Jaké pneu ....

Re: Jaké pneu ....

Příspěvekod cafe-racer » 14 úno 2016, 21:22

KarolKo : konkrétně na NC je to jednoduchý, na krizovky máš ESP a pokud nejezdíš fakt na hraně tak funguje dobře.
(při jízdě na hraně můžeš auto rozhodit tak že to ani ESP nechytí, i když by tě to teoreticky do tý situace nemělo pustit).

Takže vezmi libovolný pneu který ti vyhovujou cenově / designem, neuděláš chybu. Pokud se ti zamlouvají Michelin, tak jdi do nich. Upřímně na svoje normální auto řeším gumy daleko víc než na mazdu :-) A svým způsobem mám radši když jsou gumy slabší, protože na pořádně lepivejch si tohle auto nechá líbit hoooooooooodně moc a zas takovej šofér nejsem. Ty starý "vraždy" začnou ječet jen co trochu polechtám plyn v zatáčce takže mám dobrej přehled o tom co se děje :-)

Stáří pneu zistíš takto:
Obrázek
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod KarolKo » 15 úno 2016, 08:19

cafe-racer píše:KarolKo : konkrétně na NC je to jednoduchý, na krizovky máš ESP a pokud nejezdíš fakt na hraně tak funguje dobře.
(při jízdě na hraně můžeš auto rozhodit tak že to ani ESP nechytí, i když by tě to teoreticky do tý situace nemělo pustit).

Takže vezmi libovolný pneu který ti vyhovujou cenově / designem, neuděláš chybu. Pokud se ti zamlouvají Michelin, tak jdi do nich. Upřímně na svoje normální auto řeším gumy daleko víc než na mazdu :-) A svým způsobem mám radši když jsou gumy slabší, protože na pořádně lepivejch si tohle auto nechá líbit hoooooooooodně moc a zas takovej šofér nejsem. Ty starý "vraždy" začnou ječet jen co trochu polechtám plyn v zatáčce takže mám dobrej přehled o tom co se děje :-)

Stáří pneu zistíš takto:
Obrázek

Jo, jak se zjistí stáří gumy, vím, ale udivuje mě, že na dvou, co mám na mazdě, to čtyřmístné číslo vůbec není a přitom všechny čtyři gumy jsou Toyo Proxes. Že by se v r. 2005 nebo 2006 ještě stáří gumy takto neoznačovalo? Pak bych dvě měl původní, tedy 10 let staré (NCéčko má najeto 43000 km). No, v každém případě jdou všechny čtyři pryč.
KarolKo

Příspěvekod Andre_fux » 15 úno 2016, 08:26

Osobně se taky přikláním k Hankookům. Velice dobrá guma, za směšní peníz. V US a UK jsou velice chváleny.

Ty "špičkové" gumy o kterým píše buteo budou hlavně špičkové v marketingu a v "nezávislých" testech. V těch testech jsem moc neviděl vyšší třídu Hankooků (většinou jen nějaké základní proti nejvyšším od "špičkových" výrobců).

Měl jsem je na autě, když jsem ho přivezl a vydrželi tam celkem dlouhu (40 000km) a to nevím jak dlouho byly na autě. Byly se mnou na nejednom okruhu, proletěly 20cm kaluž vody. Za ty peníze velice dobrá volba. Byli to Hankook Ventrus Prime. Jedna z těch základních řad. Letos se rozhoduji mezi Dunlop Sport BluResponse a Hankook Ventus S1 evo (K107) či Hankook Ventus V12 evo (K110).

V tvém rozměru se dá sehnat nástupce toho Ventusu S1 evo 2 (K117).

Pro Hankook hraje hlavní roly životnost a poměr cena/výkon. Hodně lidí jezdí na Bridgestonkách. Tak bych se podíval i na ně.

Možná máš DOT na jedné straně auta z vnitřní strany pneumatiky.
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Příspěvekod KarolKo » 15 úno 2016, 09:34

Andre_fux píše:Osobně se taky přikláním k Hankookům. Velice dobrá guma, za směšní peníz. V US a UK jsou velice chváleny.

Ty "špičkové" gumy o kterým píše buteo budou hlavně špičkové v marketingu a v "nezávislých" testech. V těch testech jsem moc neviděl vyšší třídu Hankooků (většinou jen nějaké základní proti nejvyšším od "špičkových" výrobců).

Měl jsem je na autě, když jsem ho přivezl a vydrželi tam celkem dlouhu (40 000km) a to nevím jak dlouho byly na autě. Byly se mnou na nejednom okruhu, proletěly 20cm kaluž vody. Za ty peníze velice dobrá volba. Byli to Hankook Ventrus Prime. Jedna z těch základních řad. Letos se rozhoduji mezi Dunlop Sport BluResponse a Hankook Ventus S1 evo (K107) či Hankook Ventus V12 evo (K110).

V tvém rozměru se dá sehnat nástupce toho Ventusu S1 evo 2 (K117).

Pro Hankook hraje hlavní roly životnost a poměr cena/výkon. Hodně lidí jezdí na Bridgestonkách. Tak bych se podíval i na ně.

Možná máš DOT na jedné straně auta z vnitřní strany pneumatiky.

Ondro, podívám se zevnitř. A na základě posledních zkoumání se mi začínají líbit Vredestein Ultrac Cento, asi nejlepší recenze, cena kolem 2500,-Kč.
KarolKo

Příspěvekod dopr » 15 úno 2016, 10:32

Souhlasim s vami kluci. Sice jsem Hankooky nikdy nejezdil, ale v mych ocich je to podobna znacka jako treba Yokohamy nebo Toyo, takze bych se do nich nebal jit.
Sam mam na NCcku Michelin Primacy 3 a trebaze ta guma sedi celkem pekne a na mokru doslova exceluje, tak na Mazdu neni uplne vhodna. Ma mekkou bocnici a na zadku jsem za jednu sezonu (17000 km) sjel pulku vzorku. U gumy za 2600 bych to bral, ale Micheliny, ktere jsou povestne svou vydrzi a vysokou cenou me to dost zklamalo.
Rozdil v cene Hankooku a Michelinu je litr a to uz se pri obuti celeho auta preci jen pocita.
offtopic Ad ESP u NCcka: Stabilizace je naladena dobre tak mozna na jizdu alá klobouk. Nedovoli rychlejsi rozjezdy z krizovatek, predjizdeni na dvojku taky zatrhne a o chovani ve vlasenkach se nebudu snad ani vyjadrovat. Sumasumarum, nechavam ji zapnutou jen pri dalnicnich presunech a za mokra, kdy nepotrebuju jet rychle. Ve vsech ostatnich pripadech ji okamzite vypinam, protoze zasahuje necitilive a narusuje prirozeny balanc auta ;)
Naposledy upravil dopr dne 15 úno 2016, 10:47, celkově upraveno 1
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod vojtiiisek » 15 úno 2016, 10:40

Já také přemýšlím jaké pneu a nakonec budu objednávat Hankooky K110 V12 Evo, 195/50 R15. Mají zpevněnou bočnici takže by to mohlo na Mazdě dobře fungovat.
Chtěl bych Advany AD08R ale stojí o 4tis víc a za to si koupím na Mazdu radši něco dalšího :D
NA > NBFL > NB > NC

*Se silným autem jsi rychlý na rovinkách, s lehkým autem všude* Colin Chapman
vojtiiisek

Příspěvekod cafe-racer » 15 úno 2016, 10:45

KarolKo: vredestein nebrat !!! Právě ty jsem koupil na daily car (po dloooooouhým vybírání) hlavně kvůli hluku a vlastostem na vodě. A jsem nespokojenej, protože na mokru ty gumy prostě nesedí až hrůza. Fakt ostuda tyhle gumy.

Dopr : ESP je nastavené aby ses nikde nevysypal a ano, to většinou znamená klobouk - proto tam je. To co mě ale dovolí i s těma starýma gumama je často :o :o :o a už jsem se na suchu dostal do situace že jsem prostě musel rovnat sám.
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Příspěvekod dopr » 15 úno 2016, 11:02

No, u tech Infitnity gum bych ESP urcite nechaval zapnute permanentne, to je trochu jiny pribeh :)
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod widar » 15 úno 2016, 11:52

a to já skoro celou dobu na mazdě jezdím Vredestein sport track 3 a spokojenost. Hankook mám na daily, je to jedna z lepších neprémiových značek, nevím jestli bych je chtěl na mazdu, ale pravda, že problém jsem s něma neměl. Jen letní v zatáčce divně hučí.
Naposledy upravil widar dne 25 úno 2016, 13:47, celkově upraveno 1
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod OndřejS » 25 úno 2016, 08:24

Taky budu shánět gumy a mám tyto favority :
1. TOYO Proxes T1-R
2. Hankook K110 V12 Evo 3. Bridgestone RE002

Nejvíc se přikláním k T1-R, všiml jsem si, že je tady mělo nebo zvažovalo hodně lidí, ale už se na ně nějak zapomnělo :D
96 Miata - 1.8l - Black/Tan http://ondrejsedlacik.rajce.idnes.cz/
OndřejS

PředchozíDalší

Zpět na Kola, pneu a geometrie