George: 1.6 evo orange NB

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: George: 1.6 evo orange NB

Příspěvekod AndrewG » 22 kvě 2014, 11:35

cital som viac clankov, kde pisali že po omotani zvodov sa v nich hromadi až moc veľké teplo, na ktoré udajne nie sú stavané. v jednom "teste" uviedli, že zvody zvážili pred obalením a nasledne obalili, povozili sa na okruhu, následne odbalili a boli o 800alebo 900g ľahšie... uprimne povedane zda sa mi to ako trochu prehnane, každopadne niečo malinko pravdy na tom byť môže kedže vysokolegovane ocele, konkretne 304 ktora sa najcastejsie asi využiva pri performance zvodoch by nemali byť vystavovane teplotam nad 870°C, pretože stracaju svoju koroziivzdornosť. takže verím, že keď človek dava autu zabrať na okruhu pravidelne každy vikend a podobne tak tie zvody dlho nevydržia, ale pri bežnom používaní si myslím že ten materiál sa nemá šancu prehriať na 870°C, možno tak priamo pri vyfuku motora...a zaase si treba uvedomiť že ta paska je sice izolant ale neizoluje 100 % tepla....zhrnute, určite to zvodom neprida na životnosti a teda pokial človek nepotrebuje mať pod kapotou fakt chladnejšie prostredie(turbo,ITB,kompresor) tak si myslím že to nie je zrovna idealne riešenie. V takom pripade by som zvolil skorej izolačnú deku (nie tú z lekárničky :D) to mi príde že zabraňuje istému prudeniu tepleho vzduchu ku saniu, ale zaroveň dava isty priestor na ochladzovanie vetiev zvodov...to je môj názor, možno sa mýlim opravte ma

Aby som nebol OT tak to vyzerá zaujímavo, nerozmýšlal si o umiestnení tej sacej rúry za tú priečku za motorom ?
nejak takto ? aj keď neviem ako by si to vyriešil s filtrom to je fakt...
Obrázek
AndrewG

Příspěvekod George » 22 kvě 2014, 12:05

o tom všem vím, ale potřebuju ten kompresor odstínit, protože skoro sedí na svodech a tohle je nejdostupnější.

znám spoustu lidí co měli omotávku a neměli žádné problémy, ale i pár těch, co pak svody vyhodili (i když to byly převážně svody raceland apod. které nejsou nerezové)

o vedení sání do tohohle místa jsem taky přemýšlel, ale jak říkáš, byl by trochu problém s filtrem :)
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod kousmen » 22 kvě 2014, 13:32

Racelandy jsou nerezový, pokud vím. :) Já jsem četl, že třeba RacingBeat omotávku přímo nedoporučuje. Důvody už nevím, myslím, že to při těch teplotách dokonce praskalo ve svárech. Záleží asi na materiálu, ale taky na tom, jestli do toho někdo nechá nacucat v zimě slanou vodu atd. Víc jsem nikde nevyčetl...
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod George » 22 kvě 2014, 14:07

vzhledem k tomu, že mám svody za 3k mě to nějak moc netrápí :D zjevně omotaný byly už v japonsku a když se něco vysere, nechám je zavařit a koupim dečku

Obrázek
George
rádce

Příspěvekod George » 22 kvě 2014, 16:31

a už na autě nastříkané silikonovým sprejem

Obrázek
George
rádce

Příspěvekod Ryba » 22 kvě 2014, 16:35

pecka.

Tohle si viděl? :
http://tunerstudio.com/index.php/shadowdashmsmenu
video: https://www.youtube.com/watch?v=X7JOLBSakIk&feature=youtu.be

už se nemůžu dočkat až to vyzkoušim. A všechny budíky můžou jít doprdelky. Doufám, že to na tu moji stařičkou ms1 pude, jestli ne, tak konečně pořádnej důvod upgradovat an ms2/3. Doba slušně pokročila od tý doby co sem tu šudlal v Megatune :D
Ryba
špion

Příspěvekod vojtiiisek » 22 kvě 2014, 16:43

Zavidim Ti mezeru mezi svody a tyci rizeni. Ja si o tom muzu jen nechat zdat :( A porad premyslim jak to vyresit.....
Přílohy
image.jpg
NA > NBFL > NB > NC

*Se silným autem jsi rychlý na rovinkách, s lehkým autem všude* Colin Chapman
vojtiiisek

Příspěvekod George » 22 kvě 2014, 19:11

Ryba: jojo, už jsem přemýšlel, že si pořídim nějakej malej levnej tablet a použiju ho místo budíků

vojtíšek : no vidíš, já musim kvuli vytažení a vrácení svodů řízení odšroubovat a dát stranou :D
George
rádce

Příspěvekod George » 22 kvě 2014, 19:22

a nakonec se dneska poštěstilo a přišla i jednotka

Obrázek
George
rádce

Příspěvekod Zed » 22 kvě 2014, 21:00

ShadowDash jsem zkoušel rozchodit, ale zaseknul jsem se na BT modulu, kterej nebyl schopnej komunikovat a pak jsem se na to vysral..jako náhrada budíků mi to právě přišlo super, se k tomu musím dokopat a doladit to, jsi mi to akorát připomněl, že to mám jako jeden z mnoha restů :)

Jinak super Georgi, už se těším až to uvidím v akci a společně si zakňučíme :P
charged "beauty"
charged beast
Miata simply begs to be driven hard!

MX-5 Cup 2018 - http://mx-5cup.cz/
Zed

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora