Majdalénka [NA]

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Majdalénka [NA]

Příspěvekod hroche » 17 dub 2014, 21:44

George píše:7

nejsou to náhodou ty o kterých jsem se spolu Georgy bavili?
hroche

Příspěvekod Winie » 18 dub 2014, 00:17

Tak fofrem na auto :D to proste musim videt!
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod kousmen » 18 dub 2014, 05:43

Vydrž Prťka vydrž... :D Taky jsem docela natěšenej, ale tento měsíc asi nezbyde na pneu. :?
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod Winie » 18 dub 2014, 08:17

mesic uz je v pulce. to vydrzime :)
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

Příspěvekod George » 18 dub 2014, 08:46

hroche nevim, o jakých jsme se bavili, ale tyhle dražil akorát kousmen a je to jen pár
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod kousmen » 24 kvě 2014, 17:10

Zjistil jsem nemilou věc. Když člověk dělá dlouho něco lehce šílenějšího, tak se může stát, že mezi tím dospěje. :) Měl jsem v plánu udělat si auto hodně po svým. V plánu bylo dřevo, chrom a karbon, ale buď to nechám na později nebo na to prostě kašlu. Nikomu včetně sebe jsem nic neslíbil a tak jsem plány změnil. A konečně začal pár věcí připravovat, ale začal jsem z lehka.
Původní palubku jsem nechtěl ničit a plánoval nahradit přední lištu masivem a vrchní desku matně přelakovaným karbonem, nebo bych ho stříkl klidně na černo. Rozhodně to beru pořád jako plán do budoucna a budu doufat, že na to dojde i když na to dojít nemusí. Bohužel dřevo v požadovaných rozměrech nemá nikdo a dovoz je kvůli ilegální těžbě zakázán. Tím mi došlo, že užívat takovýho dřeva asi není úplně správný. Chtěl jsem ale zachovat jistou dávku elegance dřeva a vybíral mezi běžnějšími druhy s tím, že to nechám ošetřít jako thermowood. Nikdo ale nevyhověl a navíc už bych to teď ani nestíhal. Řešením je úprava původní palubky do plánovanýho vzhledu homemade verze. K tomu zatím stačilo ji říznout vejpůl. Nejdřív se mi do toho nechtělo a potom jsem si řekl, proč řeším nějakej kus plastu, když jsem byl před chvílí ochotnej uzmout kus vzácnýho dřeva. Stejně bych ji asi nikdy nevrátil a ani nechtěl prodat. :)

Původní palubka:
Obrázek

Odlehčená verze:
Obrázek

Jako další věc bylo v plánu dát do chromu pedálový sety a volantovou tyč. Pedály jsem drbal smirkem tak dlouho až mi došlo, že to do zrcadla s těma všema záhybama nikdy ručně nevyleštím a tak jsem si plán B obhájil tím, že by tolik chromu už mohlo působit moc kýčovitě. Tudíž řešením je udělat pouze volantovou tyč (kdo ví jestli ji letos jenom nepoleštím a dodělám to jindy) a pedály jenom nalakovat. Už je to taky hotový a stačí dát do auta. Počasí mě pořád láká a červenec, na kterej jsem plánoval vyjet, se neúprosně blíží, takže možná těch omezení plánů přijde víc, ale i tak budu mít fajn povoz. :D

Fotil jsem si detaily, abych věděl jak to složit zpět, tak ze tři dávám pro představu stavu pedálů před.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

A tady je to už trochu zrestaurovaný. Kašlat na nějaký chromy, takže držáky matem a pedály leskem, všechno to nově namazat Rembrandtem, nový gumy od IL. Šmitec...

Obrázek

Obrázek

To je zatím vše. :oops:
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod car2n » 24 kvě 2014, 19:27

hezky!
car2n

Příspěvekod Winie » 26 kvě 2014, 00:06

hele o tomhle řezu palubky sem taky přemýšlel, ale dospěl jsem k tomu, že je praktičtější ten původní stav :lol: - nebo jak se řiká - neměl sem na to prostě koule :lol:
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

Příspěvekod kopac » 26 kvě 2014, 08:43

Co budeš dělat s kastlíkem? kdyby si ho chtěl vyhazovat/prodat, máš zájmence...
kopac

Obrázky: 2

Příspěvekod kousmen » 26 kvě 2014, 10:16

No mám hlavně nejednoho zájemce. :lol:
Winie: Pro mě nam na spodku není nic užitečnýho. Světýlko jsem nikdy nevyužil, zapalovač taky ne. Všechny ty čudly zaslepený a kastlík časem nahradím třeba nějakou síťkou. Jinak jsem vykuchal i ten vršek od spletité klimatizační šachty a nějakých plechových výztuh/držáků. Za tu úsporu místa a váhy mi to stojí. Při nastupování přes doorbary se hodí každej milimetr navíc. Jenom by to chtělo nějak elegantněji deletnout ten výklenek pro středovej panel. Zatím jsem tam přišroubil kus černé desky, takže to letos bude taky trochu punk. Ale furt lepší než tam nemít palubku vůbec jako loni. :D
Invisible Ride
kousmen

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora