janota - oranž NB

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

janota - oranž NB

Příspěvekod janota » 26 zář 2015, 21:53

Zdar všem, nedávno tomu bylo půl roku od koupě mojí Mazdy. Jedná se o NB z roku 1998 se silnější motorizací a samozřejmě s diferenciálem torsen. Přišel jsem na ní náhodou, když jsem hledal něco, čím vyřešit absťák po zadním náhonu (E46 325Ci) a VW Polo 1.6 TDI nebylo řešením… Kupoval jsem od důchodce, který s ní během posledních 5ti let najel 11 tis. km a většinu času stála v garáži. Takže ačkoliv má různé škrábance a odřeniny, tak zatím nikde nerezne a vše se zdá ok. Potěšující bylo, že auto mělo v motoru rozpěru a místo standartního podvozku je tam štelovatelný, neznámého původu a kvality, nicméně zatím tak nějak funguje. Auto už bylo bez airbagů s nějakým aftermarket volantem. To bylo výhodou, sériové auto je pro mě nemyslitelné řídit (leda bych dával kontra kolenem). Nakonec jsem pořídil volant od Sparca, odsazený o 95 mm a s ovládánim vozu nemám potíže (186 cm, cca 100kg).

Auto ihned po koupi putovalo do servisu, kde se vyměnil olej (TWS 10W-60), olej v diferenciálu i převodovce, vyměnily se rozvody, těsnění ventilového víka, závodní termostat, objednali jsme DS2500, repasovaly se brzdy, objednaly se pancéřové hadice, 17” kola mířily na bazoš a nasadil jsem originál enkei 15”. Ještě bylo třeba vyměnit zadní destičky a kotouče a do auta zamířila brzdová kapalina určená pro Focus RS, nakonec jsem ale skončil u Motul Racing 660. Během léta jsem také nechal natřít a zakonzervovat celý podvozek vozu. Zvuku trochu pomohl koncový tlumič s koncovkou od Ulter.

Již od koupě jsem se rozhodl, že z auta chci továrnu na zážitky a ne leštěnku na focení, takže kosmetiku, ať už byla nebo jsem se podepsal sám, jsem se rozhodl neřešit. Radši než dát několik tisíc za jiné víko kufru + lak, tak koupím semislicky… Což ale neznamená, že bych se o auto nestaral, myčka neexistuje, pražští mě můžou často potkat na bezdotykovém mytí v Malešicích nebo na wapce na AGIP za KFC na Černém Mostě.

Od koupě už jsme společně nalítali téměř 10 000 km, před pár dny jsem vyměnil olej za MillersOils motorsport řadu 10W-60, místo slítaných pneu jsem obul Nankang NS-2R a čeká mě zadní ložisko - nejspíš raději obě. A vyřešit lepší sání…

carinka.jpg

slapy.jpg
Výletování po okreskách v Okolí slap

prvni_servis.jpg
servis po koupi

nater.jpg
při natírání podvozku

myto.jpg
Momentka z červnového miata cupu

amatercup.jpg
Amater cup

am1.jpg

am_2.jpg
2001 NBFl 1.8 Brilliant black
1998 NB 1.8 - ex
janota

Re: janota - oranž NB

Příspěvekod hava » 27 zář 2015, 07:58

Hezka. Tak at slouzi. A zeptam se te na to myti v malesicich? To je ta pena co se nastrika a pak oplachne? Kde to je, jak to funguje a na kolik to vyjde? :)
hava

Příspěvekod janota » 27 zář 2015, 18:14

Ahoj, diky. Prosimte v Malesicich je to wapka s 5 programy. 10 kc 50 sec myslim, mas tam horkou vodu s samponem, demineralizovanou vodu, horkej vosk, lesteni, suseni a oplach. Cca za 50-60 kc se auto umeje slusne, ale je to stejne beru hobou po nasamponovani, protoze ten prach wapka vetsinou nesunda
1998 NB 1.8 - ex
janota

Příspěvekod Tommy014 » 28 zář 2015, 18:32

Ahoj, moc pekne a zajimave info s tim volantem:)...hodis sem kdyztak pak fotek jak to mas ?? :D :D
Tommy014

Obrázky: 2

Příspěvekod bmxdave » 30 zář 2015, 10:50

Zavodni termostat, slysim poprve muzes mi to trochu priblizit pls? :) Jinak pekny kousek, at slouzi
bmxdave

Obrázky: 1

Příspěvekod janota » 30 zář 2015, 11:48

Haha, no asi jedine v cem je odlisny je, ze otevira uz pri cca 71 stupnich... Prisel sem k nemu nahodou, byl jsem u dominika v servisu, menila se chladici kapalina a kdyz to bylo vypusteny tak se mrklo na termostat a byl znacne kyselej a dominik tam mel tenhle termostat z IL Motorsport, kterej na svoji mazdu uz nestihl dat. Tak slovo dalo slovo a mam ho ja.

Jinak foto ohledne volantu a interieru dodam, az se dostanu k autu, coz vypada kolem vikendu...
1998 NB 1.8 - ex
janota

Příspěvekod janota » 04 říj 2015, 23:19

Tak zde jak vypada interier vc volantu...
Dosahnout na packy vyzaduje trochu treninku, ale neni to zadny problem

IMG_0025.JPG

IMG_0027.JPG
1998 NB 1.8 - ex
janota

Zpět na Krásky členů fora