IvanGS - moje nová láska NBFL

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: IvanGS - moje nová láska NBFL

Příspěvekod IvanGS » 20 kvě 2014, 16:31

PetrH - křídlo tam bylo když jsem to kupoval, bylo montováno v Mazdě na nové auto a k tomuhle kusu už tak nějak patří... :)
Zed - asi máš pravdu, na geometrii jsem nebyl a rozdíl být může, i když mi to přijde stejné jako předtím. Díky za upozornění.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod MacTeine » 20 kvě 2014, 18:04

Ivane, křídlo nech, ale ten pochromovaný style bar se mě osobně na mx5kách moc nelíbí tak jako tak. Myslím, že černý - případně žádný - by slušel určitě víc. :)
NCfl 2011 2.0 Karai
Ex: NBfl 2001 1.8
MacTeine

Příspěvekod PetrH » 20 kvě 2014, 21:18

Ok Ivane, pokud chces kridlo nechat tak bych zkusil nejakou cernou folii na ty stribrne casti. Karbon v kombinaci s cernymi koly bude vypadat lip a pokud se Ti to nebude libit, vzdycky to muzes dat dolu.
PetrH

Obrázky: 1

Příspěvekod ZIZU » 21 kvě 2014, 00:18

IvanGS píše:Café- racer - u NC jsi to nemusel pozorovat, stejně tak to nepozorovali i jiní lidé, i mně se to stalo jen 2x a nestalo by se to, kdybych jel o 2 km/h pomaleji. Jde i o pneumatiky, moje mají vzorek OK, ale netuším, kdy je původní majitel na auto dával, jezdil 2000 km ročně:-). Buteovi zase klouzal zadek, ale zná to a neptá se. Už před vyjížďkou uvažoval, jestli zadní pneumatiky nemá přezout.
MAXsport, Zizu - díky za tipy, ale nezačal jsem o tom psát kvůli tomu, abych auto začal nastavovat a v zatáčce byl o 3 km rychlejší, nejde mi o čas, ale o zábavu a auto mi vyhovuje tak jak je - skvěle vyvážené, přičemž jakýkoliv zásah bude na úkor něčeho jiného. Opravdu mne pouze zajímalo, zda je toto chování normální, protože ještě neznám vlastnosti MX-5. A zábava to byla, už jsem říkal, že mne to na mokru bavilo víc než na suchu. Mimochodem (pro Café-racera) jsem dnes to samé četl v jednom testu NC...
Tenhle typ nedotáčivosti je popisován i u jiných sportovních značek a předpokládám, že stejně jako u nich se dá i u MX-5 potlačit (i změnit v přetáčivost) stylem jízdy. Vlastně si říkám, jestli se tomu dá vůbec říct nedotáčivost. Jasně, pokud to zjednoduším že když uteče předek, je to nedotáčivé, tak ano. Na druhou stranu, pokud si představíte modelovou situaci na ledu, tak když pojedete rovně a otočíte volantem, ujede vám předek a pojedete rovně. To udělá i notoricky přetáčivé auto, je to prostě vysoká nájezdová rychlost do zatáčky a jiné to být nemůže. Druhá modelová situace je zrychlující se kroužení do situace, kdy předek, popř. zadek začne klouzat, tomu už se dá myslím říkat nedo- nebo přetáčivost. No a mezitím je spousta dalších modelů chování ovlivnitelných jezdecky a o tom to celé asi je... :)

Ivane jestli ti jde o zabavu tak tu geo urcite zkus. Ja jsem prece nepsal nic o snizovani sekund (s autem jsem na okruhu zatim bohuzel nebyl, ale i kdybych byl, tak by mi stejne neslo o vterinky, jako o to si to poradne uzit :) ) . Auto bude min nedotacivy a bude te vic bavit a o to jak pises, ti jde. Nemam takove zkusenosti, abych mohl rict jaka geo je na mx5 idealni, ale pokud mam porovnat tu origo a tu co mi poradili kluci tady na foru, tak s tou si urcite uziju vic :)
ZIZU

Příspěvekod IvanGS » 10 čer 2014, 11:39

Kluci, poraďte jak to mám udělat, abych se občas vyblbnul na okruhu, netýral Majdu a nemusel kupovat další auto. Nedělní škola smyků byla skvělá, fakt jsem netušil, že MX-5 umí všechno a tak krásně, je to radost! Nejezdí tady třeba někdo Miata Cup a nebyl by ochoten mi prodat na pár jízd sedadlo :) ?
IvanGS

Příspěvekod Zed » 10 čer 2014, 13:44

Nepřeháněj to Ivane s tím týráním...zas takovej kouř ty auta nedostávaj, být tebou, tak přijedu, zajezdím si a až podle toho dělám nějaky závěry ;)
charged "beauty"
charged beast
Miata simply begs to be driven hard!

MX-5 Cup 2018 - http://mx-5cup.cz/
Zed

Příspěvekod radep » 10 čer 2014, 14:26

Já to přesně tak vidím... Před okruhém dám nový olej, dám nové pneu (protože staré už jsou zničené), brzdy... a pojedu se projet lehce. Nebudu to moc honit nesmyslně a když něco nebude fungovat, tak se seberu a půjdu domů :-)
Takže v zásadě, jestli máš auto v pořádku, tak bych si akorát pohlídal kvalitní olej před závodem.
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod IvanGS » 14 črc 2014, 14:30

No kluci, já to úplně tak nevidím ale to je jedno, prostě bych se rád na okruhu svezl v něčem jiném než v mé Majdě...
Včera jsem zajel na pumpu, ručně ošplíchal Majdu, osušil, sedím na obrubníku s kávičkou a cigárem, koukám na auto a najednou mne zaujaly ty sexy křivky a silueta čumáčku připomínající 50 let staré formule 1. Tak jsem to cvaknul mobilem, žádné umění, ale řekněte, není to kočka :) ?
Přílohy
napumpe.jpg
IvanGS

Příspěvekod seatik » 14 črc 2014, 14:38

Je sexy :P trosku m to pripomna zepředu crx,ale krasne to je,kola super a i tu barvu na brzdicich nakonec skousnu ;) Hezke to mas
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Příspěvekod Vavris » 14 črc 2014, 14:45

IvanGS píše:No kluci, já to úplně tak nevidím ale to je jedno, prostě bych se rád na okruhu svezl v něčem jiném než v mé Majdě...

Seš moc úzkostlivý... MX-5 je držák a jeden trackday ročně zvládne s prstem v nose, aniž by se to na ni projevilo 8-) Možná zhobluješ gumy a brzdy, ale autu se nic nestane...
back in the business 8-)
Vavris

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora