Brake cylinder stopper / brake cylinder brace

Re: Brake cylinder stopper / brake cylinder brace

Příspěvekod Pavel260 » 16 zář 2014, 16:15

když už tak bych se vyflák na nějaký věžičky a koupil rozpěru se stopperem.. já jí měl, rozdíl jsem nepoznal... asi nejsem pořádněj racer :( :D
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Mike » 16 zář 2014, 16:41

Já bych těch 45 říšskejch korun radši prolil nádrží :))
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod m8rinek » 16 zář 2014, 17:49

Taky se přikláním k tomu, že to bude mít nulovej význam. Nevím jak je řešené u MX5 uchycení posilovače, ale když bych tuhle deformaci chtěl řešit tak bych se zaměřil na zesílení karoserie.
m8rinek

Příspěvekod cafe-racer » 16 zář 2014, 17:58

LordJames píše:Ale nový hadice nevylučujou možnost použití tohohle. Nový hadice nemám, ale samozřejmě s nima počítám. Všechno přijde najednou, zjišťuju možnosti dopředu.

Technicky se to samozřejmě nevylučuje :-) ale jakmile vyzkoušíš pancéřový, choutky na stopper tě spolehlivě přejdou. Vybavuju si zkušební komoru na posilovače, kam se pro simulaci odporu brzdový soustavy dávaly řady klasických hadic.. kdybys viděl jak se nafukujou tak už máš objednanou sadu pancéřovek :-) Pokud přínos pancéřovek vyjádřím číslovkou 100 (co se týče chování pedálu), pak stopper by měl tak pětku :-) musíš si představit tu přepážku, která je navíc vyztužená, a sílu, kterou musíš vyvinout k její deformaci... to jsi úplně jinde. Gumový hadice se ti nafukujou už od těch nejmenších tlaků, takže poznáš rozdíl.
A tímpádem ti děkuju za tip, protože komplet sada na auto stojí u IL 150€ a tak mám hezkej vánoční dárek pro Miatu :mrgreen:
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod radep » 16 zář 2014, 19:23

Tak tak... navíc jednoduchým testem, když ti někdo šlápne na pedál zjistíš, že brzdový válec se pohne opravdu minimálně (pár milimetrům)... Nemyslím si, že by to mělo nějaký negativní vliv (ani v případě nehody), jenom mi přijde to zbytečné řešit.
Pancéřové hadice můžu doporučity ty Fisher z IL, mám je a kvalita bezchybná... Nejsou to takové pozlátka jako jiné (nejsou poznat), ale funkce super.
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod buteo » 16 zář 2014, 19:59

Plně souhlasím s předchozími názory, že "cylinder stopper" má proti pancéřovým hadicím téměř nulový přínos a přidávám jeden tip pro ty aspoň trochu zručné
(aniž bych chtěl ILu snižovat tržby nebo Andremu obrat):
Na naši "závodní" červenou NA jsme si s Widarem vyrobili pancéřové hadice svépomocí s méně než polovičními náklady - nakoupili jsme 2 metry hadice a koncovky ve Speedpro (http://www.speedpro.eu/brzdy-pancerove- ... 5_339.html) a za nějaké 2 hodiny bylo hotovo. Žádná věda, stačí ruce, svěrák a otevřené klíče.
Odjeta bez problémů jedna track-day sezóna (Miata cup atd.), tedy ujeto ca. 900 ostrých kilometrů, sedrány jedny redstuffy a kus yellowstuffů a zcela bez problémů - o hadicích nevíme.
Mohu tedy doporučit.
(Chtěl jsem hodit fotku, ale je moc velká a já neumím fotky zmenšovat :mrgreen: - starý nemoderní člověk!)
buteo

Příspěvekod Spider » 16 zář 2014, 22:20

buteo píše:Plně souhlasím s předchozími názory, že "cylinder stopper" má proti pancéřovým hadicím téměř nulový přínos a přidávám jeden tip pro ty aspoň trochu zručné
(aniž bych chtěl ILu snižovat tržby nebo Andremu obrat):
Na naši "závodní" červenou NA jsme si s Widarem vyrobili pancéřové hadice svépomocí s méně než polovičními náklady - nakoupili jsme 2 metry hadice a koncovky ve Speedpro (http://www.speedpro.eu/brzdy-pancerove- ... 5_339.html) a za nějaké 2 hodiny bylo hotovo. Žádná věda, stačí ruce, svěrák a otevřené klíče.
Odjeta bez problémů jedna track-day sezóna (Miata cup atd.), tedy ujeto ca. 900 ostrých kilometrů, sedrány jedny redstuffy a kus yellowstuffů a zcela bez problémů - o hadicích nevíme.
Mohu tedy doporučit.
(Chtěl jsem hodit fotku, ale je moc velká a já neumím fotky zmenšovat :mrgreen: - starý nemoderní člověk!)

Tak si napis cenu, ze kolko by si chcel za taku robenu sadu ;)
Spider

Obrázky: 40

Příspěvekod cafe-racer » 17 zář 2014, 13:59

Buteo : jelikož ta IL-sada nemá žádnou homologaci, tak z hlediska případnýho šetření nehody je úplně jedno zda jsou hadice od nich nebo z garáže...
Taky jsem si na motorku dělal hadice sám, jen ta kompletace probíhala v laborce celkem komicky : zhruba na 70% předepsaného momentu jsme ožvejkali veškerý spojovací materiál, takže jsem reklamoval :-) při náhradní zásilce mi doporučili dotahovat "na cit" - taky dobrý..
A nechal jsem si je tlakově otestovat, takže mám klid. Na mazdici je koupím hotový, protože už k těm technologiím nemám přístup :x
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod buteo » 17 zář 2014, 20:09

Spider: na kšeft zatím :D neděláme, takže "urob si sám", nic na tom není

Cafe-racer: no my jsme hadice z garáže testovali bojem - brzdili jsme jak diví a zatím dobrý.
buteo

Příspěvekod radep » 21 zář 2014, 09:06

Ty Fischery z IL by měly mít TUV... nemají to tam sice napsané, ale na jiných webech to je.
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5