Peter67 - NCFL 2.0 PRHT Sportsline (Karotka) – ex Phoenix

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Peter67 - NCFL 2.0 PRHT Sportsline (Karotka) – ex Phoenix

Příspěvekod Peter67 » 26 kvě 2015, 18:19

7.jpg
8.jpg
5.jpg
Touristenfahrten 0102 Nuerburgring.jpg
Takže po viac ako roku sledovania aj tohto fóra (všetkým vám dodatočne ďakujem za informácie, ku ktorým som sa mohol takto dostať) som sa konečne stal majiteľom tohto úžasného auta aj ja. Vekom už síce patrím medzi tú „strednú generáciu“, ale motorizmus a športovo ladené autá ma zaujímajú už dlhé roky. Jedno z mojich prvých áut bola nezabudnuteľná Š-110 R. V poslednom desaťročí som postupne vlastnil tri generácie Hyundai Coupe rôznych motorizácií a výkonov, ale pred dvomi rokmi som si povedal, že je čas mať nejaké menej všedné auto na víkend. Moja voľba vtedy padla na MG TF so 118 kW motorom. Keďže ale v tom čase som nevedel nájsť kus, ktorý by mi cenove aj technicky vyhovoval, a čakať ďalej sa mi nechcelo, tak som využil možnosť, ktorá sa mi vtedy naskytla a kúpil som si model MG ZR práve s týmto motorom. Toto auto prekročilo všetky očakávania a stalo sa mojim miláčikom. Malý hot hatch s hmotnosťou len niečo nad tonu má vynikajúce zrýchlenie a jazdné vlastnosti a ak si človek zvykne na jeho dosť veľkú tvrdosť, tak je to ozaj zábavné auto. Prešli sme spolu dvakrát celú západnú Európu, párkrát absolvovali Nordschleife a ZR-ko mi prirástlo k srdcu. Od vlaňajšej jari sa však stalo mojim „daily car“ a tak prišiel čas vrátiť sa k pôvodnej myšlienke víkendového auta. Po viac ako roku hľadania a čakania som to v týchto dňoch konečne dotiahol až do konca. Dosť dlho ma priťahovalo NA čko, ale nakoniec o malý kúsok vyhralo NB. Pôvodne som chcel model so silnejším motorom (Sportive alebo Anniversary), ale dopadlo to nakoniec inak a verím že nebudem ľutovať.
Môj Phoenix pochádza z Nemecka a je to 1.6 - ka 81 kW s nábehom 144 000 km v pôvodnom „Fénix“ stave, jediná úprava sú 17 ky disky Rial Nogaro s pneu 205/40. Auto vlastnili od začiatku starší manželia (servisná knižka je vedená od prvých kilometrov), v poslednom čase ho už ale veľmi nepoužívali (od apríla 2013 na ňom najazdili len necelých 2000 km) a tak sa ho rozhodli predať. Na prvý (aj druhý) pohľad vypadá udržovane, v najbližšom čase ho čaká veľká prehliadka a výmena náplní. Do budúcna by som chcel dať H&R pružiny a znížiť ho o 35 mm a možno nový Duplex výfuk.
Prikladám pár fotiek na posúdenie plus jedno foto môjho „daily“ ZR – ka, no a teším sa, že môžem byť konečne tu medzi vami.

Peter
Naposledy upravil Peter67 dne 08 dub 2017, 15:44, celkově upraveno 1
Peter67

Re: Peter67 - Phoenix 1.6

Příspěvekod Spider » 26 kvě 2015, 18:32

Tak vitaj. Ked je udrzovana a nema klasicke MX5kove neresti v podobe hrdzavych nosnikov a prahov, tak odporucam co najskor osetrit nech to tak aj ostane. Ten duplex si este rozmysli, nakolko si budes muisiet vypilit do naraznika miesto pre druhu koncovku. Radsej si najdi nejaky fajnovy singlac (COBALT :D ), je aj lacnejsi oproti duplexu. Inak zelam nech robi miatka radost a hadam sa niekedy stretneme...
Spider

Obrázky: 40

Příspěvekod Pelko » 26 kvě 2015, 19:28

Vitaj a gratulujem, phoenix je premňa najkajšie NBčko.
Ako kolega vraví, treba skontrolovať klasické slabé miesta NBčiek, predné nosníky, prahy a lemy. Ak je niečo poznačené hrdzou (predné nosníky s najväčšou pravdepodobnosťou budú) tak to riešiť radšej skôr a neodkladať. :)
Pelko

Příspěvekod AndrewG » 26 kvě 2015, 20:10

vitaj a nech robí radosť. odporúčal by som ako jednu z prvých investící nejaké normálne kola (rozumej 15 alebo 16" origo enkei, alebo niečo podobné čo neváži nezmysel :-) ) inak vyzerá pekne :P
AndrewG

Příspěvekod cavan » 26 kvě 2015, 22:13

vitaj, vyzera super. verim ze budes spokojny! co sa tyka uprav, taktiez by som ako prve "zahodil" tie 17 a obul to do niecoho normalneho. je to rozdiel.. a ci uz das duplex alebo single si myslim ze je jedno. pri najhorsom spravis bumpercut. :) alebo kupis dalsi naraznik..
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod Peter67 » 01 čer 2015, 12:51

Ďakujem chlapci za vaše ohlasy, verím, že sa niekedy aj stretneme. Čo sa týka tých kôl, tak asi pôjdem do tých 15", najviac sa mi páčia Enkei Racing, myslím, že tie by sa tam celkom hodili... Ak by ste mali nejaké tipy, kde sa k nim (alebo k podobným) dostať za slušné peniaze, tak vám budem vďačný. A ešte by som potreboval spodný kryt prevodovky a mám pocit, že medzi prevodovkou a zadnou nápravou mi chýba vzpera, lebo sú tam diery so závitom
Peter67

Příspěvekod Peter67 » 05 črc 2015, 13:16

Takže v predchádzajúcich dňoch prebehla výmena zadných brzdových kotúčov a doštičiek (EBC kotúče + Ultimax 2 doštičky) a pri tejto príležitosti bola urobená aj údržba predných a zadných strmeňov a ich nalakovanie. No a dal som na rady skúsenejších členov a vymenil som 17 – ky kolá za 15 ky. Tá zmena je markantná, auto je ako vymenené a až teraz je s ním naozajstná zábava... Po viactýždňových úvahách a skúmaniach cien a možností dovozu spoza „veľkej mláky“ som sa rozhodol, že skúsim disky Japan Racing JR3 ET40 (nižšie ET som nechcel riskovať, keďže budem ešte neskôr znižovať, ale mám teraz pocit, že som možno mohol dať aj menšie ET...) a pneu Uniroyal Rainsport3. Ako hovorím, až teraz je s autom ozajstná zábava, kompletné kolesá vážia snáď len polovicu z predchádzajúcich...
Peter67

Příspěvekod Peter67 » 05 črc 2015, 13:20

3.jpg
Peter67

Příspěvekod AndrewG » 06 črc 2015, 11:39

pekná zmena :) zdá sa mi to alebo to máš nejaké makke ? :-D
AndrewG

Příspěvekod m8rinek » 06 črc 2015, 11:47

Ještě to chce trochu níž, takhle je to taková kozička :))).
m8rinek

Další

Zpět na Krásky členů fora