TeeJayova kočkolapka - NBfl 1.8

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: TeeJay's Black Shadow - NBfl 1.8

Příspěvekod Spider » 15 lis 2015, 11:34

Pre boha, len ULTER nie. Predrazeny polsky kram. Mal som ho na mojom druhom aute a po 3 rokoch sa mi doslova a do pismena rozsypal. Vnutornosti komplet zhrdzaveli a tie vlasy co su tam mi normalne vyliezli von. Za tu cenu sa da zohnat fajnovy nerezovy tlmic a nie hentaky crep. Alebo si si mohol radsej pancierove hadice kupit...
Spider

Obrázky: 40

Příspěvekod Domczek » 15 lis 2015, 12:10

Souhlasímís se LordemJamesem a taky se Spiderem! Opletené hadičky udělají pocitově celkem dost,mě už teď dělá spíš problém pevnost přepážky kdybych chtěl aby byl pedá ještě "tvrdší". ;-)
RX7 SA ex babička
MX5 se šnekem...
Domczek

Příspěvekod vhml » 15 lis 2015, 13:33

Pevnost snadno vyřešíš opěrkou. Prostřelil jsem šroub napříč rozpěrou tlumičů a je to znát.
vhml

Příspěvekod TeeJay » 15 lis 2015, 19:58

Ten zvuk z výfuku jde na 100% z koncovýho tlumiče, úplně v zadní části auta. Slyším to vevnitř i když mám hardtop, ale dělá to jen občas, jen když je ohřátej motor a jen do cca 1000-1200 otáček, prostě volnoběh a těsně nad ním, a ještě jen po omezenou dobu. A dokážete si představit, jak asi vypadám, když stojím na semaforech nebo někde parkuju, zním jak starej traktor Zetor, takový klepání - jako kdyby něco uvnitř tlumiče upadlo a hodně blbě rezonovalo.
A další problém je, že můj tlumič je na tom tak špatně, že jak ho jednou z toho auta sundám, tak už ho nebude za co přišroubovat na středovej díl výfuku. Ta část, kde se přišroubovává těmi dvěma šrouby, je na upadnutí, drží to tak na šroubu a půl.
Navíc, odkud přesně ten pazvuk pochází, jsem do teď s jistotou nezjistil, protože než bych z auta vylezl a dal bych ho na zvedák, je ticho po pěšině. Nevydrží to dělat bordel déle jak minutu, často ani to ne. Vůbec to nechápu.

@AndrewG - přemýšlel jsem, že by to byl ten plech nad výfukem, ale vypadá, že je dostatečně vysoko nad tlumičem.
A to, že si s tím autem tak hraju, je pro mě ohromnej psychickej relax - když člověk dělá pořád jenom hlavou, manuální práce je vysvobození... :) no a že nevím, jak se co dělá - nastuduju na netu co se dá (angličtina je můj další koníček, takže informací mám všude k dispozici habaděj), pak to rozeberu zjistím zbytek, co jsem nevyčetl. Ono to není o moc složitější než Merkur. A druhá věc je, že mě to hrozně baví!
A musím se přiznat, že se zatím bojím sahat do motoru, jentak sundat víko a vyleštit ho, by bylo sice krásný, ale u motoru se radši řídím heslem "když to funguje, tak na to nesahej".

@LordJames - kdyby to bylo na svodech, bylo by to slyšet zřejmě zepředu auta. Tohle jde jednoznačně z oblasti tlumiče a podle toho zvuku je problém zřejmě fakt v něm.

@Spider - jestli mi za 3,5k CZK seženeš lepší alternativu, jsem jedno velké ucho a mnohem radši objednám něco lepšího, objednávku můžu pořád zrušit :) Neslyšel jsem na Ulter nic vyloženě špatného, ale oba víme, že Polsko je evropská Čína...

@Spider, @Domczek - Pancéřové hadice bych koupit sice mohl, ale to mi úplně ten cvakací rambajs z výfuku nevyřeší. Nemám problém s tím, že by auto nebrzdilo, a abych se přiznal, tak cestou ze školy (25 km) brzdím jen ve městě na semaforech a přechodech, jak vyjedu z města, brzdy ani nepotřebuju, podřazuju rád :) A ta 1.8 brzdí motorem fest, takže když vjedu do vesnice, dávám za 4 a jsem na padesátce raz dva. A než se já vydám na okruh či začnu bláznit na okreskách, ještě si chvíli počkám, furt mám za volantem stráveno jen nějakých 1300 km a auto si stále osahávám. Postupně ho pokouším čím dál víc... a ono to všechno furt hravě zvládá a snáší a říká "dej mi víc" :lol: opravdová sranda přijde až s prvním sněhem...

A mimochodem, hodil by se mi ještě nějakej pořádnej hever, zvedat to tou plečkou z kufru pořád dokola je pro prahy hodně nepříjemný a zvednout auto na čtyři podpěry je práce na hodinu a ještě s rizikem. Nemáte tip na něco pořádnýho, co by se dalo pořídit za rozumný peníze? Mnohem radši bych zvedal auto rychleji a šetrněji než teď.
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod Spider » 15 lis 2015, 20:26

Beriem spet, myslel som, ze mate silnejsiu menu. Nerezak sa da najst okolo 140€. Ale ved uvidis casom s tym vyfukom, ze ci sa ti to oplatilo. U mna ulter jednoznacne skoncil. A ani zvuk nemal ten moj ulter pekny. Zdvihak sa da kupit taky maly hydraulicky barz kde. Stoji par korun, ale necakaj od toho zazraky. Ma velmi maly zdvih (okolo 30cm), ktory postaci tak na prvy stupen podpier. Potom budes musiet podkladat zdvihak, aby si dal auto vyssie. Inak potom lepsie zdvihaky zacinaju niekde okolo 100€ a vyssie. Miata sa potom zdviha vzadu za diferak a vpredu za ram motora ;) .
Spider

Obrázky: 40

Příspěvekod TeeJay » 16 lis 2015, 19:54

Výfuk ještě promyslím, třeba bych si mohl udělat hezčí Vánoce, nerezový Cobalt vypadá fakt dobře... :)

Dneska bylo celkem pěkně, ale to asi naposledy. Navíc jsem onemocněl, takže jsem konečně nasadil hardtop (díky Mojžo za tipy, aby nevrzal). ;)
A protože jsem zapomněl při vystříkávání dutin udělat prahy, tak jsem se na to zrovna vrhnul a... pořezal jsem si prst o ten chromovaný plech MX-5 :D nicméně to celé byla práce na 15 minut, snadná i bez nářadí.

Obrázek
TeeJay

Příspěvekod mojžo » 16 lis 2015, 22:34

Pomohlo? No fajne.
100 korún :)
mojžo

Příspěvekod TeeJay » 16 lis 2015, 23:22

Zatím jsem se neprojel po "řádné české silnici", tak nemůžu stoprocentně říct, zda je to 100% tiché, ale jel jsem o vesnici vedle a zpět a zatím jsem neslyšel nic kromě brblajícího motoru :)
TeeJay

Příspěvekod TeeJay » 29 lis 2015, 01:27

Menší update, auto jezdí stále jako drak a bokem čím dál častěji a to ne vždy úmyslně :lol:

1) Hardtop už nevrže, ale trochu bouchá, jako by nadskakoval, ale jen v pravém zadním rohu. Ale přitom je na všech čtyřech zámcích a obou frankensteinech, a sám s ním ani silou vůbec nehnu. A taky mi ve 110 km/h+ stále profukuje uprostřed přední části, protože prostředek je jakoby více vyboulený nahoru než rám okna. Asi těsnění vyhodím a dám dám pár vrstviček elektrikářské pásky :D

2) Zároveň jsem si konečně udělal malou radost, gola sadu BGS chválenou i zde na fóru :)
Obrázek

3) A abych ji hned vyzkoušel, protože mi Miatka jemně vrčí, pokud není vyšláplá spojka, koupil jsem pomocný spojkový válec TRW za pár kaček, který bývá častým zdrojem problému, dneska ho vyměnil a při té příležitosti zrovna odvzdušnil spojku a vyměnil v ní brzdovku. Je tam fakt hodně blbej přístup, jestli to budu někdy dělat znovu, půjdu na něj z pod auta, ne z podběhu.
Obrázek
Obrázek

Starej už byl očividně nepohyblivej, nepružnej, nicméně zdroj jemného vrčení to nebyl, tak to asi bude nějakým ložiskem v oblasti spojky/převodovky, což snad vyřeší celá nová spojka příští rok
Obrázek

A myslím, že to bude pro letošek všechno, teď už jen doladit hardtop, čekat na první sníh a klouzat se :D
TeeJay

Příspěvekod mojžo » 29 lis 2015, 12:22

Hardtop originál prelep zhora na spoji čiernou širokou elektrikárskou páskou.
Mám to tak isto a nič lepšie som urobiť nemohol :)
A ani to nie je vidno, keďže auto je čierne, ako Tvoje. A v aute ako je ticho? Kamaráde... Rolls Royce Silver Shadow je proti tomu pneumatické búracie kladivo :D
mojžo

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora