Jarinova rudá MiXa (NB 98' 1.6)

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Jarinova rudá MiXa (NB 98 1.6)

Příspěvekod Pavel260 » 11 zář 2014, 21:46

na ty světla se můžem domluvit, jen už nejsem z prahy ale pokud bude vyhovovat termín tak klidně dojedu ;)
apropó pokud se v sobotu flákáš tak můžeš dorazit do poděbrad :D
edit: jojo mám původně 1,6 přestavěnou na 1,8, i papírově
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod jarin » 11 zář 2014, 21:48

Výměna těch zadních bočních odrazek za červené by neměla být trestána policí, nebo jo? To je jen odrazka a ne blinkr, což? Jsem to ještě neviděl zvenku blikat.. :oops: asi je objednám z ebay.. nebo nevíte, kde je mají na českým eshopu?
Dospěl jsem! Je čas na změnu jménem MX-5..
EX: NB 1.6 '98, red, eibach springs, black HT, stylebar "ala tramvaj"
Aktuálně ulítávám na vzducháči v Citroenu Xantia a výhledově snad bude nějaká pěkná NA :-)
jarin

Příspěvekod Pavel260 » 11 zář 2014, 21:54

pokud vím tak svítící to měli jen Miaty (US trh), červený ti asi projdou pokud nebudou svítit :)
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Příspěvekod jarin » 11 zář 2014, 21:55

Ta přestavba by mě možná časem zajímala, musím si pročíst tvé vlákno.. :-)
Já jsem až do neděle na moravě u rodičů.. ale kdykoliv potom není problém.. nebo v neděli po cestě zpět - jedu přes Hradec na Prahu, asi mimo dálnici.. a navíc budu mít narvanej kufr.. ale tak těch pár tašek je venku hned..

Pavel260 píše:pokud vím tak svítící to měli jen Miaty (US trh), červený ti asi projdou pokud nebudou svítit :)

jsem si to myslel, protože tam zase nemají ty kulatý v předním blatníku..
Aktuálně ulítávám na vzducháči v Citroenu Xantia a výhledově snad bude nějaká pěkná NA :-)
jarin

Příspěvekod jarin » 11 zář 2014, 23:15

jarin píše:
AndrewG píše:to drnčanie pri nizkych otackach je zrejme katalozator (bud plech na nom alebo vnutornosti), kazdopadne by som to neriesil, ja som v tomto spektre otacok isiel asi raz 10sekund, ked som jedol a nechcelo sa mi podradit, no potom som to vzdal :D

ještě mě napadá, jak je možný, že to drnčí jen za jízdy, na místě ne, ať jsou jakékoliv otáčky.. ono to teda na místě dělá trochu jiný zvuky, ale to jsem myslel, že je spojkový ložisko.. takový zvonění a jen někdy..
jarin

Re: Jarinova rudá MiXa (NB 98' 1.6)

Příspěvekod AndrewG » 11 zář 2014, 23:53

to nevysvetlím, ale robí to mne aj whisperovi a nemyslím si že budeme jediní... do 2 mesiacov budem mať nový výfuk vrátane cat-u tak potom môžem povedať či to bolo to alebo nie :D
AndrewG

Příspěvekod jarin » 15 zář 2014, 12:22

Tak jsem najel od koupě asi 900 km a zdá se, že se to drnčení nezhoršuje.. asi to opravdu nebudu řešit.. vypadá to na ten kat..

Jelikož od čtvrtka, co jsem byl na moravě, skoro pořád pršelo a auto bylo venku, tak je také otestována střecha - vpodstatě za jízdy nikde neprotéká.. jen po stání na dešti když se rozjedu, tak mi vyteče voda na sedačky - drží se mi v těch gumových žlábcích kolem bočních oken.. a taky byly trochu ucpané odtoky, ale ty jsem pročistil, tak snad to bude vpohodě.. cestou zpět do Prahy v neděli jsme jeli opravdu v brutálním dešti, někde u Úval nás to chytlo, a to mi do auta nezatíkalo, jen občas miniaturní kapička právě kolem těch bočních oken v tom dělení těch gum, jak se láme střecha, spíš to ale už nestíhalo odtíkat bych řekl.. ale tohle počasí jsem za celou dobu, co mám řidičák (11 let) zažil asi 3x, to už byl fakt extrém, kdy člověk musí zpomalit na 60 kmh, aby vůbec viděl na cestu.. už chyběly jen kroupy..

Dál jsem si vyměnil olej v motoru - nalil jsem tam asi 3,2 litru a bylo malinko přes "F" rysku, tak jsem ještě něco málo upustil.. filtr origo Mazda, olej nakonec 10W-40 Mobil 1 nějakej X1 2000 nebo co.. koupil jsem blbec 5 litrů, takže mi skoro 2l zbyly..

Potom se mi zdá, že se mi trochu přibržďují brzdy, minimálně na předku.. no a taky asi LP kolo při popojíždění a následném zabrždění občas praskne, jakoby se zasekla destička nebo co.. dělalo mi to samé i na Accordu a tam se to muselo sundat a pročistit, ale moc to nepomohlo.. asi by to chtělo repas brzdičů..

No a nakonec se mi i přes několikadenní deště podařilo auto rozleštit, což strašně pomohlo barvě - ta červená je fakt parádní!!! :P
Samozřejmě jsem objevil pár dalších míst, kde se začíná kolem lemů odlepovat barva apod. - přemýšlím, jestli by nestálo za to ty lemy/prahy trochu nechat ošetřit, ale vůbec nevím, kam s tím - neznáte nějakého karosáře v Praze či okolí, který by se na to mrknul a řekl, jestli to pomůže jen ošetřit nebo to beztak bude chtít vyříznout? Už do toho někdo hrabal.. nemám tu teď bohužel fotku, večer kdyžtak postnu..

A taky se mi už podařilo auto párkrát rozhodit, jednou trochu neplánovaně na výjezdu z kruháče, pak už vždy plánovaně a je to paráda - samozřejmě jen na mokru, na suchu jsem zatím vpodstě neměl moc možnost, jak furt pršelo nebo jsem vozil ženu (nemá drifty ráda a je jí z toho blbě).. ale na suchu to beztak asi moc nepůjde..

A spotřeba? Ta mě mile překvapila - cestou na moravu jsem měl asi 7,8 a to jsem jel chvílema dost svižně, předjíždění v rychlostech nad 140 a častý vytáčení, navíc plně naložené auto dvěma lidmy, plnej kufr a na zimácích ..
Cestou zpátky jsme jeli o dost pomaleji a to si myslím, že šla spotřeba ještě níž, ale to budu vědět, až po dotankování.. venku už se ukazuje sluníčko, to budu muset brzy zase na silnice.. :mrgreen:
jarin

Příspěvekod PeterS » 15 zář 2014, 15:59

Pavel260 píše:pokud vím tak svítící to měli jen Miaty (US trh), červený ti asi projdou pokud nebudou svítit :)

presne tak ;) a mne svietia a nikdo mi nič na to nepovedal :lol: jen že hezké
RX7 SA22C 1979
Miata USA 1989
MX-5 Impuls 2005
PeterS

Obrázky: 14

Příspěvekod jarin » 15 zář 2014, 21:44

Tak tu fotky rezavých lemů/prahů.. co myslíte, chtělo by to udělat ještě před zimou nebo až po ní?

IMG_20140915_184749.jpg
LZ lem, nějak zapatlanej

IMG_20140915_184810.jpg
LZ práh se rozlézá

IMG_20140915_184917.jpg
PZ lem začíná chytat

IMG_20140915_185047.jpg
PZ práh taky začíná
jarin

Příspěvekod AndrewG » 15 zář 2014, 22:06

čím viac to budeš odkladať tým viac ti bude hniť vnútro... to že to na pohlad vyzerá ako nič, neznamená že to vo vnútri nebude celé hnilé ako to lúbi byť ;)
AndrewG

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora