IvanGS - moje nová láska NBFL

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: IvanGS - moje nová láska NBFL

Příspěvekod seatik » 21 bře 2014, 22:47

supra..na aute to bude uplne jiny level...uz se tesim :P kolik vazi?
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 22 bře 2014, 18:53

Nevážil jsem, věřím výrobci že 6,46 kg. Přišly se středícími kroužky, maticemi a decentní samolepkou "OZ Racing" v červené barvě na lem kola. Středová krytka imitace carbon.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 27 bře 2014, 20:37

Dnes byly Vánoce!

Odpoledne jsem se byl projet, bohužel jen 20 km bez zatáček. Nejprve mi přišla kola hlučnější, ale to jen v pneuservisu byli štědří na vzduch, když jsem upustil na 1,8 atm., ztichlo to. Odvedli ale dobrou práci s vyvážením, zmizely i zbytky chvění do volantu, které mi přišly standardní, teď je to samet a klid. Od první chvíle mi přišlo, že auto má méně práce s nerovnostmi, kola hravě vymetají díry aniž by se tlumiče namáhaly. Dynamika mi nejdřív přišla podobná, ale to jsem jel piánko a snažil se vnímat jiné věci. Když jsem začal šlapat na plyn, auto zrychluje o něco živěji. A když se otáčkoměr dostane nad 5000, kde auto vždy nabere druhý dech a začne zrychlovat víc, nyní bych to konečně přirovnal ke kopanci, no, spíš kopanečku do zad, ale už se nestydím to slovo použít. To platí na trojku a zejména čtyřku, kde už jsem v tu chvíli ve vyšší rychlosti a dokonce bych některým svátečnějším řidičům doporučil být obezřetný, rychlost přibývá opravdu dost rychle.
Zatáčky nevím, těch pár se nedalo jet jak bych chtěl. Kola by měla být cca o 1 cm vystrčenější ven, ale bez těžkých podložek, jen díky ET a širšímu ráfku, což by mělo v zatáčkách také pomoci. Za to, co jsem napsal, neručím, možná jde zčásti o pocity, snažím se to popsat objektivně ale žádné seriozní srovnání nemám.

Vzhled - kola mi přijdou menší. No ale z druhé strany zase větší, tak to byla asi jen hra světla a stínu. V každém případě vyniknou špinavé pneumatiky i podběhy (budu muset mýt, černit a leštit), světlá kola od toho odvedla pozornost. Auto vypadá určitě agresivněji, jakoby to byla předtím hračka pro holky a teď auto kluka, který ví o co jde (za toho se nepovažuji). Opticky ještě nejsem spokojen, ale to jsem věděl. Za prvé jsem nestihl nalakovat brzdiče a za druhé si pohrávám s myšlenkou barevných matic, popř. středové krytky, popř. mne napadl i proužek po obvodu, ale to si ještě musím nechat projít hlavou a určitě nepůjde o všechny tyto prvky. Brzdiče budou první a pak se uvidí.

Za mne tedy funkčně pozitivní změna (Majda se začala chovat jako sportovní auto ale paradoxně s větším komfortem na nerovnostech), designově jsem na půl cesty...
Přílohy
ULzboku.JPG
ULdetail.JPG
pneuservis.JPG
IvanGS

Příspěvekod LordJames » 27 bře 2014, 21:09

Slusi, ale pripada mi, jako by auto bylo permanentne na zvedaku -> ja bych snizoval. Prouzek jsem taky resil a urcite je hodne muziky za malo penez ;-)
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod Jr. » 27 bře 2014, 21:28

Mě se kola líbí. Na mazdičky se prostě hodí. Vysoké mi auto sice připadá také, ale naprosto chápu, proč tam chceš sériový podvozek :) .
Jr.

Obrázky: 2

Příspěvekod IvanGS » 27 bře 2014, 21:46

Lord James - proužek to oživí a kupodivu nevypadá kýčovitě, pokud je dobře zvolená barva, ale musím si to představit v celém kontextu, navíc tady jdou paprsky až do krajů a proužek by musel všechny nějak překonat. Snižovat ne, určitě ne, dokud se nesvezu na nějakém, který by mi vyhovoval - vzhled musí doplnovat i komfort.
IvanGS

Příspěvekod LordJames » 27 bře 2014, 21:55

Taky jsem to myslel v tom nejlepsim smyslu :) tech paprsku jsem si nevsiml, skoda :( nalepovaci prouzek by asi diky bordelu nevydrzel a byl by hrich ty kola strikat. Tak sup na nejakej srazik se snizenym NB :)
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod Pavel260 » 27 bře 2014, 22:00

pokud snižovat tak jedině jako riderhenry, až mi odejde štelovák půjdu jeho cestou
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod IvanGS » 27 bře 2014, 22:47

Když já to auto mám kvůli zážitkům za volantem a zevnitř nevidím jak je vysoký :D . Když budu chtít vidět hezký nízký, rád se podívám na vaše... :lol: .
IvanGS

Příspěvekod VojtaS » 28 bře 2014, 12:13

Na to jak jsou ty kola pěkný, tak je tu málo fotek :cry: Ivane naprav to :D
1994 Mazda MX-5 Miata,Black/Tan, M Edition
EX: 1998 Mazda MX-5, Evolution Orange
VojtaS

Obrázky: 2

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora