cafe-racer píše:KarolKo : konkrétně na NC je to jednoduchý, na krizovky máš ESP a pokud nejezdíš fakt na hraně tak funguje dobře.
(při jízdě na hraně můžeš auto rozhodit tak že to ani ESP nechytí, i když by tě to teoreticky do tý situace nemělo pustit).
Takže vezmi libovolný pneu který ti vyhovujou cenově / designem, neuděláš chybu. Pokud se ti zamlouvají Michelin, tak jdi do nich. Upřímně na svoje normální auto řeším gumy daleko víc než na mazduA svým způsobem mám radši když jsou gumy slabší, protože na pořádně lepivejch si tohle auto nechá líbit hoooooooooodně moc a zas takovej šofér nejsem. Ty starý "vraždy" začnou ječet jen co trochu polechtám plyn v zatáčce takže mám dobrej přehled o tom co se děje
Stáří pneu zistíš takto:
Andre_fux píše:Osobně se taky přikláním k Hankookům. Velice dobrá guma, za směšní peníz. V US a UK jsou velice chváleny.
Ty "špičkové" gumy o kterým píše buteo budou hlavně špičkové v marketingu a v "nezávislých" testech. V těch testech jsem moc neviděl vyšší třídu Hankooků (většinou jen nějaké základní proti nejvyšším od "špičkových" výrobců).
Měl jsem je na autě, když jsem ho přivezl a vydrželi tam celkem dlouhu (40 000km) a to nevím jak dlouho byly na autě. Byly se mnou na nejednom okruhu, proletěly 20cm kaluž vody. Za ty peníze velice dobrá volba. Byli to Hankook Ventrus Prime. Jedna z těch základních řad. Letos se rozhoduji mezi Dunlop Sport BluResponse a Hankook Ventus S1 evo (K107) či Hankook Ventus V12 evo (K110).
V tvém rozměru se dá sehnat nástupce toho Ventusu S1 evo 2 (K117).
Pro Hankook hraje hlavní roly životnost a poměr cena/výkon. Hodně lidí jezdí na Bridgestonkách. Tak bych se podíval i na ně.
Možná máš DOT na jedné straně auta z vnitřní strany pneumatiky.
Zpět na Kola, pneu a geometrie
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků