Jindrova MX-5ka

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Jindrova MX-5ka

Příspěvekod Veet » 23 bře 2016, 16:08

Jo, Titanum gray je super, ale uz na ni koukam pres rok :D
Lava orange take neni spatna

Obrázek

Ale neco jako tohle :o Jen si nejsem jist, jestli to bude vypadat alespon podobne, kdyz to budu delat doma na koleni :D

Obrázek
Veet

Příspěvekod Safa » 23 bře 2016, 16:21

Sám mám barvu Mephistogrey Metalic a jsem s ní nadmíru spokojen - když je Majda umytá a naleštěná a mám na sobě nějaký tmavý oblek, dáváme dohromady velmi decentní a elegantní páreček. :)
Jinak škoda, že se nikdo nevyjádřil k tomu mému nápadu s tmavě hnědou metalízou. Je to podle vás fakt taková blbost?
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Safa

Příspěvekod Soutik » 23 bře 2016, 17:37

Když jsme u těch Nissaních barev, taková Millenium Jade by taky nebyla vůbec špatná. :D Lava Orange nebo Midnight purple jsou taky super a (nejen)tmavě hnědá matalíza co navrhuje Safa mi taky nepřijde jako vůbec blbej nápad. :D Tak a teď si nebudeš umět vybrat. :D

Obrázek
Přílohy
tumblr_nts5iqpiFw1siwvg0o1_1280.jpg
p6-3.jpg
Car-Shop-Glow-RX7-01.jpg
Soutik

Příspěvekod Safa » 23 bře 2016, 18:47

Podle mě je důležité, aby si Jindra odpověděl na tuhle otázku: Chci být spíš "excentrický", nebo raději "decentní"? A nebo uděláš "kompromis"?
Osobně se domnívám, že MX-5 sluší v podstatě jakákoliv představitelná barva a vše je jen a pouze na osobním vkusu toho, kdo vyplázne prachy za lakýrníka. :)
Za "excentrické" barvy považuji například žlutou, oranžovou, svítivě zelenou, fialovou či růžovou (proč ne, kdybych byl žena a měl ji rád, tak se toho fakt nebojím, je to přece moje auto, že).
Za "decentní" barvy považuji třeba nesvítivou zelenou, černou, šedou či tu mnou zmiňovanou tmavší hnědou.
Klasicky "kompromisní" barvou jsou podle mě jednoznačně červená i některé nesvítivé "modré". S tím budeš za hvězdu jak při cestě v obleku za prací, tak v tričku a kraťasech při výletech.
A pak je tu bílá. Nepopírám, že některé její odstíny jsou překrásné. Na druhou stranu vím, jaké je to peklo sudnávat z bílé ten bordel třeba z kvetoucí břízy. Pod stromy prostě čas od času parkujeme všichni. Proto, ač ti naprosto ruzumím, že aktuálně je bílá tvůj největší favorit, za sebe - pekelně bych to ještě jednou zvážil.
Kdybych byl teď já ve tvé situaci (a ta má šedá mě omrzela, což ale ve skutečnosti není pravda), asi bych se rozhodoval mezi racing zelenou ala Aston Martin, nebo bych šel do nějaké té tmavší hnědé. Používám totiž MX-5 jako daily káru a jsem zvyklý nosit obleky, takže volba jisté "decentnosti" je u mě naprosto nezbytná. Naopak, kdybych to měl jako fun káru, jdu do jedné z těch svítivých zelených, anebo tam prdnu žlutou či oranžovou.
Ufff, omluva za proslov. ;)
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Safa

Příspěvekod Veet » 23 bře 2016, 19:12

Přesně tak Soutíku, naivně jsem si myslel, že mi pomůžete zúžit obzory :D Ale rozhodně se vám povedlo, vymluvit mi bílou, což je pravděpodobně dobře..

Druhá věc je, že když si tedy nějakou barvu vyberu, jak krucinál přijdu na přesný kód barvy? :D Podle fotky mi barvu nikdo nenamíchá :)

Všem děkuji za názor a rady, no a doufám, že se co nejdřív pochlubím s novým kabátem 8-)
Veet

Příspěvekod Andre_fux » 23 bře 2016, 19:22

přesný kod barvy najdeš podle toho auta na kterém je ..

třeba ta kawasaki zelená použita na Fabii RS má kod "Škoda 9585 zelená rallye met", na mazdě 2, či na MX-5 by to mohla být "36A Spirited Green Metallic"

Lambo oranžová pak má "Arancio Ishtar LAMBOR-0057 - PPG code : 0057"

V lakovnách mají většinou vzorníky, kde je napsané i na jakém autě ta barva byla použita, takže to není problém majít :)

EDIT: Proč ji vlatně chceš měnit, když máš dle mě jednu z těch pěknějších barev na NBfl :))
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod m8rinek » 23 bře 2016, 19:40

Zrovna na metlu bych se v domácích podmínkách raz dva tři... Dej nějakej svítivej pastelovej odstín... Ponurý barvy tohle auto zabíjej ;)...
m8rinek

Příspěvekod widar » 23 bře 2016, 22:08

Jedovatá zelená podle mě patří na nějakou přemotorovanou bestii, na jedovaté auto, které kouše ;) Zle to nevypadá, ale pod kapotou bych čekal LS1+.
Lávu na svojí mazdě vozím už třetím rokem a nevzpomínám si, že bych potkal někoho komu by se nelíbila. Jo před lakováním se někteří smáli "hehe, ty dáš fakt na mazdu oranžovou z fábie?", ale nad hotovým autem velmi rychle otočili, ta barva je hodně jiná. Kód je 27Y, ale nevím jak dobře se v domácích podmínkách dá udělat třívrstvá perleť.
Naposledy upravil widar dne 23 bře 2016, 23:58, celkově upraveno 1
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod LordJames » 23 bře 2016, 22:14

A mně se zase ta jedovatá zelená líbí :) Když jsem kupoval NAčko, tak bylo v inzerci jedno právě v téhle barvě a s červenou střechou a doteď si na ní občas vzpomenu :) a na NBčku to taky nevypadá zle
Obrázek
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod Skrblík » 24 bře 2016, 06:58

Tady si nevybereš? :D
Přílohy
FB_20160324_05_56_00_Saved_Picture.jpg
Skrblík

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora