Cikánka z podbeskydí NC2

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Cikánka z podbeskydí NC2

Příspěvekod hospodský » 26 říj 2014, 14:29

DSC_0142.jpg
Tak je doma a můžu jí založit kolonku. Takže je to černá fešanda 2010, dvoulitr, PRHT, Sportline. Její hledání bylo strastiplné, ale nakonec se, jako v každé dobré pohádce vše v dobré obrátilo a stojí doma. Popisovat na miata fóru, jak je mx5 fantastická, by bylo mlácení prázdné slámy, popíšu proto radši, jak jsem se dostal právě k ní...
K miatě jsem se dostal paradoxně tím, když jsme si před dvěma lety se svou skoromanželkou pořídili nový Hjundaj ix35 :) ... Asi si říkáte wtf? Upřesním to..
Ještě před nákupem kixu 35 jsme se přestěhovali, kam jsme celý život chtěli- na hory. Do té doby jsem jezdil v několika koncernových vozech, vždy kombi a TDI :D . Poslední byla Bora 4x4, 140 kW, stabíky, složená k zemi a přiznám, že na ni dodnes vzpomínám.. Ne tak moje drahá polovička, která na ní 3krát prorazila olejovou vanu (naposled i přes tlustý plechový kryt :shock: ). Při posledním incidentu, kdy mi v neděli do telefonu brečela, že stojí 200 km od domova, že neví co má dělat, a že už s tím nikdy životě nikam nejede, jsem se nasral a že teda, když jsme na horách koupíme nějaké SUV. Kvůli možným problémům s naftou v zimě neplacení silniční daně u LPG padla volba na kundaj....To jaká je to mrdka teď nebudu rozebírat a shrnu to tak, že jsem po roce stráveném za volantem SUV přišel o veškerou radost z řízení a začal mít abstinenční příznaky po "normálním" autě..A tak jsem začal minulou zimu vybírat vhodné jezdítko. Kritéria byla jednoznačná- co nejmenší, nejlehčí, zadohrab se svorem a přiměřeně silné, aby s tím byla zábava v zimě tady na horách..
V té době jsem se držel při zdi skrz původního rozpočtu max 100 tis. a favorit byl starý Kompakt 325ti v Mpaketu. Je to malé, za babku a v případě nouze se tam nechá převézt i náš pes.. Už jsem ho i málem koupil, když jsem se dopátral k zásadnímu zjištění ( které nechápu dodnes), že u tohoto nejsilnějšího motoru NENÍ samosvor. Přitom slabší 4válec ho má..BMW bez R6tky prod kapotou jsem prostě nechtěl a ani hned po koupi něco shánět a dodělávat.. Takže jsem vybíral znova. Dál už moc na výběr nebylo, zbyla MX 5 a MG, které jsem ale vyřadil hned. Zbyla mi tedy mx5, verze NB. Po přečtení/shlédnutí všeho možného jsem vybral Anni 10 a čekal na jaro...Jenomže člověk je tvor podivný a rozhodnutí jsou od toho, aby se měnili :) Únor a březen jsem se měl na ploše fotku NB a neustále bojoval s jeho vzhledem zepředu. Majitelé NB mi teď prominou... :mrgreen: To auto se mi prostě nelíbilo takovým způsobem (je takové ocumlané), že jsem dospěl k závěru, že bych to nepřekousl. Takže jsem se posunul k NC, které se mi zase líbilo odjakživa.. To ovšem nutně znamenalo sáhnout hlouběji do kapsy, přesněji řečeno odklonit z rodinného rozpočtu nějakého toho palackého tak, aby zůstalo lůžko i kuchyně teplá ;) Takže bylo jaro a začínal opět znova šetřením a studiem NC verze. O verzi bylo jasno- expression, nejlépe šedou s černým vnitřkem a látkovou střechou.. Měl jsem spočítané, že nějakou zachovalou si budu moct pořídit na podzim.. Říkám si fajn, jedno léto už počkám. Měl jsem jich v německu pár vyhlídnutých, 90% z nich ovšem zmizelo během mojí zářijové dovolené..Zbytek koupě a hledání jsem už popsal ve vlákně o koupi NC, takže se tu už nebudu rozepisovat, jaký to byl porod něco koupit. Nakonec se teda i na mě usmálo štěstí, (kterému jsem ovšem musel jít kurevsky naproti) a podařilo se mi sehnat zachovalou NC dvojku. :D
Po prvních 1000 km vím, že se čekat vyplatilo a jsem z toho auta úplně hotový! Vše je tak, jak jsem si to představoval a ještě lepší. Ten pocit je z auta jako celku je fantastický! Například dnes jsem jel 45 minut pro rohlíky.. Z kundajem jsem doma tak za 7 :lol:
Tady 3 dokumentační fotky po příjezdu domů.. a časem přibudou. V plánu je teď komplet výměna náplní, víc nepotřebuje. A taky se s ní ještě pomazlím, při voskování. Mýt to po SUV bude radost :D Tam, když chci umýt střechu stojím vylezený nahoře na kole, abych došáhl do půlky.
Přílohy
DSC_0145.jpg
DSC_0141.jpg
Die Kurvenstar
hospodský

Re: Cikánka z podbeskydí NC2

Příspěvekod jiri.l » 26 říj 2014, 16:01

Vitej mezi pacienty :mrgreen: moc hezky pribeh, at slouzi! Mas pro ni nejake plany?
1993 NA6 socialni verze

Obrázek

Vozíme HSD MeisterR coilovery, díly DW, kola ENKEI KONIG RAYS SSR WORK XXR , pro více info SZ!
jiri.l

Obrázky: 3

Příspěvekod hospodský » 26 říj 2014, 19:12

Díky pane ;) Co se úprav týče, tak bude Hella denní svícení místo mlhovek, jen musím vyřešit uchycení a věci okolo toho. Na podvozek zatím šahat nebudu..S autem se zatím seznamuju, ale po prvním průletu beskydama mi to přijde jako perfektní kompromis pro naše cesty (je tam bilstein). Spíš bych asi uvažoval nad stabilizátorama/antilift kitem. To by ale bylo ideální se projet s nějakou takto poladěnou, abych mohl posoudit rozdíl..Kola zatím zůstávají OEM, pokud budu pořizovat druhé, tak Motec Nitro, nebo Enkei RPF1. Gumy uvidím, teď jsou tam RE050A a mám z nich docela dobrý pocit. A jestli prý budu hodný, tak mi ježíšek přinese koncový tlumič Cobra. To je zatím asi vše..Víc to auto pro mé užití nepotřebuje. Teda doufám, že se to časem nezvrhne...... :D
Die Kurvenstar
hospodský

Příspěvekod seatik » 26 říj 2014, 19:27

Pujcis ji i pani? :)
Jinak gratulace pane,vypada opravdu uzasne a je v konfiguraci kterou sem schanel i ja :P At slouží a dela jen radost,je to bombicka :twisted: Kolik ma najeto holka? :)
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Příspěvekod greenman » 26 říj 2014, 20:40

Móóóc krásná,tož ať dlouho dýchá zdravý horský vzdoušek :D
greenman

Příspěvekod tohico » 26 říj 2014, 20:49

Kdo by řekl, že ix35 umí přivést i na tak dobré myšlenky :D
Jinak velmi pěkný úlovek, gratuluji ke koupi a přeji hodně hezkých kilometrů.
tohico

Příspěvekod TOM » 26 říj 2014, 21:09

Tož to je krasavica.... :o už se těším až se potkáme na projížďce BS :arrow: a prohlídnu si ji pořadně.
MX-5 NA 1.6 Coccinella septempunctata

"Lidé, kteří jsou natolik šílení, aby si mysleli, že mohou změnit svět, to dokážou" - Steve Jobs
TOM

Příspěvekod hospodský » 26 říj 2014, 21:30

Díky hoši, mám z ní fakt radost! Drahá byla teprve dnes vyvezena jako mitfára. Ideální projížďka na kabro: 6 stupňů, pod mrakem a my v kulichách valili přes obec, zrovna když se pánbíčkáři slízali na ranní :D Tolik vykroucených hlav se hned tak nevidí :mrgreen: Líbilo se jí to, akorát jí prý táhlo na ramena, což nechápu.. Řídit zatím nechtěla, bo je to ještě na převozkách..A možná je to i dobře, protože mám takové tušení, že až se projede, začneme se o ni hádat :? :D
Jinak nakrouceno má 96000, ale jelikož je v perfektním stavu, plná servisní historie a hlavně nebouraná, nebylo co řešit. Počet km navíc sehrál klíčovou roli, když přišlo na smlouvání o závěrečné cenovce. :P jo a jezdila s tím nějaká madam- finanční poradkyně :) Měla holt vkus..
Die Kurvenstar
hospodský

Příspěvekod jarin » 29 říj 2014, 23:15

Taky gratuluji, vypadá fakt krásně!!
Zaujal mě ten příběh.. :-) ix35 jsem řídil a docela to chápu - jel jsem s ním kdysi dávno na moravu a moc rád jsem na to zapomněl.. za posledních cca 5 let jsem řídil skoro co týden jiné auto a jen málo z nich mě fakt bavilo řídit tak, jako MX-5.. ať už NB nebo NC.. NA jsem bohužel neměl tu čest..
Naposledy jsme si včera udělali asi 500 km výlet z Prahy do Jeseníků a zpět (8h cesta celkem) a cestou tam samozřejmě se střechou dole, bylo krásně.. :mrgreen:
Dospěl jsem! Je čas na změnu jménem MX-5..
EX: NB 1.6 '98, red, eibach springs, black HT, stylebar "ala tramvaj"
Aktuálně ulítávám na vzducháči v Citroenu Xantia a výhledově snad bude nějaká pěkná NA :-)
jarin

Příspěvekod hospodský » 30 říj 2014, 20:16

Díky pane ;)
Hoši vrátil jsem se z projížďky a mám to nějaké pokažené asi... Strašně mi smrděly zadní gumy a spotřeba byla 13 litrů..Nevíte, co s tím může být?? :? :mrgreen: a taky strašně rychle mizí auta v zrcátku. Je to normání, nebo mám zajet do servisu?
Die Kurvenstar
hospodský

Další

Zpět na Krásky členů fora