od KarolKo » 29 lis 2014, 19:33
Zdravím všechny a hlásím se do "chumlu" jako nováček. K přírůstku do rodiny došlo před týdnem, kdy mi byla přivezena z Německa MX-5 NB, 1,6, černofialová metalíza, vnitřek béžová kůže, dřevěná řadička, madlo brzdy i volant, do provozu srpen 2005, 118000 km. Vnitřek a karoserie jako nové, pohled do motorového prostoru a na spodek auta ale už napovídá, že jde o auto 9 let staré, kterému se "odspodu" nikdo nevěnoval a které - bohužel - jezdilo v zimě. Můj problém je, že jsem neměl v životě auto starší jak 3 roky, takže nemám srovnání a toho spodku mé japonské milenky jsem se trochu zhrozil. Dítě se tedy ukázalo být trochu invalidní, i přes tento hendikep ale ho začínám mít "nebezpečně" rád, čemuž nepochybně všichni rozumíte. Kamarádi mechanici budou mít v dílně po vánocích asi dost práce - já si bohužel na autě nic neudělám, nemám ani kde a v tomhle směru závidím šikovnost a odvahu řady z vás (témata zde pročítám asi už 3 měsíce). A ještě něco - byl bych rád, kdybyste mě uklidnili, že je vše normální. První svezení v MX-5 před týdnem od dovozce (z Pardubic do obce u Hradce Králové) bylo docela šokem a říkal jsem si "cos to ty troubo koupil" - na hladkém asfaltu ještě dobré, ale na záplatované silnici, pokud je ještě vylepšená vyjetými kolejemi od náklaďáků, to chtělo jet tu doprava mimo silnici, vzápětí doleva do protisměru (kola 16 s pneu 205/45). Doufám, že tyhle pocity jste měli na počátku všichni. Já jsem s žádným jiným podobným nízkým autem nejel, mám jinak rodinnou Octavii III 1,8 TSi 132 kw DSG rok starou a silou vůle se bráním srovnávání... Snad se to trochu zlepší, když dám menší kola s vyššími pneu. Fotky bych rád přidal, bohužel ale mi to nejde, protože jsou větší (kolem 3,5 MB) a protože tomu moc nerozumím, nepřišel jsem na to, jak je zmenšit, aby šly přiložit. Snad příště. Prostě nováček ve všem...