P: Frame rails

Kolik frame rails máme vyrobit? :)

Chci je!
19
90%
Nechci!
2
10%

Celkem hlasů : 21

Re: P: Frame rails

Příspěvekod MAXsport » 17 čer 2014, 19:33

Ahoj,
dneska jsem nestíhal, jsem po noční a Adam s spoonem si přišli osobně, zítra posílám všem, takže to bude do víkendu u tebe ;)
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod George » 21 čer 2014, 12:19

Před chvílí jsem přidělal první(řidičovu) stranu, tak mám pár poznatků...

V návodu je napsáno utahněte matky co to dá... moc tomu nedávejte, šrouby se trhaj za použití relativně malé síly. Říkal jsem to MaxSportovi při předání, podle mě jsou šrouby M6 moc malé a tyhle nejspíš nejsou ani pevnostní.

Další vada je, že v návodu píše, že je v spolujezdcově straně díra pro uchycení palivového vedení. Není, takže až jí uchytim, budu muset vyvrtat díru a nejspíš udělat i závit pro šroub.

Třetí věc je, že by bylo fajn, kdyby když už to dělal na zvedáku dal fotku podvozku zespod, aby bylo jasné, kam raily dát... alespoň u mě je na nosníku možnost posunout jí uplně zepředu asi 5-10 cm dozadu... tak nějak jsem pozici odhadl podle fotek v návodu a jedna díra mi skončila přesně v místě, kde je úchyt sedačky, takže jsem tam stěží dostal šroub, ale nahoře bez podložky.

Za mě teda nic moc spokojenost zatim... moc už se mi ta druhá strana nechce dělat, když vidim, co mě čeká
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod PavelS » 21 čer 2014, 15:14

Dobrej poznatek, koupím si poradny šrouby. .. :)
PavelS

Příspěvekod MAXsport » 21 čer 2014, 20:27

Šrouby se nám teda nepodařilo protočit ani jeden, nevim jestli jsi to utahoval klíčem s trubkou, ale jak říkám, pokud to je pro někoho málo, tak si může dát osmičky.

Co se týká díry pro uchycení palivových trubek, to uznávám, při výrobě jsme se rozhodovali, jestli si to každý udělá podle sebe nebo předvrtáme díry, jenže jsme došli k tomu, že si to každý udělá podle sebe, protože NA a NB to může mít trochu jinak - u mě se to dělalo vyvrtáním díry do výztuhy u předního držáku. To se omlouvám, uznávám mojí chybu, v návodu to opravím, nicméně neni to žádný velký problém.

Při předání a jsem ti říkal, at je dáš co nejvíce dopředu - když si přečteš bod 3, tak tam je to napsaný a ještě jsem tam napsal, aby jsi je dal tak, aby nekolidovali s uchycením sedaček - to je otázka 2 minut si změřit to, aby to nebylo přímo na držák.
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod George » 22 čer 2014, 07:09

ad 1. Utahoval jsem to normálním nářadím, v leže na boku s jednou rukou pod autem a druhou protaženou mezi dveřma prahem dovnitř a klíče jsem ještě schválně držel u hlavy, abych neměl páku... hlavně tam nebyl poznat vůbec rozdíl mezi tim, kdy ještě utahuju a když už se šroub trhá...

ad 2. Díra pro uchycení palivové trubky neni problém, když máš dílnu, ale pro někoho, kdo má doma akorát základní nářadí to nemusí být uplně ono (předpokládám, že má být díra jen vyvrtaná, aby skrz ní prošel šroub a ne se závitem přímo pro uchycení)

ad 3. Dal jsem je dopředu co to šlo bez většího násilí a podle tvých fotek mi to taky přišlo, že jsou v cca stejné pozici.
George
rádce

Příspěvekod radep » 23 čer 2014, 18:30

MAXsport: Výztuhy dneska dorazily, zpracování je perfektní... díky Ti za ně! Ještě jsem je nenasazoval nicméně...

K šroubům - jsi kupoval normálně šrouby v nějakém tom hobby marketu? Sorry, ale není na nich ani třída pevnosti vyražená (tzn 8.8)... Georgemu celkem věřím, že se mu strhly... Z mé vlastní zkušenosti vím, že takové šrouby vydrží celkem prd a jdou lehce utrhnout rukou v malé ráčně.
Každopádně děkuji Georgemu za tip, rovnou jsem ty výztuhy upravil na šrouby velikost 8 a koupím si raději nové :-) když to vím předem, tak to pro mě není problém a nevadí mi to, ale chápu Georgeho, že musel být naštvaný, když je utrhl :-)

Neber to jako nevděk :-) jenom rád dělám věci napoprvé pořádně a nechci převrtávat tolik děr na větší podruhé :-)
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod MAXsport » 23 čer 2014, 18:39

Je to kupovaný ve velkoobchodě se spojovacím materiálem, pokud se někomu strhne víc šroubů, tak mu pošlu náhradu v ceně šroubů a matek.
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod George » 23 čer 2014, 20:46

Dneska jsem na to koukal a možná bych vzal šrouby/matky/podložky ve Fabori... Všechno prodávaj v baleních po 200 a víc kusech, takže pokud by se nás sešlo víc, mohli bychom to objednat a rozdělit mezi sebe :) kdyby měl někdo problém sehnat si pořádný šrouby
George
rádce

Příspěvekod Pavel260 » 23 čer 2014, 20:56

já vám je ve fabory můzu sehnat i po jednom :-D
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod kopac » 23 čer 2014, 21:16

no co sem na to tak letmo koukal,tak sou to nerezky 70 , tzn. 700 MPa. Ocel 8.8 ma prekvapive 800 MPa. To neni buhvijaky rozdil, spis si ohlidat predepsanej dotahovaci moment, 6ka sroub je nic, pripadne to muze bejt zmetkovej sroub. Nemyslim si ze to musi byt nutne z nerezu, pozink sroub 8.8 je OK, pripadne kdyby nekdo chtel lepsi,tak doporucuju 10.9 deltaton. hlavne nepouzivete cerneny srouby, ty radi reznou.

ve fabory se normalne prodava po kuse, zajdes a reknes co chces a kolik chces.
kopac

Obrázky: 2

PředchozíDalší

Zpět na Hromadné nákupy