Tak jsem najel od koupě asi 900 km a zdá se, že se to drnčení nezhoršuje.. asi to opravdu nebudu řešit.. vypadá to na ten kat..
Jelikož od čtvrtka, co jsem byl na moravě, skoro pořád pršelo a auto bylo venku, tak je také otestována střecha - vpodstatě za jízdy nikde neprotéká.. jen po stání na dešti když se rozjedu, tak mi vyteče voda na sedačky - drží se mi v těch gumových žlábcích kolem bočních oken.. a taky byly trochu ucpané odtoky, ale ty jsem pročistil, tak snad to bude vpohodě.. cestou zpět do Prahy v neděli jsme jeli opravdu v brutálním dešti, někde u Úval nás to chytlo, a to mi do auta nezatíkalo, jen občas miniaturní kapička právě kolem těch bočních oken v tom dělení těch gum, jak se láme střecha, spíš to ale už nestíhalo odtíkat bych řekl.. ale tohle počasí jsem za celou dobu, co mám řidičák (11 let) zažil asi 3x, to už byl fakt extrém, kdy člověk musí zpomalit na 60 kmh, aby vůbec viděl na cestu.. už chyběly jen kroupy..
Dál jsem si vyměnil olej v motoru - nalil jsem tam asi 3,2 litru a bylo malinko přes "F" rysku, tak jsem ještě něco málo upustil.. filtr origo Mazda, olej nakonec 10W-40 Mobil 1 nějakej X1 2000 nebo co.. koupil jsem blbec 5 litrů, takže mi skoro 2l zbyly..
Potom se mi zdá, že se mi trochu přibržďují brzdy, minimálně na předku.. no a taky asi LP kolo při popojíždění a následném zabrždění občas praskne, jakoby se zasekla destička nebo co.. dělalo mi to samé i na Accordu a tam se to muselo sundat a pročistit, ale moc to nepomohlo.. asi by to chtělo repas brzdičů..
No a nakonec se mi i přes několikadenní deště podařilo auto rozleštit, což strašně pomohlo barvě - ta červená je fakt parádní!!!
Samozřejmě jsem objevil pár dalších míst, kde se začíná kolem lemů odlepovat barva apod. - přemýšlím, jestli by nestálo za to ty lemy/prahy trochu nechat ošetřit, ale vůbec nevím, kam s tím - neznáte nějakého karosáře v Praze či okolí, který by se na to mrknul a řekl, jestli to pomůže jen ošetřit nebo to beztak bude chtít vyříznout? Už do toho někdo hrabal.. nemám tu teď bohužel fotku, večer kdyžtak postnu..
A taky se mi už podařilo auto párkrát rozhodit, jednou trochu neplánovaně na výjezdu z kruháče, pak už vždy plánovaně a je to paráda - samozřejmě jen na mokru, na suchu jsem zatím vpodstě neměl moc možnost, jak furt pršelo nebo jsem vozil ženu (nemá drifty ráda a je jí z toho blbě).. ale na suchu to beztak asi moc nepůjde..
A spotřeba? Ta mě mile překvapila - cestou na moravu jsem měl asi 7,8 a to jsem jel chvílema dost svižně, předjíždění v rychlostech nad 140 a častý vytáčení, navíc plně naložené auto dvěma lidmy, plnej kufr a na zimácích ..
Cestou zpátky jsme jeli o dost pomaleji a to si myslím, že šla spotřeba ještě níž, ale to budu vědět, až po dotankování.. venku už se ukazuje sluníčko, to budu muset brzy zase na silnice..