Podle mě je důležité, aby si Jindra odpověděl na tuhle otázku: Chci být spíš "excentrický", nebo raději "decentní"? A nebo uděláš "kompromis"?
Osobně se domnívám, že MX-5 sluší v podstatě jakákoliv představitelná barva a vše je jen a pouze na osobním vkusu toho, kdo vyplázne prachy za lakýrníka.
Za "excentrické" barvy považuji například žlutou, oranžovou, svítivě zelenou, fialovou či růžovou (proč ne, kdybych byl žena a měl ji rád, tak se toho fakt nebojím, je to přece moje auto, že).
Za "decentní" barvy považuji třeba nesvítivou zelenou, černou, šedou či tu mnou zmiňovanou tmavší hnědou.
Klasicky "kompromisní" barvou jsou podle mě jednoznačně červená i některé nesvítivé "modré". S tím budeš za hvězdu jak při cestě v obleku za prací, tak v tričku a kraťasech při výletech.
A pak je tu bílá. Nepopírám, že některé její odstíny jsou překrásné. Na druhou stranu vím, jaké je to peklo sudnávat z bílé ten bordel třeba z kvetoucí břízy. Pod stromy prostě čas od času parkujeme všichni. Proto, ač ti naprosto ruzumím, že aktuálně je bílá tvůj největší favorit, za sebe - pekelně bych to ještě jednou zvážil.
Kdybych byl teď já ve tvé situaci (a ta má šedá mě omrzela, což ale ve skutečnosti není pravda), asi bych se rozhodoval mezi racing zelenou ala Aston Martin, nebo bych šel do nějaké té tmavší hnědé. Používám totiž MX-5 jako daily káru a jsem zvyklý nosit obleky, takže volba jisté "decentnosti" je u mě naprosto nezbytná. Naopak, kdybych to měl jako fun káru, jdu do jedné z těch svítivých zelených, anebo tam prdnu žlutou či oranžovou.
Ufff, omluva za proslov.