Včera jsme se s Ondrou vrátili z tripu po alpách a dolomitech
Jeli jsme každý svojí mx5tkou a najeli cca 1600km během čtyř dnů
trasa ve výsledku vypada asi takto:
české budějovice - Linz - Salzburg - Kitzbül - Felbertauern strasse - Passo Stalle - Passo Tre Croci - Cortina dAmpezzo - Passo Falzarego - Passo di Valparola - Passo Pordio - Lago di Fedaia - Cortina dAmpezzo - Lago di Codore - Sella di Razzo - Ovaro - Monte Zoncolan - Tollmezo - Tarcento - Sedlo Učja - Bovec - Mangart - Passo del Predil - Passo di Nevea - Lago di Pradil - Bovec - Vršič - Krajnska Gora - Villach - Nockalm-Höhenstraße - Katschberg - Obertauern - Bad Ischl - Gmunden - Linz - české budějovice.
první den jsme doleji a spali před Kitzbülem.
druhý den jsme se motali kolem cortina dampezzo
třetí den jsem spali u lago di Predil
a čtvrtý den jsme se vraceli přes slovinsko a rakousko do čech.
počasí více méně vyšlo pršelo jen druhý den v sobotu a čtvrtý den v pondělí navečer.
pokud můžu mluvit i za ondru tak jsme si to hodně užili, některé pasáže jsme si dali i dvakrát a pokud bych za sebe měl vypíchnout trasu co mě dostala tak je to určitě výjezd na Monte Zolcano, trasa z Tarcenta do Bovce a pak výjez na vršič.
zážitky:
v odbočce na Mangart jsem chcípnul auto a už ho nenastartoval štěstí v neštěstí. nevím co bych si počal stát se to při výjezdu na mangart
ondrův uhoblovaný vrut zaražený do zadní gumy na vršiči a německý kolega kterého jsme během jednoho dne potkali na třech různých místech.
- Lago di Anterselva
- Passo di Valparola - muzeum první světové války
- nejen v Pise je šikmá věž
- na Monte Zolcano
- Lago di Predil
- náš německý kolega