Andrew´s Red Miata - 1.9 VVT ITB NA

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Andrew´s Miatka - Red NA 94 1.8 LSD T2

Příspěvekod Spider » 01 zář 2015, 08:23

Ja ta zasa vitam medzi nami sialencami, co nemame jamu a robime spodok auta. Tiez som vytahoval prevodovku spod takto dvihnuteho auta. Potom ma napadlo, ze ved ju mozem vybrat rovno aj s motorom , tak naspet sla tak.
Spider

Obrázky: 40

Příspěvekod kopac » 01 zář 2015, 18:18

hlavu o 1,5mm dolu?neni to nejak moc?mas nejake informace o vetsim snizovani hlavy? zajima mne to,protoze to resim taky,ale na 1,6ce. v manualu stoji neco o maximalnim snizeni 0,2mm...
kopac

Obrázky: 2

Příspěvekod AndrewG » 01 zář 2015, 19:21

jedna vec je čo píše výrobca druhá vec čo sú skusenosti ludi...ide mi o zvýšenie kompresie... 0.25mm sa pri miate rovná ccca 0.25:1 na kompresí...
každopádne samozrejme to už viac nie je motor ktorému sa nestretnú piesty s ventilmi... .070" je najviac čo som našiel bez upravy piestov = 1.78mm... ja chcem nieco okolo 1.2-1.5mm
quin kizzis ( ma na youtube kanal) práve pracuje na zníženi o 2.5mm to už ale potrebovalo frézovanie do piestu kvôli ventilom - aj keď piesty na NB majú vybratia pre ventily no zjavne nie pre tie co su na aute :D
AndrewG

Příspěvekod kopac » 02 zář 2015, 07:00

urcite vyrobce ma napsano minimum aby se kryl...ale 1,8mm bez upravy pistu je hodne. to jsou informace pro 1,8?

nevis jak je to s 1,6?
kopac

Obrázky: 2

Příspěvekod AndrewG » 02 zář 2015, 15:15

pre 1.6 netušim...najllahši sposob ako to zistiš ale je, že si daš plastelinu alebo podobnú idealne nelepivu hmotu na piest, daš spať hlavu, zložiš rozvody ako moju byt a pretočiš par krat motor ručne len samozrejme.... nasledne si odmeraš koľko plasteliny ostalo medzi piestom a ventilom
AndrewG

Příspěvekod jagy » 03 zář 2015, 18:37

Ty s tim teda zapasis. :D Aspon, ze ti dily stihly dojit vcas. Jinak to snizeni jsem cetl taky, dokonce az 0.080" (cca 2mm). Ja se svou chystam taky rovnat, ale jeste nevim kolik tam pujde, protoze je hlava zkroucena - predchozimu majiteli vytekla pres prasklou hadici chladici voda a upekl to. :)
http://www.jedetoshop.cz - HEL, Bilstein, Hawk, DBA, Whiteline, H&R, Eibach, Bilstein, K&N, Strongflex, Xtreme Clutch, Exedy, KW, Cusco, Kaaz, mFactory, Cobra Sport, King Racing, Energy Suspension, ACL a další!
jagy

Příspěvekod AndrewG » 03 lis 2015, 13:10

nejake novinky ktore pridu na auto cez zimu...bude toho viac asi sa mi nechce fotit vsetko kedze v tom nevidim moc zmysel :D z tohoto sa tesim ale najviac Mfactory metal plated 2way/1.5way lsd
itb bude pokladane no na auto asi do jari nepridu kedze mi na ecu nevyjdu zatial prostriedky zrejme
image.jpg

Obrázek
Přílohy
image2.JPG
image1.JPG
AndrewG

Příspěvekod AndrewG » 06 úno 2016, 13:10

Tak teda, že by konečne nejaký menší update ? 8-)
asi by sa patrilo...
Takže ako som avizoval, zohnal som lamelovy diff a kedže Mfactory asi daný diff ešte do miaty nikdy nedalo, tak nezistili, že hoci je takmer rovnaký ako S2000 tak až tak rovnaký nie je :-) V skutočnosti je zameniteľný len za Mazdaspeed Bosh diferak. takže som mal dve možnosti - objednať MSM poloosi z US, alebo si dať vyrobiť "stubshafts" teda časť poloosi ktorá sa strká do difu - mám 2dielne poloosi, a áno mal som torsen a áno sú dva typy 2dielnych poloosí - veľké a malé.
takže mi toto prišlo v hod a momentálne už čakám na dokončenie týchto dielov na zakazku. Vyšlo to lacnejšie ako samotné poloosi z US nehovoriac o poste a Clo,DPH...
takže foto dodám, keď dojdu.
Kedže moje auto si lúbilo podymiť, a od výmeny tesnenia pod vekom z neho chcal olej, tak som sa rozhodol, že je čas sa povenovať hlave.
Povedal som si, že to pojmem ako akýsi tréning na stage 2 - NB hlavu ktorá príde v budúcnosti asi spolu so spodkom z NBfl...ale to je vo hviezdach.
takže hlava dole, rozobrať zaznačiť čo treba. Sacie kanáliky sa snažím nezvačšovať ! jednoduchý "gasket portmach" - priloženie tesnenia ktoré ide medzi sanie a hlavu - zvýraznenie čo treba ubrať a ide sa. to isté potom na saní.... Zvačšenie by malo za následok síce lepší prietok, ale zníženie rýchlosti nasávaného vzduchu ktorá je podstatnejšia. Takže priorita ide na zaoblenie, aby vzduch vtekal na chrbát (back) ventilu v čo možno najkolmejšom smere. Popri tom je priorita na čo najlepší stupeň drsnosti. takže po základnom vyfrézovaní kanálov nasleduje vyleštenie - začínam brúsnymi kotúčmi - 180,240,320,400,600
image5.JPG

Momentálne som na prvom kroku, musím sa aj učiť, dotoho mi prišli nejaké zdravotné problémy a hlavu si požičal na pomeranie Whisper, na pár dní...
fotka neni úplne aktual - vôbec, tu som len testoval aký finish bude so 180tkou na koncoch kanálikov v okolí sediel...
Pozornosti sa tešia aj ventily. Výfukové ventily sú skoro hotové, pre zmenu nechám slová bokom a nechám hovoriť fotku :-)
image4.JPG

sacie ventily som ešte nezačal, tie dostanú aj 30° backcut, pre ešte výraznejšie zlepšenie toku vzduchu. Nechcel som zbytočne robiť veci nákladnými nakoľko toto nepovažujem za nejaký final build a teda fakt sa len chcem zoznámiť s nástrojmi a so všetkým, takže tak - vyhnem sa preto frézovaniu sediel s 3 rôznymi uhlami skosenia...nejaké rule of thumb hovorí, že vzduch nedokáže plynulo "zatočiť" o viac než 15° - preto aj ten 30°backcut - sedlo má 45°
každopádne po tomto všetkom pôjde hlava ujovi frézarovi(konečne) na zníženie. Finálny kompresný pomer by mal byt 10.8:1, čo je hraničná hodnota pre to, aby motor stále dokázal neklepať pri zaťažení vo vysokých otáčkach - prosím nepíšte mi ako má nová mazda 14:1 - to je priamy vstrek a motory na šport účely a civilné sa veľmi líšia...nechce sa mi to veľmi rozpisovať ale skrátka, športový motor bude mať v zásade nižšiu spotrebu ako auto do mesta, kedže auto do mesta chce mať čo najlepší výkon v nizkych otačkach...vo vysokých otáčkach nastane dramatická zmena uhla predzápalu aby nedochádzalu ku klepaniu - teda napriek tomu že má tento motor vačší kompresný pomer tak bude mať nižší výkon kvôli rozdielnemu časovaniu... naopak športový/závodný motor bude mať nižší KP kvôli tomu aby zápal mohol prebiehať čo možno najbližšie hornej úvrati, práve v tých otáčkach kde motor pracuje. Inak povedané každý motor sa snaží mať zápal čo najbližšie k hornej úvrati v otáčkach ktorých najčastejšie pracuje... ale to som odbočil :-D
čiže čo sa hlavy týka, ešte som mierne zjemnil vnútorný povrch spalovacej komory, zbrúsenie nerovností a jemné vylestenie - nemám na to nervy ani chut...(áno mierne som tak znížil KP, ale na druhej strane, lepšie spaľovanie a menej usadeného karbónu - to znie ako fajn deal :-) )
image11.JPG

Ešte k hlave. Veľa som čítal a zháňal info o hlavách z MX5 - všeobecne platí, snažiť sa ubrať čo najmenej na sacej strane a trochu sa vyšantiť na výfukovej. Teda trocha... prozrite sa, ako vyzerá hlava po odmontovaní mojich zvodou. všetko to čierne znamená o kolko môžem kanále rozšíriť...resp ich konce. Mx5 motor nemá rád protitlak, napriek tomu že niekto tu bude hovoriť niečo iné..skúsenosti ludí ako Emilio z 949racingu a Keitha z FM sú mi prednešie...
takže na výfukovej strane som to rozšíril. nie úplne podľa usadenín karbónu ale približne....
image7.JPG

a pár fotiek, ako vyzerali kanáliky pred tým, než som im dal trochu lásky...
image8.JPG

sacie, celkom ok, ale je vidno nerovnosti pri sedle, ktoré spôsobujú nechcenné vírenie vzduchu...
image6.JPG

k tomuto treba vôbec komentár ? no čo, 215k KM ;-)

dodám k hlave ešte, že tesnenia ventilov použijem Supertech, ktoré mi včera došli...spolu s tým mi došiel rebuild kit pre radičku, spolu s mosadzným bushingom...som veľmi zvedavý !Takisto za zmienku stoja Speedbleeder odvzdušnováky. V skratke sa jedná o to že majú v sebe jednosmerný ventil ktorý dovolí kvapaline isť von ale nedovolí vzduchu vojsť...už stačí naozaj len jeden na odvzdušnovanie a mala by to byť vec 10min...(nie s ABS, ale o tom niekedy nabudúce)

Došli mi nejaké veci z UK z ktorých spomeniem vysnívané rukavice... poznáte to, sú veci ktoré absolútne nepotrebujete ale proste ich chcete kvoli ich rarite, kvalite a tak podobne...mimochodom Takmer rovnaké rukavice používal aj Senna, tak hádam mi to pojde lepšie :lol:
image3.JPG

no a nakoniec zatial, posledné dni som popracoval na vyplnení diery v palubke na ktorú každý jeden človek frfotal...aj ja
takže objednal som A5 plát karbónu a hral sa....
popri tom, kedze sa chcem zbavit stredovej konzoly som spravil vypínače na štahovanie okien.
návod na káblovanie od adama veľmi pomohol ! http://revlimiter.net/blog/2011/01/custom-retro-electric-window-switches/
(mimochodom, vedeli ste že náš george začal spoluprácu s adamom? považujem to za veľkú vec a dôkaz kvality vecí ktoré george ponúka! )
image12.JPG

zatial asi všetko...ostáva mi toho dosť, zložiť hlavu, počkať na poloosi spolu s kúskom diferáku. poskladať diff samotný a dať ho zložiť. ložiská mám konečne všetky správne doma, tak "len" to dať zložiť spolu s 4.625 prevodom. Neviem či som spomínal ale od maruhy som zobral aj "driven gear" teda koliesko ktoré ide do prevodovky a meria rýchlost. kedže dávam iný prevod tak toto bude robiť korekciu rýchlosti, aby som nepočúval od drahej polovičky "ideš moc rýchlo" v dedinách :-)
hodil by som sem ešte pár fotiek ale do jedného postu sa zmestí iba 8 takže niekedy nabudúce hádam :-D
AndrewG

Příspěvekod PavelS » 06 úno 2016, 20:36

Paráda Andy - líbí fotky i popis! :-)

Btw o tom kompresním poměru si nás asi trochu podcenil, proč můžou Skyactive motory mít brutální KP snad chápe většina lidí aspoň trochu :-))

Btw, ten stredovej panel (karbonová deska místo rádia) je i můj plán na letošní sezónu, moc se mi to líbí :-)
PavelS

Příspěvekod MAXsport » 07 úno 2016, 12:02

na leštění kanálů si dávej pozor, od určité drsnosti jsou "hladší" stěny kontraproduktivní, takže rozhodně neleštit do zrcadlového lesku :-) ale to určitě víš.

každopádně moc pěkný a poctivý průběh úprav, jsem zvědavej na výsledek ;)
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora