Po dvoch sezónach s NB - čkom som sa rozhodol, že ho vymeníme. Aj keď sme prešli spolu celú západnú Európu, dvakrát absolvovali Nordschleife a prežili spolu kopec pekných chvíľ, prišiel čas na zmenu hlavne preto, že Phoenix by už potreboval výmenu zadných blatníkov a prahov a aj preto, že predsa len tá 1.6 ka je o poznanie motoricky slabšia.
Po dlhšom zvažovaní padlo rozhodnutie zaobstarať si NC čko so silnejším motorom z DE, keďže s odtiaľ dovezenými autami mám len dobré skúsenosti, veď aj Phoenix bol dovezený z Nemecka. Ako som sledoval ponuky, postupne som pridával na svojich nárokoch na výbavu. Nakoniec mi z toho vyšlo, že moje požiadavky spĺňajú modely Revolution a Sportsline, no a tým sa okruh vozidiel na výber značne zúžil. Po dlhšom sledovaní ponúk som konečne natrafil koncom roka na moje terajšie NC čko. Po rýchlom nadviazaní komunikácie sme zistili, že majiteľ je celkom ústretový a na druhý deň už zástupca firmy na dovoz áut mieril ku švajčiarskym hraniciam. O ďalší deň bolo auto doma a už na prvý pohľad vypadalo úžasne. Takže stručne – je to 2.0 PRHT, model Sportsline – t.j. full výbava – 6 kvalt, Bilsteiny, samosvor, Recaro, xenóny, atď., rok výroby 2009, najazdených malo 33 tisíc km. Predchádzajúci majiteľ ho používal čisto ako víkendové auto a bolo to jednoducho vidieť, bolo ako nové. Jediné s čím som nebol od začiatku celkom „vysporiadaný“, bola farba. Podľa mňa sa totiž čierna na NC čko nehodí, ale samozrejme je to vec názoru. Bolo jasné, že až príde jar, tak tú zmenu farby uskutočním, no a zvolil som možnosť fólie, aj keď názory na polep sú rôzne. Vybral som si však naozaj profesionálov a tak sa tento týždeň z čierneho NC čka po polepe fóliou Red Gloss stala „Karotka“. S prácou som nadmieru spokojný a konečne aj na výzor vypadá auto podľa mojich predstáv. Karotka dostala ešte v zime novú baterku (pôvodná nevydržala) a teraz na jar nové pneu (Vredestein Ultrac Satin), lebo aj keď pôvodné Bridgestony boli ako nové a originál „Made in Japan“, boli z roku 2009 a to som už riskovať nechcel.
No a nech sa páči, tu je Karotka