riderhenry - NB 10AE "Miatka"

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: riderhenry - NB 10AE "Miatka"

Příspěvekod Jr. » 02 črc 2014, 21:23

Hmm, to je hned po DrivingAcademy, o které jsem s kamarádem přemýšlel (pokud stihnou přijít a já vyměnit prasklou hadici od chladiče). Jsou k tomu prosím další informace? Do kolika vlastně a za kolik peněz? :)
Jr.

Obrázky: 2

Příspěvekod LordJames » 02 črc 2014, 21:42

Tohle je tam k tomu včerejšku:
Přejeme pěkný den všem fanouškům čtyř kol a hlásíme, že je pro vás připravený další termín zdokonalovacích jízd. Jedná se od úterý 1.7. od 16:00 do 19:00. Cena klasická 800Kč. Takže kdo bude mít zájem, tak píše svoje údaje na email volnejizdy@email.cz, kde dostane podrobné info o akci.

Na viděnou v Mýtě
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod Jr. » 02 črc 2014, 21:50

Už jsem registrovanej na příští úterý :). Teď jen dát dohromady auto.
Jr.

Příspěvekod riderhenry » 02 črc 2014, 22:47

No ten čas není pořád nic moc, na Miata Cupu bych byl mezi nejhoršími. Ale v polovině úsecích tratě už si i celkem věřím a ze začátku na neupuštěných gumách jsem si i docela zablbnul a přijde mi, že to dostávám přeci jen trochu víc do ruky. Chce to asi hlavně nastudovat trochu stopu, v některých místech úplně tápu.

Doporučuji si přidat jejich facebookovou stránku, kdo holduje FB. Ostatní můžou sledovat třeba JDM fórum, jak tu padlo. Já tu dával myslím minulý termín a bylo to docela bez odezvy. Spíš by se mi líbilo zorganizovat podobné ježdění v režii našeho fóra, cena by mohla být naprosto OK, bude-li to všední den. Stačilo by domluvit termín s pořadateli :)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod riderhenry » 02 črc 2014, 22:47

Jr. píše:Už jsem registrovanej na příští úterý :). Teď jen dát dohromady auto.

Škoda, zrovna příští úterý se musím věnovat strategické poradě v práci a tak na 90% nebudu moct přijet... :roll:
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod riderhenry » 10 říj 2014, 00:04

Zase po nějaké době nějaký update... :) V posledních týdnech se odehrálo několik událostí, o které bych se rád podělil. Ze všeho nejdříve populární fotka kulatého nájezdu :D

najezd.jpg

Dále proběhlo důkladnější otestování AD08R ve Vysokém Mýtě a i když čas zůstal asi poměrně pomalý (1:00,6), s gumami jsem naprosto spokojený a můžu je všem vřele doporučit jako univerzální obutí na okresky i okruh. Dokonce to vypadá, že mám už i zažitou nějakou svou stopu a dokážu zajet 5 i více kol v řadě v pár setinách. Bohužel ale nemám žádný čas k porovnání, protože co vím, tak všechny podniky (včetně Miata Cupu) se jezdí v kratších variantách, zatímco já jezdím vždy obě šikany. Takže jakékoliv srovnání velmi ocením ;)

Po pár letech od prvního měření výkonu proběhlo konečně také druhé, takže je možné srovnat výkon před a po úpravách. I když by většina lidí s ohledem na vynaložené investice nemusela být s výsledkem spokojená, já jsem čekal spíš horší čísla. Průběh výkonu i točivého momentu je lepší a bez propadů, auto má výraznější výkonovou špičku, což odpovídá i subjektivním dojmům (nevadí mu otáčky, nepůsobí před omezovačem utrápeně...), a nebýt přísného omezovače, mohl být výsledek ještě zajímavější :D Bohužel bylo nutné prohodit kola za "těžké" OEM 16" z FLka, jelikož bych s 15" seděl na břiše. Nedokážu posoudit, jestli to může nějak ovlivnit výsledek, případně jak moc... Rozdíl je 11 koní, kdy sériový motor odbrzdil před nějakými 63 000 km necelých 138 koní a teď jsme se dostali na necelých 149. Co se krouťáku týče, nárůst činí naprosto neuvěřitelný 1 Nm :D Poměrně zajímavé je, že kamarádovo FLko (1.8 VVT) odbrzdilo 160 Nm a necelých 140 koní, což je v podstatě stejný výsledek, jako s mým NB v sérii...

původní stav, před úpravami:

serie.jpg

po úpravách:

aktualni.jpg

srovnání:

srovnání.jpg

ilustrační videa :D :

https://www.youtube.com/watch?v=9W2bJ8N ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=2dV6XN6 ... e=youtu.be
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod kopac » 10 říj 2014, 06:20

Ahoj, gratulace ke kulatinam. zeptam se na ty gumy, jak je to s nima na mokru, necha se na tom jezdit? mam ted RE002, ktery na mokru docela drzi, novy gumy se rozhoduju prave AD08 nebo hankook RS-2. ty mas zkusenosti se vsema, moch bys porovnat vlastnosti na mokru?

Jaky mas upravy motoru, ze si z toho vyzdimal 8% ?

diky
kopac

Příspěvekod buteo » 10 říj 2014, 06:39

Kde to měříš, Henry?
buteo

Příspěvekod kousmen » 10 říj 2014, 16:28

To jsou příjemný čísla. Asi proto mi při projížďce přišla daleko rychlejší jak moje stopatnáctikoňovka. :lol:
Jinak teda docela brutální zvuk v té hale. Tam bych chtěl být. :D Udělej na tom ještě něco a příště jedu s tebou udělat nějaký fotky nebo video. :D
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod riderhenry » 10 říj 2014, 21:03

kopac píše:Ahoj, gratulace ke kulatinam. zeptam se na ty gumy, jak je to s nima na mokru, necha se na tom jezdit? mam ted RE002, ktery na mokru docela drzi, novy gumy se rozhoduju prave AD08 nebo hankook RS-2. ty mas zkusenosti se vsema, moch bys porovnat vlastnosti na mokru?

Jaky mas upravy motoru, ze si z toho vyzdimal 8% ?

diky

Gumy jsou na mokru úplně v pohodě. Myslím, že na rozdíl od sucha, jsou celkem srovnatelné s Hankook RS-2, nebo i RE002. Určitě nejsou horší. Mohl by být problém s aquaplaningem, ale to nedokážu posoudit. Co se úprav týče, pár stránek zpátky je všechno rozepsané. Osobně si ale myslím, že za minimálně velkou většinu nárůstu můžou svody MaximWorks.

buteo píše:Kde to měříš, Henry?

Na ISSA v Brně, na Křižíkově (obě měření). Vyjde to na 500,- a zabere tak 1 - 2 hodiny. ;)

kousmen píše:To jsou příjemný čísla. Asi proto mi při projížďce přišla daleko rychlejší jak moje stopatnáctikoňovka. :lol:
Jinak teda docela brutální zvuk v té hale. Tam bych chtěl být. :D Udělej na tom ještě něco a příště jedu s tebou udělat nějaký fotky nebo video. :D

Možná ti přišla rychlejší, ale kdo ví jak to bude - ty jsi razantně odlehčoval, já razantně tloustnul :D Ten kravál je hlavně z těch válců, auto jde slyšet až za druhou polovinou otáčkoměru. Ale docela jsem si akustiku užíval, to zase jo. Rád tě příště vezmu, jen by to chtělo mít důvod tam zase jet... :D
1999 10th AE
riderhenry

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora