Ten zvuk z výfuku jde na 100% z koncovýho tlumiče, úplně v zadní části auta. Slyším to vevnitř i když mám hardtop, ale dělá to jen občas, jen když je ohřátej motor a jen do cca 1000-1200 otáček, prostě volnoběh a těsně nad ním, a ještě jen po omezenou dobu. A dokážete si představit, jak asi vypadám, když stojím na semaforech nebo někde parkuju, zním jak starej traktor Zetor, takový klepání - jako kdyby něco uvnitř tlumiče upadlo a hodně blbě rezonovalo.
A další problém je, že můj tlumič je na tom tak špatně, že jak ho jednou z toho auta sundám, tak už ho nebude za co přišroubovat na středovej díl výfuku. Ta část, kde se přišroubovává těmi dvěma šrouby, je na upadnutí, drží to tak na šroubu a půl.
Navíc, odkud přesně ten pazvuk pochází, jsem do teď s jistotou nezjistil, protože než bych z auta vylezl a dal bych ho na zvedák, je ticho po pěšině. Nevydrží to dělat bordel déle jak minutu, často ani to ne. Vůbec to nechápu.
@AndrewG - přemýšlel jsem, že by to byl ten plech nad výfukem, ale vypadá, že je dostatečně vysoko nad tlumičem.
A to, že si s tím autem tak hraju, je pro mě ohromnej psychickej relax - když člověk dělá pořád jenom hlavou, manuální práce je vysvobození...
no a že nevím, jak se co dělá - nastuduju na netu co se dá (angličtina je můj další koníček, takže informací mám všude k dispozici habaděj), pak to rozeberu zjistím zbytek, co jsem nevyčetl. Ono to není o moc složitější než Merkur. A druhá věc je, že mě to hrozně baví!
A musím se přiznat, že se zatím bojím sahat do motoru, jentak sundat víko a vyleštit ho, by bylo sice krásný, ale u motoru se radši řídím heslem "když to funguje, tak na to nesahej".
@LordJames - kdyby to bylo na svodech, bylo by to slyšet zřejmě zepředu auta. Tohle jde jednoznačně z oblasti tlumiče a podle toho zvuku je problém zřejmě fakt v něm.
@Spider - jestli mi za 3,5k CZK seženeš lepší alternativu, jsem jedno velké ucho a mnohem radši objednám něco lepšího, objednávku můžu pořád zrušit
Neslyšel jsem na Ulter nic vyloženě špatného, ale oba víme, že Polsko je evropská Čína...
@Spider, @Domczek - Pancéřové hadice bych koupit sice mohl, ale to mi úplně ten cvakací rambajs z výfuku nevyřeší. Nemám problém s tím, že by auto nebrzdilo, a abych se přiznal, tak cestou ze školy (25 km) brzdím jen ve městě na semaforech a přechodech, jak vyjedu z města, brzdy ani nepotřebuju, podřazuju rád
A ta 1.8 brzdí motorem fest, takže když vjedu do vesnice, dávám za 4 a jsem na padesátce raz dva. A než se já vydám na okruh či začnu bláznit na okreskách, ještě si chvíli počkám, furt mám za volantem stráveno jen nějakých 1300 km a auto si stále osahávám. Postupně ho pokouším čím dál víc... a ono to všechno furt hravě zvládá a snáší a říká "dej mi víc"
opravdová sranda přijde až s prvním sněhem...
A mimochodem, hodil by se mi ještě nějakej pořádnej hever, zvedat to tou plečkou z kufru pořád dokola je pro prahy hodně nepříjemný a zvednout auto na čtyři podpěry je práce na hodinu a ještě s rizikem. Nemáte tip na něco pořádnýho, co by se dalo pořídit za rozumný peníze? Mnohem radši bych zvedal auto rychleji a šetrněji než teď.