od IvanGS » 01 čer 2015, 15:58
birda - o délce jsem uvažoval a ještě bez zvuku mi to přišlo dlouhé. S hudbou OK, je pohodová, ty písničky si rád poslechnu i v rádiu. Možná i proto, že jsem na akci byl a pro účastníky je to primárně určeno. Někde jsem to psal - krátké klipy, kde se střídá záběr za záběrem, považuji za fastfood. Nic proti němu, je to rychlé a dokonce dobré, ale tady jsem to chtěl uklidnit, aby si lidé udělali (11 minut !) čas, nalili sklenku, připomněli si akci, vrátili se k ní v myšlenkách. Spěch je moderní a šetří čas, tady jsem to nechtěl. Já se během těch 11 minut do atmosféry "položím" a stejně jako srazík, i film bych si klidně prodloužil. Bohužel, některé věci se netočily, neměl jsem lidi dopředu vymyšlený projekt, takže jsem doplnil fotky, možná jich mohlo být méně. Fotky ve filmu 2x nemusím, v prvních nástřelech kromě skupinové nebyly, ale ty věci mi chyběly a jiný materiál jsem neměl.
Zoom fotek - dobrý nápad. Nicneříkající titulky - OK, ale víš co mne štve? Když skončí na Nově film, objeví se titulky, na sekundu české, na sekundu zahraniční. To nikoho nezajímá, kdo tam hrál? Kdo to režíroval? Asi je taková doba, já to neberu. Máš pravdu, na začátku se mohly sloučit a udělat jen 2, tak příště. Mohl jsem vynechat "pátek" atd. Ale některé informace, které chci poskytnout, tam dám a tak dlouho, aby se daly přečíst. Přechody - film i úryvky jsem viděl během práce 100x bez přechodů, dodělával jsem je. Tam kde jsou, jsem cítil že být mají. OK, stmívačky by šly zkrátit. Díky na tipy pro umístění kamery, příště doladím:-).
Díky za názory, určitě se nad tím zamyslím. Ale znáš to - dáš deseti odborníkům stejný materiál a každý sestříhá něco jiného. Tak, jak to cítí. Já nejsem odborník a až budu dělat dvacátý film, bude vypadat jinak. Teď jsem to cítil takhle, ale chybky se vloudily, proto mne zajímají názory.
Přivítal bych zpětnou vazbu i od někoho, kdo na to koukne v klidu, doma, s hudbou a ne ve spěchu v práci. Žádný film, když stáhnu zvuk, nedokoukám, ten k tomu patří, dělá atmosféru, náladu...
Nejkrásnější NBFL na světě!