Jr. - NA 1.8 (95 )

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Jr. - NA 1.8 (95 )

Příspěvekod Jr. » 14 dub 2014, 19:51

Nechci vytvářet další vlákna v technice, už toho mám za poslední dobu na svědomí moc, tak rychlý dotaz sem :).

Mechanické cvaknutí/náraz při maximálním otočení volantu do plného rejdu jsou čepy řízení? Není to nic hrozného, samozřejmě pouze při parkování. Na obou stranách. Myslel bych si, že při zdravém stavu to bude zaražení spíš gumové, než kovové :). Snad neplácam úplné kraviny.

Díky pánové!
Jr.

Obrázky: 2

Příspěvekod kousmen » 14 dub 2014, 21:11

Mají okolní auta na parkovišti škrábance s pozůstatky tvýho laku? :) Já teda nevím jak ostatním, ale tohle mi to nikdy nedělalo.
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod Jr. » 14 dub 2014, 21:22

:lol: máš bod...

No možná jsem jenom přecitlivělej. Jsem zvyklej, že jiné auto s posilovačem prostě jakoby pomalu zastaví rejd a spíš se dostaneš do bodu, kde se to přestává posilovači líbit... Možná je to jen stářím a konstrukcí vozu :)
Jr.

Příspěvekod LordJames » 14 dub 2014, 21:58

Tak se tu prizivim - mne to pri plnym rejdu pri toceni kol klepe. Je to to samy, nebo tobe to cvakne jednou, jak to dorazi?
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod Jr. » 14 dub 2014, 22:09

Ha! Řekl bych, že tohle je skoro přesné :). Fakt jen to jedno cvaknutí když se dostaneš do úplně nejúplnějšího konce rejdu.

https://www.youtube.com/watch?v=FqGJsDMReBM

Objednal jsem čepy ;). Se neztratí. Stejně chci časem dělat renovaci podvozku, tak bych je kupoval.
Jr.

Příspěvekod Jr. » 25 dub 2014, 16:53

Aby to tu plnilo také funkci servisky...
(najeto 181.xyz km)

aktuálně vyměneno:
-inkriminovaná hadice motor->topení (ojetá originální)
-kompletní rozvody
-tesnění pod víkem ventilů
-všechny filtry
-motorový olej Castrol 10w40 XYZnevímjakývšechnooznačení
-olej v převodovce Castrol 75w90 XYZzasetosamý
-chladič Japspeed (při vyndavání se odloupnul kus plastu z vršku, kde už to bylo očidivndě lepené...nic rychlejšího než Japspeed se sehnat nepodařilo, ale hádám, že budou všechny IL,Driftworks apod. ze stejný čínsky továrny)
-kompletně vyčištěný chladící systém
-brzdové kotouče předek + zadek EBC TurboGroove
-přední desky Ferodo DS2500
-zadní desky EBC YellowStuff
-držák spz místo toho originálního, který vytáčel snad každého :D
-anténka (druhá za tři měsíce, první někdo urval... jen tak)

Nandal jsem také 15x7 et30 kola MAS Alurad (vcelku známé) s pneu 195/50. Nejsou to už zrovna krasavci a potřebovala by péči, ale zatím jsou jen na zkoušku. Jeden ráfek váží cca7,5kg , takže jsem se bál, jak to ovlivní chování auta po přechodu z oem 14tek. Z prvních pár kilometrů velké soudy dělat nebudu, ale příjde mi to klidnější, zatáčení trošku tužší (to se mi líbí). Příští týden snad udělám přímé srovnání v Sosnové.

Bohužel nestihly tento týden dorazit brzdové hadice HEL a silikonové hadice chladící soustavy. Tak snad příští týden...

brzdy.JPG

chladič.JPG

spz+kola.JPG

V interiéru jsem (krom budoucí výměny sedačky za skořepinu) udělal asi poslední úpravu k získání více prostoru pro nohy - vyosení ručky více do prava. Opravdu rychlá/jednoduchá/levná a hlavně efektivní úprava. Už nemám ručku zaraženou ve stehně. Díky Zedovi za odkaz na návod pár měsíců zpět.... http://mazdaroadster.net/showthread.php?2665-99%A2-annoying-E-brake-handle-mod
Z fotky ten rozdíl asi nebude tak patrný, ale opravdu tam je ;).
ručka.JPG
Jr.

Příspěvekod Zed » 26 dub 2014, 09:34

Budem mít nakonec stejnej setup destiček jak se tak dívám, vybrals dobře ;)
A s tou ručkou jsem rád, pokud na to nezapomenu, tak to taky před prvním výjezdem udělám, malej rozdíl tam vidět je.

Ten rámeček SPZ je na té stříbrné stejně pořád škaredej, bych ji přinýtoval naostro do nárazníku..
charged "beauty"
charged beast
Miata simply begs to be driven hard!

MX-5 Cup 2018 - http://mx-5cup.cz/
Zed

Příspěvekod Jr. » 26 dub 2014, 20:24

Jsem na to moc zvědavej, hlavně s těma hadicema a pořádnou brzdovkou. Snad to příští týden bude už komplet.
Jediné negativum je potřebný odlišný přístup k zajetí desek... ty YS se proti DSům musí zajíždět postupně a pomalu, dovozcem mi bylo řečeno až 400km. Takže to není hned nandat a dávat záhul :).
Jr.

Příspěvekod Zed » 27 dub 2014, 11:55

K tomu zajizdeni.. EBC to pise v navodu takhle no, ale nejak jsem tomu nevenoval pozornost a zajel je asi po 100km v Myte poradnou nalozi a desky fungovaly suprove...
charged "beauty"
charged beast
Miata simply begs to be driven hard!

MX-5 Cup 2018 - http://mx-5cup.cz/
Zed

Příspěvekod buteo » 27 dub 2014, 14:09

Podobná zkušenost se zajížděním nových EBC RS na p.nových/z.stočených kotoučích ze včerejška:
Zajetí na silnici doporučeným obvyklým způsobem - série ca. 20 intenzivních zpomalení ze zhruba 100 na 20 km/h,pak delší volná jízda na vychlazení. Pak (na vleku) hurá do Písku, kde k mému zklamání po prvních ca.5 ostrých kolech začaly brzdy znatelně vadnout. Ale po vychladnutí pak už naštěstí dalších 120 ostrých km bez vadnutí, účinnost brzdění OK.
Takže možná fakt zajíždět EBC naostro ......
buteo

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora