrofa. Omlácené, odřené, okousané, musím pořídit nějaké jiné. Hodně se mi na Miatách líbí disky styl BBS (s límcem). A ještě se mi při rozjezdu občas stane, že auto úplně neskutečně nahlas jakoby kvíkne. Jak kdyby byly skřípnuté nenamazané dveře u branky a vy by jste se je snažili silou otevřít. Takový zvláštní pazvuk. Mám podezření na řemen nebo rozvody. A chybí mi pod autem kryt motoru, myslíte, že je to problém? Jinak se chci ještě zeptat, jak se sundavá rukojeť ŘP. Když zatáhnu nahoru sleze mi jen dřevěná rukojeť. A u 6q se nemění olej pod stř. panelem, že? Myslím, že jsem tu někde dohledal, že je to samomaz. Taky to hrozně hlasitě jakoby cvaká při "kontrole neutrálu" někdy i při řazení. A když jí hodně šlapu na krk, tak jde někdy od řadící páky a od kolen hodně teplo. Pak se chci taky zeptat, jestli někdo nemá na prodej ty hliníkové kroužky kolem výdechů topení. mám jen 2 a po stranách mi 2 chybí, tak abych to měl sladěné. Pak se ještě chci zeptat, jestli by se nenašel nějaký dobrák z Prahy nebo okolí, který by se se mnou někdy v brzké době sešel a obhlídl mi Miatu, abych věděl na čem mám dál stavět.

Další foto dodám :)
Díky moc :)
Přílohy
FormatFactoryDSC_0722.jpg
Obrázek
Miata Miracle
Felly

Re: Miata 1.8 Miracle

Příspěvekod Pavel260 » 24 bře 2014, 18:37

vítej, střecha ti nejde protože je zima, taky mi nejde skládat, řp je na závitu tzn odšroubovat, kryt pod motorem pomáhá lepšímu proudění vzduchu tzn lepší chlazení a MX-5 mřížku v nárazníku nemá z výroby. moc otázek možná jsem na něco zapoměl :-D
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod cavan » 24 bře 2014, 21:42

Ahoj, tiez ta pekne vitam.. :) vela peknych km..
Co sa tyka strechy.. Ako pisal Pavel, je zima, takze je stuhnuta.. Ak ti to bude robit ked bude teplo, tak bude cas to riesit. So zatekanim ti nepomozem, to musis sam zistit kade ti to tecie.. Inak kanaliky som mal aj ja riadne zasvinene.. Teraz ich musim tiez preplachnut. Na impregnaciu pouzivam pripravok od autoglymu, stoji cca 10€ vydrzi na 2-3 krat, co su cca 2 sezony.. ;) na novu strechu kontaktuj napr whispera.. Ten uz nejake za rozumnu cenu dotiahol..
Hmlovky/denne svietenie.. Nasiel som na nete v nejakom ceskom shope asi za 100€ svetla kt. boli ako denne aj ako hmlovky v jednom.. Uvazoval som o nich, ale nakoniec som sa na to vykaslal.. Mozes ich vyskusat, ak ich najdem hodim sem link..
Rozvody je dobre spravit ak nevies kedy boli robene.. Ale nemusis sa bat, piesty sa s ventilmi nestretnu.
Radicku len odtocis ako maticu..
Takze asi tak..
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod Felly » 25 bře 2014, 00:56

Ahoj, díky za rady. A kde jsou ty kanálky přesně umístěné a čím je nejlepší je prošťouchnout? :)
Obrázek
Miata Miracle
Felly

Příspěvekod hroche » 25 bře 2014, 08:16

kanálky jsou v místech kde jiná auta mají Bčkový sloupky. já osobně je pročistím drátem který má na konci malou kuličku z izolepy a poté ještě profouknu kompresorem
hroche

Příspěvekod Felly » 25 bře 2014, 16:01

Tak jsem dneska pročistil kanálky, jeden byl docela ucpanej, ale protékal. A druhá hadička tam vůbec není, takže mi to asi teče do prahu. Nemáte někdo jednu přebytečnou nebo dá se koupit? Jinak jsem sundal kus látkové výstelky pod střechou a tam na mě čekalo nemilé překvapení. Byla skoro celá prolitá vodou. Výstelka za řidičem byla jen z části nasáklá viz foto.
Přílohy
DSC_0728.jpg
Za řidičem - modře je zvýrazněné co bylo mokré
DSC_0727.jpg
Pod zadním oknem - otočená
DSC_0726.jpg
Chybějící hadička
Obrázek
Miata Miracle
Felly

Příspěvekod IvanGS » 25 bře 2014, 20:13

Gratuluji a vítej! Podle toho co píšeš to vypadá že sis koupil pastičku a polovrak, ale ono to tak asi nebude, i když střecha, zatékání, kvikání při rozjezdu, brzdy... No čeká Tě dost práce a asi i nějaké finance. 700 za kvalitní prostředek na údržbu střechy není moc a jsou i levnější, v každém případě je střecha důležitá, určitě bych se zaměřil nejdřív na podstatné věci at všechno funguje jak má. Držím palce.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Felly » 25 bře 2014, 21:27

Díky díky :)
No střecha bude určo potřeba nová, ale to možná až v létě, kdyžtak si koupim plachtu a když bude muset stát někde na dešti tak ji přikreju :)
Jinak máš pravdu, že za péči o střechu to není moc, nějak jsem si myslel, že to po každém deštíku budu muset znova impregnovat.
Asi objednám Autoglym Cabriolet Fabric Hood Maintenance kit, co myslíte?
Jinak dneska jsem ji odstrojil a budu pozorovat kudy to teče. Ale co s tou hadičkou nevím, asi zkusím zavolat do Mazdy.
Nicméně ty brzdy mě trošku děsí, nevíte někdo co s tím? To asi bude chtít komplet výměnu, že? :-/
Přílohy
DSC_0726.jpg
Přední kotouč
DSC_0725.jpg
Zadní kotouč
Obrázek
Miata Miracle
Felly

Příspěvekod LordJames » 25 bře 2014, 21:39

tech brzd se zas tak moc neboj...z fotky tezko posuzovat, ale po cely plose kotouce to urcite nebrzdi :) jestli se dostanu k autu, tak ti vyfotim moje. Ta predni mi zvlastni prijde, ale zadni asi ok. Uz z ty fotky sam vidis, ze je tak velka desticka, tak to logicky nemuze brzdit vsude
Naposledy upravil LordJames dne 25 bře 2014, 21:41, celkově upraveno 1
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod Felly » 25 bře 2014, 21:41

Ale co to je? :D To vypadá jak kdyby tam byli nějaký divný malý destičky nebo co :D
Obrázek
Miata Miracle
Felly

Další

Zpět na Krásky členů fora