IvanGS - moje nová láska NBFL

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: IvanGS - moje nová láska NBFL

Příspěvekod PetrH » 18 kvě 2014, 20:51

Koukam, ze uz mas novy cerny kola. To je ale tak maximum, co jde z pohledu ze predu nebo ze shora poznat :)
Hod jsem nejakou fotku z boku.
PetrH

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 19 kvě 2014, 10:08

PetrH - kola mám už déle a nic jinho, na stranách 28 a 29 jsou i fotky zboku :D . Tady něco z víkendu, dal jsem díky srazu u Butea 500 krásných km na suchu i v dešti. V dešti jsem ještě nejel a na vyjížďce, ve svižnému tempu za Jindrou, se mi 2x v zatáčce zdálo, že se dostává na limit předek. Bylo to uprostřed zatáčky, ještě ne pod plynem na výjezdu, ani na brzdách v nájezdu (vlastně se snažím brzdit před zatáčkou, když zatáčím, už ne). Co mi k tomu odborníci řeknete, je to možné?
Přílohy
Kopie - DSCN4740.jpg
Kopie - DSCN4726.jpg
Kopie - DSCN4724.jpg
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod PetrH » 19 kvě 2014, 10:47

Jasne, vzdyt jsi jeste resil tu barvu brzdicu, jen jsem si to vcera nejak neuvedomil :oops:
PetrH

Obrázky: 1

Příspěvekod buteo » 19 kvě 2014, 11:05

IvanGS píše: V dešti jsem ještě nejel a na vyjížďce, ve svižnému tempu za Jindrou, se mi 2x v zatáčce zdálo, že se dostává na limit předek. Bylo to uprostřed zatáčky, ještě ne pod plynem na výjezdu, ani na brzdách v nájezdu (vlastně se snažím brzdit před zatáčkou, když zatáčím, už ne). Co mi k tomu odborníci řeknete, je to možné?

Náznak aquaplaningu? Místy chcalo hodně a byly kaluže a taky jsem si před tebou párkrát jemně zaplaval. ;)
buteo

Příspěvekod IvanGS » 19 kvě 2014, 11:22

Nevím Jindro, aquaplaning si od dětství (možná chybně) spojuji s louží, tohle bylo jen na mokrém afaltu, navíc mám dobré gumy a rychlost nebyla závratná. Mám spíš pocit, že jsem se prostě v té rychlosti dostával v zatáčce na hranici adheze, která je za mokra jinde než na suchu. Tak jsem se chtěl zkušených jezdců zeptat, zda je normální, že jsem adhezi ztrácel nejprve na přední nápravě a pokud bych to přehnal a auto se začalo sunout ven, jaká finta na to u MX-5 platí?
IvanGS

Příspěvekod hava » 19 kvě 2014, 12:01

Mě se to stavá občas na mokru, že mi začne ujíždět předek. A tim nemyslim v louži. Já to beru jako normální. A že jsem to prostě přehnal s nájezdovou rychlostí. A taky jde o jakou zatáčku jde. Mám takovou vybranou, kde je pravá a do kopce a v apexu už je rovina a tam mi to jde skoro pokaždý předkem ven. Samozřejmě na mokru. Prostě se odlehčí předek.
hava

Příspěvekod Ryba » 19 kvě 2014, 12:03

pokud ses začal hrnout po předku ven, tak si měl moc velkou nájezdovou rychlost... na mokru je to celkem lehký to přepálit a gumy to prostě nedaj...
Ryba
špion

Příspěvekod IvanGS » 19 kvě 2014, 12:25

No to jste mi poradili, že jsem měl velkou rychlost, to vím :) . Spíš mne zajímá, co s tím, kdybych rychlost přepísknul ještě víc a začalo se to hrnout ze silnice. S MX-5 jsem se s tím zatím nesetkal, na mokru jsem jel rychleji poprvé a na sníh s Majdou nejdu kvůli soli...
IvanGS

Příspěvekod widar » 19 kvě 2014, 12:40

Co si vzpomínám, tak se mi stalo asi dvakrát nebo třikrát, že se mi urval předek (vinou přehnanné nájezdové rychlosti na mokru) a dostal jsem se z toho tak, že jsem ještě víc stočil volant a ubral jsem plyn/přibrzdil aby se váha dostala na přední kola a to jim pomohlo zatočit. Sám si myslím, že to nebylo správně, ale gumy naštěstí neztratily všechnu adhezi a tak jsem se z toho dostal bez ztráty kytičky. (Podotýkám, že mám 1.6 a open diff)
Příručky a instruktoři říkají srovnat kola aby se chytly a pak znovu, ale opatrněji zatočit. Já na to ani v jednom případě neměl prostor.

z mobilu
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod hava » 19 kvě 2014, 12:49

Lehce si přibrzdit a pak se to chytne. Jestli teda do tý zatáčky nevletíš uplně jak bezmozek. Když musíš brzdit hodně tak kola rovně, jinak ti hned ujede zadek.
hava

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora