Tak si to tu ožívím, aby ste si nemysleli že nič nerobím a len vymýšlam výjazdy, na ktoré nakoniec neprídem

dnes sa makalo od rána od 10. ráno ma zobudil kuriér že má pre mňa balík a nakoľko mám toho naobjednávaného momentálne dosť, nevedel som čo to bude na 100%...

- Nardi deep corn 350mm Suede with red stitching
no nakoniec to bolo to čo som si myslel

takže som sa vrhol na montáž. čakal som, že to bude veeľmi jednoduché kedže som kúpil Nardi naboj na miatu a nardi volant, no opak bol pravdou...
ako prvé som musel odstrihnúť konektor airbagu a klaksónu, kedže cez dieru, ktorú mal náboj sa ledva dostal samotný kábel, následne som vybehol do elektra v Modre, s tým že jazýčkový konektor nebude problém kúpiť v žiadnom elektre... veď je to úplná samozrejmosť...zase som bol mimo, pochodil som celkom 5 elektro obchodov v Modre a Pezinku, a nakoniec keď som sa išiel do autosúčiastok spýtať, kde je elektro tak ma napadlo sa spýtať či náhodou nemajú konektor aký zháňam a tadá..mali

takže som išiel domov všetko pozapájal (klaksón a airbag defeat, mimochodom ak by si niekto chcel spraviť na NA treba 3,2 Ohm rezistor) a išiel dať dokopy... zistil som že mi asi niečo chýba, kedže klakson sa nemá ako uchytiť na volant, tak som ho dal pod neho a je to fajn ako je

po dotiahnutí, a výjdení z garáže som zistil, že mi samozrejme náboj dosť výrazne šúcha o plastový kryt ktorý je za volantom, takže sa činil dremel a plastový kryt som bol nútený vyrezať podľa náboja

nevadí, hlavne že už to nešúcha (teda šúcha ale, už sa mi to nechcelo brusiť teraz, inokedy to doladím

)
takže úloha jedna vyriešená

- :-)
Hneď to vyzerá trošku lepšie

Následne som sa pustil do výroby odtienenia sania.
Maketu z kartónu som si pripravil už pred pár dňami a následne som zháňal vhodný plech, zohnal som hlinikový 1mm hrubý rozumnej veľkosti a hlavne zadarmo, ešte že má otec tak super kolegov

takže som všetko vyrezal ako bolo treba a napasoval to mi zabralo asi 2 hodiny, a možno aj trochu viac (presné výrezy na kapotu a podobne).
Nakoniec som plecho odmastil a na stranu od zvodou som nalepil teploodolnú fóliu zakúpenu od mojho drahého brata za 10€, diki bro.
Namontované naštartované, začala pískať ďalšia remenica alebo kladka

takže to zajtra premažem a uvidím čo to povie, nevadí hlavne že sanie je vyriešené aj keď by to chcelo ešte trochu vystužiť, možno časom poriešime.
Na záver, som sa pustil do stieračov. Tie som zmontoval už pred 3 dnami a postuplne ich ošetril.

- potrebuje to komentár ? tie sú hádam ešte priamo z Hiroshimi
takže v praxi to bol výlet do farby laky v extrémnom lejaku, nákup šmirgľov od P80 až po P2000, týpek sa ma pýtal či idem brúsiť sklo a ja na neho že niee, len 20rokov staré stierače

tak či tak ošmirgľované nalakované, preľakované čírim lakom a tadá, ako nové ...

- Opať žiarivé ako to má byť :-)
ako som vyššie spomínal bol som v tých autosúčiastkach tak som sa aj spýtal či nemajú na mazdu náhodou stierače a náhodou mali... takže zase stierame

- stierače
medzi časom som okrem toho aj namontoval lip, bohužial je to lamino tak uvidíme ako dlho ostane na aute, každopádne objednávam PUR z US tak či tak

dnes som ešte na auto nalepil nálepku z garagestar, a už dávnejšie mazda náleku od georgeho, a takto teraz vyzerá fešanda

- Kráska(aspoň z dialky :-D )
to je zatial všetko, v priebehu týždna mi prídu ešte prahové lišty "roadster" a nejaký ten semiš, tak sa budem učiť šiť, čo to už nechám hádam nabudúce, verím že to výjde

a koncom tyzdna by mi mali dojst este dosticky a kotuce, tak mozno pozhanam rovno aj nejake hadice a poriadnu brzdovku... chalani co to nahanate na okruhoch aku brzdovku vozite ? mam doma asi liter modre ate, ta by mala byt udajne dobra, mate skusenosti s nejakou lepsou ?
ako mozete vidieť na poslednej fotke, stale som na prevozkach, dnes som zistil že mi končia až 15.8, bol som v tom že 11.8. ale čo mi to je platné keď stále čakám na papiere, ktoré mi prídu najskôr zajtra, ale skorej až piatok, tak dúfam že rovno aj so značkami, ale moc tomu neverím