cchonza - NC 2.0.i Rev.

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

cchonza - NC 2.0.i Rev.

Příspěvekod cchonza » 03 dub 2014, 10:02

Zdravím všechny,

tak i já už jsem se přidal to této skupiny milovníků plechové krásy a pořídil si krásnou společnici. Jedná se NC 2.0i Rev, rok 2006. Osobně si myslím, že je to zde na fóru známej kousek.

Pro auto jsem si dojel již před měsícem do Plzně. Hned na první pohled se mi líbila a po svezení jsem věděl, že by se muselo stát něco hodně divného, abych si neudělal do Plzně ještě jeden výlet a tentokrát už i s penězi .

Stav je následující, rok výroby 2006, najeto 97t kilometru a na pár místech karoserie typické městské oděrky, což nechápu, protože autíčko je to nepřehlédnutelné a odřít ho je dle mého názoru hřích, ale nic co by nevyřešila renovace laku. Dále mi cestou z Plzně přestalo chodit stahování okénka u spolujezdce, to mě trošku rozhodilo, ale okno sebou vždy trošku cuklo, tak jsem doufal, že motorek bude o.k. a ne k.o, hned jak jsem to rozebral bylo na první pohled patrné, že tam nějaký dobrák nalil fantu, nebo podobnou mňamku a celé relé zalepil. Stačilo použít hadřík a WD40 a okno chodí jako nové.
Při první delším výletu jsem zjistil, že je auto na zimních pneu dost neklidné, hlavně zadní náprava. Tato vadička se projevila až při opravdu rychlé jízdě, ale naštěstí se to vyřešilo přezutím na letní pneu. Zimáky byly runflaty, což to asi způsobovalo. Jinak jsem zatím nezaznamenal žádný problém, který by nevyřešila investice v řádu pár korun jako je nákup nových stěračů, tažného háku a klíče na kola, což jsou věci, které bývalí majitel asi někde vytratil nebo vyhodil v rámci ušetření pár dkg váhy.

Jen jedna věc mě překvapuje a nevím jestli je to normální, při dlouho trvající rychlé jízdě je neskutečné vedro v kufru, to bych přisuzoval výfukům a diferenciálu a nehrotil to, ale že mě do ruky hodně hřeje radící páka, to mi přijde divné. Nemá někdo stejnou zkušenost.

Díky a přeji mnoho krásných sluneční dní.

Obrázek
NC 06 2.0 rev.. jedna láska vede k druhé MAZDA 6 2.5i rev top
cchonza

Re: cchonza - NC 2.0.i Rev.

Příspěvekod cchonza » 06 dub 2014, 21:14

První větší jízda.

Obrázek
cchonza

Příspěvekod cafe-racer » 06 dub 2014, 21:57

Ahoj Honzo,
gratuluju k výběru, jezdím navlas stejným autem 8-) (ono to snad vypadá i na identická světla pro denní svícení...) a až na pár drobností jsem maximálně spokojený snad se vším, co se toho miniauta týká.

K tvým dotazům : vedro v kufru potvrzuju, řadící páku jsem asi tolik nezkoumal. Podvozek taky zlobil, na vině byly vychozené tlumiče. Po instalaci nových Bilsteinů je to úplně jiné auto (a už se nemám na co vymlouvat - teď je to jen v řidiči).

Odkud jsi? Dáme to někde na kafe ?

Martin
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod Oliff » 07 dub 2014, 00:25

Moc pěkná holka :D . Přeji mnoho veselých kilometrů a žádné nové oděrky :D
MX-5 NC 2,0i Revolution 7/2008, dříve Mazda MX-5 NBFL Sportive 107kW/146k 10/2002
Oliff

Obrázky: 8

Příspěvekod cchonza » 07 dub 2014, 08:42

cafe-racer píše:Ahoj Honzo,
gratuluju k výběru, jezdím navlas stejným autem 8-) (ono to snad vypadá i na identická světla pro denní svícení...) a až na pár drobností jsem maximálně spokojený snad se vším, co se toho miniauta týká.

K tvým dotazům : vedro v kufru potvrzuju, řadící páku jsem asi tolik nezkoumal. Podvozek taky zlobil, na vině byly vychozené tlumiče. Po instalaci nových Bilsteinů je to úplně jiné auto (a už se nemám na co vymlouvat - teď je to jen v řidiči).

Odkud jsi? Dáme to někde na kafe ?

Martin

Díky za info ohledně tepla v kufru. Myslel jsem si, že je to vlastnost a ne vada :-) Snad to tak bude i s řadící pákou. A kde si tlumiče kupoval ČR nebo sis to nechal poslat ze zahranicí? Myslím, si že mě ta výměna dřív nebo později taky čeká tak pomalu začnu sondovat ceny.

Já jsem z Prahy. A určitě nějaké kafe můžeme spáchat.

H.
cchonza

Příspěvekod hroche » 07 dub 2014, 08:53

výtej chlape
hroche

Příspěvekod IvanGS » 07 dub 2014, 09:23

Abyste si ta auta s Martinem na kafi nepopletli a neodjeli cizím... Pěkná kočka, gratuluji!
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Jr. » 07 dub 2014, 09:30

Pěkná barva :).

Za sebe musím říct, že jsem ještě nejel v autě, kde by byly runflaty pohodlné obutí :). Nikdy to teda nebylo nic tak lehkého jako MX-5, ale většina rodinných kombi se na těch pneumatikách chová o poznání hůř, než na normální pneumatice.

Ať slouží!
Jr.

Obrázky: 2

Příspěvekod PavelS » 07 dub 2014, 14:10

Navrátilec :) To horko v kufru je i u NA :) Tlumiče už bych dal nějaký stavěcí - coilovery, nechceš? :)
PavelS

Příspěvekod Koby » 07 dub 2014, 14:37

HH :-) gratuluju k Frogymu, jinak mu neřikej, jinak by nefungoval tak dobře a dělal zle. Fakt ;))

Kdybys něco potřeboval, tak mi napiš. Vim o tom autě všecko. Jinak klíč na kola atd já nevyhazoval, já to měl všechno v šolichu... Zimáky jsem k tomu ani neměl, takže pán jezdil asi jezdil :( Natož abych to postavil na tvrdé bočnice - runflaty... To okýnko blblo i mě, ale Fantou to nebylo - btw tu nepiju.. :)) Bylo to zoxidovaným spínačem na tom centrálním panelu. Je tam konstrukční vada, procházej tam nesmyslný proudy a pak to dělá to co to dělá.... ;) Je to prakticky neopravitelné, leda výměna za verzi z FL, ta už to má vychytané. ;)

Užívej a at ti jezdí.
Free willy2.0
Koby

Další

Zpět na Krásky členů fora