joko NA

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Jokové NA-čko

Příspěvekod LordJames » 29 dub 2014, 21:00

Já myslel kousmena, když to tu tak rozjel :-D
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod joko » 16 kvě 2014, 16:27

Po prečítaní kousmenova, inak geniálneho, vlákna som už pochopil to mrkanie :D
Momentálne má mazda už funkčný diff (dík emenemovi) takže konečne som sa mohol povozit a zistit nedostatky. A že je ich dost :D Inak som s nou mal ešte menší problém, ked mi praskla palivová hadička pri filtri a vytiekol mi benzín. No čo vám poviem. Som rád že som nezhorel :/ Každopádne už som namontoval novú hadičku takže pohoda. Dalej mám problém že pri jazde sa auto dost trase. Neviem ešte čo je príčina. Snád len nevyvážene kola. Pri brzdení tahá do strany, mám oslizenú olejovú vanu a výfuk nemá na katalyzatore tesnenia takže to tam trochu dymí. Tot zatial všetko čo som si stihol všimnút. Akurát mi prišiel olej a nejake drobnosti- tesnenia na výfuk a tesnenie vany, tak to tam dúfam čím skor nahodím. Teraz nemám moc času takže progress je dost pomalý.
Naposledy upravil joko dne 30 dub 2015, 17:38, celkově upraveno 1
joko

Příspěvekod kousmen » 16 kvě 2014, 16:46

Člověče, taky ti nějak nevím jestli před výjezdem nevyměnit komplet vedení paliva, když jsem na to koukal při výměně brzdových trubek. Taky bych nerad ukončil život na Husa. :) Nějaký ty detaily, co píšeš, ty se časem vychytají. Zatím bych hlavně řešil to, že se ti to auto klepe. Jak je na podvozku něco špatně, tak to brzo odrovnává další a další podvozkový komponenty... Čím to je, to neporadím. To je snad jediná věc, co se mi ještě nepřihodila. :D
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod PavelS » 16 kvě 2014, 21:44

IvanGS píše:Gramatiku máš OK, jen si říkám, proč se kupují auta, o kterých je jasné, že s opravami budou stát víc než ta dražší s tím rozdílem, že majitel dražšího mezitím jezdí. Když jdu kupovat něco z druhé ruky, 3x se ujistím, že jsem růžové brýle nechal doma a mozek přeprogramoval do módu "kritizování a hledání nedostatků" :).
Moc se omlouvám za názor a opravdu upřímně přeji, ať máš Mazdu brzo v pořádku a začnete si to spolu užívat.

Z čeho usuzuješ že tohle je ten případ Ivane?
PavelS

Příspěvekod joko » 27 kvě 2014, 10:18

Tak som si zas našiel čas na nejaky ten servis mojej mazdičky. To trasenie bolo zapríčinené zle vyváženými kolesami+chýbajú vymedzovacie krúžky+sú prebrzdené predné pneu. Po vyvážení kolies a prehodení prebrzdených dozadu už skoro auto netrase, takže som rád ale ajtak som už objednal tie krúžky a plánujem aj kúpit tie dve nové pneu. Mám skrátka rád, ked je všetko v tom najlepšom možnom stave :) Aspon možem bez výčitok tie prebrzdené zodrat :twisted: :D
Dalej som konečne vymenil olej v motore a diffe. Nahodil som aj tie tesnenia na "katalyzátor" s tým, že jedna strana pasovala dokonale ale tá druhá moc netesní. Prežiem to :) no do budúcna by som chcel ten výfuk poriešit asi výmenou lebo to auto je na mna moc hlučné a pritahuje už z dialky vela pozornosti čo neprispieva tomu, ked si chcem nenápadne zadriftovat :)
Do výmeny tesnenia olejovej vany som sa nepustil lebo ako som na to pozeral tak mi to pripadalo ako dost roboty. Rozhodol som sa, že to asi vyriešim všetko na raz, pri kompletnej rekonštrukcii motoru.
Ked som sa vozil na mazde pred vyvážením kolies, nevedel som sa sústredit jednotlivo na nedostatky, ktoré mi pri jazde vadili. No a teraz, ked už je to "lepšie", Objavyl som dalšie závady. Tak podme na to :)
Pri nižších otáčkach počut prenikavé zvonenie od podvozku. Zdá sa mi, že to vychádza z prevodovky ale môžem sa mýlit.
Dalej auto tahá do pravej strany. Nieje to moc cítit ale je to tam :) Budem s ním musiet íst asi na geo.
No a v budúcnosti chcem riešit ešte určite výmenu čapov a siláčov.
Toť zatial vše. Teším sa všetkým vašim pripomienkam a postrehom :) V blízkej dobe vás určite poteším aj fotkami :)
Naposledy upravil joko dne 28 kvě 2014, 16:18, celkově upraveno 1
joko

Příspěvekod Jr. » 27 kvě 2014, 10:55

Zvonení - nedělá to, když klesají otáčky? Klasický problém? :) http://forum.miata.net/vb/showthread.php?t=341836

Táhnutí ke straně - bacha na ty pneu. Já po jednom blbnutí na letišti nandal špatně kola - na každé straně zadních kol byl jinak vysoký dezén. Na dálnici mě to fakt vylekalo, protože stačilo šlápnout na plyn a auto během vteřiny změnilo jízdní pruh :).
Jr.

Obrázky: 2

Příspěvekod joko » 31 kvě 2014, 09:28

No asi to bude ten prípad. Skoda že som sa nedopátral k jednoznacnemu odstráneniu závady :roll:
Inak tie kola sú celkovo nejake divné. A disky sú dost tažké. Neviem o akú značku sa jedná. V strede sú kryty s nápisom AEZ ale pochybujem že sú aj disky tá značka. Najradšej by som ich komplet vymenil za nejaké kvalitné a lahké. Ak by ste mi vedeli poradit budem rád :)
A poslednú dobu rozmýšlam, či sa mám pustit do kompletnej rekonštrukcie už teraz alebo počkat na jesen. Proste nemám moc dobrý pocit z toho, že neviem v akom je auto stave.
Naposledy som odstranoval tuzing po bývalom majitelovy. Mal tam namiesto stredových vetrákov budíky na turbo a tuším teplota oleja. K tomu mal natiahnuté káble zo stredovky. izolácia už bola na mraky takže som rád že to tam už nieje. Dal som tam klasické vetráky čo tam majú byt. Taktiež som sa zbavil polofunkčného rádia. Chcel by som tam dat len nejakú blendu alebo priehradku ak niečo také existuje. Mám sto chutí celé auto do "šrobika" rozobrat... :)
joko

Příspěvekod joko » 24 čer 2014, 13:23

DSCN7017 (800x600).jpg
DSCN7013 (800x600).jpg
DSCN7004 (800x600).jpg

Včera sa trochu rozoberalo.. :)
Ospravedlnujem sa za kvalitu fotiek.
Naposledy upravil joko dne 30 dub 2015, 17:39, celkově upraveno 1
joko

Příspěvekod birda » 25 čer 2014, 07:42

:D když koukam na to uchycení chladiče a na tu hadici od termostatu, nedá mi to se nesmát :D ale nejsem na tom o moc líp :D
Obrázek
Silver NA 1.8 | custom made exhaust | IL NB radiator | rám AMD | sicny a čtyřbody
birda

Příspěvekod joko » 25 čer 2014, 14:40

:D tiez ma to pobavilo ked som to prvy krat videl. Musim sa tej opachy zbavit :)
joko

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora