Filmujete?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Filmujete?

Příspěvekod Jirka » 28 kvě 2015, 19:26

Jasně, že filmujeme! ;)

(test outdoorových kamer pro Computer ;)
Přílohy
IMG_3479.jpg
Jirka

Příspěvekod IvanGS » 28 kvě 2015, 19:50

Bezva, pak napiš jaké to jsou kamery, co umí a jak filmují. Jak jsem psal, mile mne překvapila kopie GoPro co měl kamarád na motorce. Ve videu ze srazu (odkaz v mém předchozím příspěvku) má několik záběrů, třeba jak holky filmují kolonu motorek se zámkem Ratibořice v pozadí, jedna z motorek udělá při průjezdu myšku. To je on a v následujícím záběru od něj je vidět průjezd kolem holek i myška. Pak mne ještě točil zezadu při sjezdu do Kuksu, je to roztřesené, ale byly tam kostky, to by asi nedala žádná kamera.

Před chvílí jsem dodělal video ze srazu MX-5, ale posílám na Youtube jiné (Rujána na motorkách před pár týdny), tak nevím, jestli dnes stihnu i tohle. Dám vědět zde i ve vláknu o srazu.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 29 kvě 2015, 10:56

Teď v květnu jsme byli na motorkách na Rujáně. Z GoPro na motorce se moc použít nedalo, jen pár sekund bylo nerozklepaných, měl jsem blbě uchycenou kameru. Takže 2 foťáky + zrcadlovka na fotky. Bezva tip pro výlet MX-5, je tam krásně:
https://www.youtube.com/watch?v=sJXsMvXIDkk
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 29 kvě 2015, 11:17

A tohle je moje práce za poslední týden po večerech. Prosím o připomínky.

https://www.youtube.com/watch?v=0smvekXqJ84
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 01 čer 2015, 10:16

Foto ze sobotní akce u mne. Sešlo se pár motocestovatelů, kteří na expedicích filmují a Phantom je zajímá. Zkoušeli jsme i gimbal na GoPro, dozvěděl jsem se nové věci a techniky s GoPro, docela mne překvapil primitivní filmařský "gravitační" stabilizátor zrcadlovky. Plastové "účko" naležato, na spodním rameni zrcadlovka, za horní se to drží, nechybí oko na popruh, na spodním rameni jsou lyžiny, aby šly různě těžké zrcadlovky uchytit do těžiště. Kamarád tam měl Nikon D7100, zkoušeli jsme záběry jen z ruky a pak z tohohle stabilizátoru a rozdíl je výrazný. Přitom kus plastu, je to nerozbitné a za 400,-...
Přílohy
Phantomaja.jpg
IvanGS

Příspěvekod birda » 01 čer 2015, 12:30

IvanGS píše:A tohle je moje práce za poslední týden po večerech. Prosím o připomínky.

https://www.youtube.com/watch?v=0smvekXqJ84

Jestli chceš názor? Měl sem to bez zvuku v práci. Pro nezaujatýho člověka řeknu, že neskutečně zdlouhavý. Vyházej kompletně fotky, ty si nech pro fotogalerie, ve videu je používej jen v nevyhnutelných případech a aspoň se zoomem. Zbav se dlouhejch černejch, pomalejch přechodů a nicneříkajících titulek. A gopro je kamera do nepohody, kterou přiděláš všude. Zkus z toho udělat přednost a dát jí třeba nízko k silnici, na bok auta ať kouká na kolo zatáčce nebo na víko kufru, ať vidí i na mraky a stromy.
Obrázek
Silver NA 1.8 | custom made exhaust | IL NB radiator | rám AMD | sicny a čtyřbody
birda

Příspěvekod IvanGS » 01 čer 2015, 15:58

birda - o délce jsem uvažoval a ještě bez zvuku mi to přišlo dlouhé. S hudbou OK, je pohodová, ty písničky si rád poslechnu i v rádiu. Možná i proto, že jsem na akci byl a pro účastníky je to primárně určeno. Někde jsem to psal - krátké klipy, kde se střídá záběr za záběrem, považuji za fastfood. Nic proti němu, je to rychlé a dokonce dobré, ale tady jsem to chtěl uklidnit, aby si lidé udělali (11 minut !) čas, nalili sklenku, připomněli si akci, vrátili se k ní v myšlenkách. Spěch je moderní a šetří čas, tady jsem to nechtěl. Já se během těch 11 minut do atmosféry "položím" a stejně jako srazík, i film bych si klidně prodloužil. Bohužel, některé věci se netočily, neměl jsem lidi dopředu vymyšlený projekt, takže jsem doplnil fotky, možná jich mohlo být méně. Fotky ve filmu 2x nemusím, v prvních nástřelech kromě skupinové nebyly, ale ty věci mi chyběly a jiný materiál jsem neměl.
Zoom fotek - dobrý nápad. Nicneříkající titulky - OK, ale víš co mne štve? Když skončí na Nově film, objeví se titulky, na sekundu české, na sekundu zahraniční. To nikoho nezajímá, kdo tam hrál? Kdo to režíroval? Asi je taková doba, já to neberu. Máš pravdu, na začátku se mohly sloučit a udělat jen 2, tak příště. Mohl jsem vynechat "pátek" atd. Ale některé informace, které chci poskytnout, tam dám a tak dlouho, aby se daly přečíst. Přechody - film i úryvky jsem viděl během práce 100x bez přechodů, dodělával jsem je. Tam kde jsou, jsem cítil že být mají. OK, stmívačky by šly zkrátit. Díky na tipy pro umístění kamery, příště doladím:-).
Díky za názory, určitě se nad tím zamyslím. Ale znáš to - dáš deseti odborníkům stejný materiál a každý sestříhá něco jiného. Tak, jak to cítí. Já nejsem odborník a až budu dělat dvacátý film, bude vypadat jinak. Teď jsem to cítil takhle, ale chybky se vloudily, proto mne zajímají názory.
Přivítal bych zpětnou vazbu i od někoho, kdo na to koukne v klidu, doma, s hudbou a ne ve spěchu v práci. Žádný film, když stáhnu zvuk, nedokoukám, ten k tomu patří, dělá atmosféru, náladu...
IvanGS

Příspěvekod TeeJay » 01 čer 2015, 17:44

Ivane, tak já přidám i svůj názor. Odborník přes video nejsem, na srazu jsem nebyl, takže jsem sraz nezažil a nevěděl jsem, co mě ve videu čeká. Koukám - 11 minut, ok, uvařil jsem si cappuccino, zatím se mi načetl kus rovnou v 1080p a šel jsem koukat :)

Přestože mi patřím mezi nejmladší členy fóra, tak se mi hudba líbila - pozitivně mě rozvolnila a opravdu krásně seděla ke snímku, bylo vidět a slyšet, že to nejsou 3 MP3ky za sebou náhodně naflákaný, ale že tam jsou daný tak, aby nějakým způsobem korespondovaly s tím, co zrovna děje v obraze:
"When you hold my hand I understand the magic that you do" když projíždíte kolem třech párečků turistů;
"I see trees of green" při cestě lesem;
"And I think to myself, what a wonderful world" když se dron rozhlíží nad okolím;
"We'll keep on fighting till the end" když zelené NBfl doráží na Ivana... :)

A zrovna tahle scéna a vůbec rear-view se mi ve videu hodně líbily, hned se lépe dokáže ukázat ta dynamika, zvlášť ve chvílích, kdy nejedou všichni konstantní rychlostí a stejnou trajektorii. Fotky ve filmech nemusím, ale tady jich naštěstí nebylo tolik, aby mě jako diváka obtěžovaly. Co mě ale iritovalo byly místy hodně pomalé fade přechody, to je ale tak jediná věc, kterou bych vytknul. S titulky během filmu nemám problém, když se to všechno odehrálo ve třech dnech a je cílem, abych se to z videa dozvěděl a viděl, že všechny 3 dny se něco dělo, nevidím na tom nic špatnýho. A délka, 11 minut je skoro málo na to, že v tom jsou zpracovaný 3 dny. Ale o věcech kolem MX-5 bych se kouknul klidně i na tříhodinovej celovečerák :lol:

Takže za mě rozhodně palec nahoru a jen tak dál. ;)
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod IvanGS » 01 čer 2015, 21:17

TeeJay - díky za rozbor. S muzikou jsem to chtěl udělat jinak než je zvykem. Nechtěl jsem bezpohlavní freeware hudbu, výběr trval několik dnů a poslechl jsem asi 150 skladeb, naštěstí ne celých, obvykle to bylo za volantem tak jsem jen čudlem na volantu přeskakoval. Když se mi něco líbilo, brzda, spojka, papírek a tužka. Doma jsem tenhle užší výběr aplikoval do videa, vytřídil a zbylo tohle. I to byla pakárna, někde jsem o pár desetinek sekundy záběru přidal, jinde ubral, to samé s hudbou aby se to trefovalo do rytmu, záběrů, konce sekvence... Přesto myslím, že v tomhle to ještě úplně dokonalé není, souznění filmu a hudby považuji za důležité.
Pomalé přechody podruhé!! OK, beru jako chybu sám jsem si jimi nebyl jistý ale myslel jsem, že takhle tím nic nezkazím. Omyl, vnímáte to tak, příště zkrátím na minimum.
IvanGS

Příspěvekod Jirka » 02 čer 2015, 08:02

Určitě Ivane zainvestuj do něčeho takového:

http://digiarena.e15.cz/joby-suction-cu ... l-kamkoliv

Kolega mi to nyní půjčil a chystám se pár záběrů zkusit. Právě ve videu je hodně vidět rozdíl mezi natáčením z ruky Drákuly a z Radimovy přísavky. Napadá mne několik zajímavých záběrů ;)

A ještě, ale to jsme se myslím bavili, to chtělo koptérku poslat proti nám, vypadalo by to dynamicky. Jak se říká, tréning dělá mistry 8-)
Jirka

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...