Winie´s Miata NA

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Winie´s Miata NA

Příspěvekod KaCzaba » 06 úno 2014, 13:26

Pod nosnikama mas vse vyveseny....to se tahaj silace na opacnou stranu jak bezne. Na kolech se zas udela ploska na gume. Zvedni to a spalky dej pod kazdy rameno hned za kolo...mas to jako by stalo na zemi....ale gumy v lufte:-D
A muzes si tak v harazi i zajezdit i bez znacek a pokuty :-D :-D :-D

Pisu z mobilu
KaCzaba

Příspěvekod Winie » 06 úno 2014, 13:43

jak se znam, tak na tom stejne pujdu v lete neco udelat, takze to asi necham na kolech a pujdu to jednou za cas strcit :lol:
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Winie » 19 srp 2014, 09:46

Tak je to tady po dlouhym uvažování co s miatou dál, jsem dospěl k závěru, že nemá smysl auto opravovat a zároveň se snažit jezdit, tak jak jsem to dělal do teď. Takže miata je na neurčito odstavená a dokud nebudou všechny věci k mé spokojenosti, tak auto prostě nevyjede. Upřímně se přiznám, že to neobnáší ani tolik práce, jako spíš peněz a optimisticky odhaduji potřebnou investici na cca 50tis. Ale nebudu nikam spěchat a chci taky konečně dodržet slib daný přítelkyni, že se trošku podíváme po světě, když už mi 7let trpí, že veškeré volné finance cpu do miaty. Nicméně jezdit pořád civicem je už nuda, tak sem si na Georgův popud - za což jsem mu neskutečně vděčný a děkuju mu! pořídil veteránka. Jedná se o Datsun 120Y (VB310 - tedy verze Van) z roku 1979. Autíčko je po prvnim majiteli, který před pěti lety zemřel a od té doby stálo auto v teplé garáži. Pak se jeho syn rozhodl rodinné památky zbavit. Datsun je tedy v perfektním stavu na české podmínky (když sem si vybavil jirkovu corollu, tak je to proti ní zánovní auto). Podlaha má jen dvě malé dirky za předníma kolama - to je klasika a zadní lemy na to už taky nejsou nejlíp. Jinak jsou asi největším problémem prodřené sedačky. Momentálně jsem se dal do odstrojení a repase brzd. Ale auto jezdí, motor krásně vrní a vše funguje. Plány jsou takové, že chci zachovat maximálně původní lak, který půjde s troškou potu rozleštit, co nepůjde se přelakuje. Dotyčné dirky v podlaze se zavaří a až bude auto naleštěné, tak mám v plánu veteránské spz. Po tom co je dostanu, tak bych chtěl dát nástavce blatníků, přeskládat listy a dopředu jiné pružiny aby auto trošku sedlo, jiná kola a pár doplňků. Prostě dobová úprava :) Ještě jednou teda děkuji Jirkovi za upozornění na tohohle fešáka :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

Příspěvekod Ryba » 19 srp 2014, 11:05

takže místo toho, abys rval prachy do jedný starý plečky, tak je teď budeš rvát do dvou? to dává smysl :D
Ryba
špion

Příspěvekod KaCzaba » 19 srp 2014, 11:18

Ryba píše:takže místo toho, abys rval prachy do jedný starý plečky, tak je teď budeš rvát do dvou? to dává smysl :D
hihi
KaCzaba

Příspěvekod Honzik1984 » 19 srp 2014, 12:30

No vypadá hezky veteránek, snad tam nezahučíš s prachama... Jsem zvědavý na výsledek, až to bude na kolech a trošku u země ;)
Obrázek mx-5 NA 1,8 BRG
Honzik1984

Příspěvekod dopr » 19 srp 2014, 13:02

Ryba píše:takže místo toho, abys rval prachy do jedný starý plečky, tak je teď budeš rvát do dvou? to dává smysl :D

Taky mi to pripada jako z blata do louze :D
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod Winie » 19 srp 2014, 13:07

tohle překvapivě tolik peněz ani nepotřebuje. spíš je tam hodně práce.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

Příspěvekod kousmen » 19 srp 2014, 13:54

Taky bych si rád miatu stavěl v klídku bokem a měl k tomu takovejhle povoz. :P Líbí se mi historie i auto jako takový, včetně tvých plánů do budoucna, takže se těším na každou novou zprávu. Až se zase bude chtít někdo z tvých přátel zbavovat nějakýho dalšího auta s duší za pár, tak dej vědět. ;)
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod car2n » 19 srp 2014, 14:17

na datsuna se tesim, tak doufam ze nas budes zasobovat fotkama z vyvoje i tady :) taky trochu koukam po veteranech, ale zatim sem se neodhodlal. rikam si, ze nejdriv mazda a pak az vsechno ostatni ;)
tvoje miata snad nebude zapomenuta, dyt to je krasavice naramna
car2n

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora