Zjistil jsem nemilou věc. Když člověk dělá dlouho něco lehce šílenějšího, tak se může stát, že mezi tím dospěje.
Měl jsem v plánu udělat si auto hodně po svým. V plánu bylo dřevo, chrom a karbon, ale buď to nechám na později nebo na to prostě kašlu. Nikomu včetně sebe jsem nic neslíbil a tak jsem plány změnil. A konečně začal pár věcí připravovat, ale začal jsem z lehka.
Původní palubku jsem nechtěl ničit a plánoval nahradit přední lištu masivem a vrchní desku matně přelakovaným karbonem, nebo bych ho stříkl klidně na černo. Rozhodně to beru pořád jako plán do budoucna a budu doufat, že na to dojde i když na to dojít nemusí. Bohužel dřevo v požadovaných rozměrech nemá nikdo a dovoz je kvůli ilegální těžbě zakázán. Tím mi došlo, že užívat takovýho dřeva asi není úplně správný. Chtěl jsem ale zachovat jistou dávku elegance dřeva a vybíral mezi běžnějšími druhy s tím, že to nechám ošetřít jako thermowood. Nikdo ale nevyhověl a navíc už bych to teď ani nestíhal. Řešením je úprava původní palubky do plánovanýho vzhledu homemade verze. K tomu zatím stačilo ji říznout vejpůl. Nejdřív se mi do toho nechtělo a potom jsem si řekl, proč řeším nějakej kus plastu, když jsem byl před chvílí ochotnej uzmout kus vzácnýho dřeva. Stejně bych ji asi nikdy nevrátil a ani nechtěl prodat.
Původní palubka:
Odlehčená verze:
Jako další věc bylo v plánu dát do chromu pedálový sety a volantovou tyč. Pedály jsem drbal smirkem tak dlouho až mi došlo, že to do zrcadla s těma všema záhybama nikdy ručně nevyleštím a tak jsem si plán B obhájil tím, že by tolik chromu už mohlo působit moc kýčovitě. Tudíž řešením je udělat pouze volantovou tyč (kdo ví jestli ji letos jenom nepoleštím a dodělám to jindy) a pedály jenom nalakovat. Už je to taky hotový a stačí dát do auta. Počasí mě pořád láká a červenec, na kterej jsem plánoval vyjet, se neúprosně blíží, takže možná těch omezení plánů přijde víc, ale i tak budu mít fajn povoz.
Fotil jsem si detaily, abych věděl jak to složit zpět, tak ze tři dávám pro představu stavu pedálů před.
A tady je to už trochu zrestaurovaný. Kašlat na nějaký chromy, takže držáky matem a pedály leskem, všechno to nově namazat Rembrandtem, nový gumy od IL. Šmitec...
To je zatím vše.