Andrew´s Red Miata - 1.9 VVT ITB NA

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Andrew´s Miatka - Red NA 94 1.8 LSD T2

Příspěvekod AndrewG » 21 bře 2016, 14:46

tak motor žije !
takže oficiálne 10.3:1 CR NA8 :-)
dokladám video ako dôkaz ;-) Nič nie je nastavené ešte, časovanie zápalu je okolo 8°TDC zatial a odtialto sa budem posúvať ďalej následne až bude auto schopné jazdiť, takže čakám už len na diff. Takisto sa chcem pohrať trošku s nastavení prekrytia vačiek(ventilov) a ešte s regulátorom tlaku paliva, ktorý musím najprv zohnať z US, takisto budík AFR...
Takže more to come later, najbližšie je v pláne teda montáž difu, potom spojka a zotrvák, popri tom by som rád konečne dal silentbloky uź aj na prednú nápravu kedže som to v lete nestihol. no a do leta sa hádam dostanem na brzdu aby sa to odladilo. (ano mám seriovu jednotku)

https://www.youtube.com/watch?v=P-ht5GSnCYI
AndrewG

Příspěvekod vhml » 21 bře 2016, 15:36

Koukám že máš s motorem podobný plány jako já :-)
vhml

Příspěvekod AndrewG » 21 bře 2016, 18:59

jj, ani som to uz na brzde riesit nechcel ale v dnesnej dobe ked uz sa do paliv pridava aj etanol a neviem co tak uz sa zabehnute zmesi vyrazne menia. napr. 5xracing mali dlhodobo vyskusanu zmes pre slalomy a celkovo zmes zameranu na viac krutaku ako top end vykonu 12.8:1 a nedavno zistili ze ideal pre nove paliva je okolo 11.5 dokonca. takze je to narocne. cerpacku mam vybranu jednu ale to je takisto vec dodavky paliva ake je, cize plan je odladit to na standardny 95oktan (zapal) a pridavat aditivum na zvysenie okt cisla, pre nejaky pokoj v dusi a istotu ze to nebude klepat... no plany pekne uvidime :-) spolieham sa ale aj na tvoje stabiky tak ocakavam velmi ako dopadne testovanie...chcel som ti aj posielat nech si pozres ako to mali alebo maju riesene wrc auta kedze teosku sa bojim toho pretocenia v hlinikovom ramene, ked tam nie su zarezy. WRC auta tam mali vybratie (nieco ako maju excentre) a nasledne stiahnute skrutkami. dalsia varianta by mohla byt aj skrutka navyse cez tyc a rameno ktora by to poistovala proti pretoceniu. ale uvidis ako to bude fungovat, verim ze ok :-)
AndrewG

Příspěvekod Skrblík » 21 bře 2016, 22:35

super projekt, určitě budu sledovat :) jen tak dál ;)
Skrblík

Příspěvekod AndrewG » 26 bře 2016, 12:21

pár updatov aj na interieri.
zadné úchyty sedačky odstránené a sedačka je chytená priamo do podlahy (z druhej strany kasne "backing plate" )
posed je teraz fakt super nízky a boomstick test dám už aj s helmou na hlave, tak priložím aspoň fotku :D
takže taká inšpirácia pre ľudí ktorí majú 185+cm ako ja ;)
imagesfd.JPG

kedže je posed nízky ako je tak stredová konzola mi už strašne zavadzala na ruku takže išla preč a namiesto nej som spravil koberec na taký retro štýl inšpirovaný limitkou M2 1028. stredový panel takisto upravený :-)
imagefsf2.JPG

imagefff3.JPG

manžeta radiacej páky vyzerá inak normálne, len nemám na aute diff ani ppf takze prevodovka vysí a ťahá to dole, takže je to deformované. diff sa stále naťahuje, mal by byť až v utorok... tak som dal aspoň opieskovať zadný kryt, nech to vyzerá. foto hodím spolu s difom, ale každopádne odporúčam vrelo každému. Veľmi dobre utratených 10€ :-)
AndrewG

Příspěvekod Ryba » 29 bře 2016, 14:25

bomba! Odkud máš tu zlatou "omotávku" na hadicích? Pomáhá to? Potřebuju taky trochu poladit odstínění, vedu coolant ještě k tomu nad svodama...
Ryba
špion

Příspěvekod AndrewG » 29 bře 2016, 20:19

diki ryba, od teba sa to cenní ! BTw dnes došiel diff, takže som nasadil a zasilikonoval kryt. zajtra to ide na auto a hadam prvá test ride.

čo sa týka pásky, mám to z ebayu od nejakeho čiňana. fungovať to funguje určite, nakoľko je to rovnako spracované ako aj páska ktorú som mal od mishimota myslím(vzorku :D ) a rovnako vyzerá aj deka ktorou sanitári zakrývajú popálenych ludi (alebo podchladenych ? :D ) skratka, zlatá fólia ktorá odráža žiadenie, a zo spodu je tam skelné vlákno, ale skorej len tak na ukážku.. lepšie funguje ale thermotec strieborná fólia, ktorá je fakt podložená prepletaných skelných vláknom, no vzhľadom na to, že tým kvôli hrúbke neomotáš hadicu, ani to presne nevytvaruješ na karoseriu napr. je toto dostatočné. ako veľmi užitočné to bude prakticky nemám ako zmerať. Bavil som sa však s ľuďmi z motoršportu a bolo mi odporučené, že najlepší spôsob thermal managementu je vytvoriť proste stenu medzi napr. zvodmi a hadicami z hliníku, alebo aj z oceľe. ideál je karbón, tam kde to teploty dovoľujú, kedže najmenej "nasiakne" teplom, je však drahší v porovnaní s hliníkom a iba o minimum lepší. k tomuto môžem povedať toľko, že mám uzavretý vzduch filter (BMC DIA) ktorý mám fakt blízko zvodov. najprv som ho dal len tak bez ničoho a po jazde som ho chytil a celá rúra od klapky, ku filtru bola horúca. neskôr som okolo filtra poohýbal kus hliníku (nie uplne na filter, asi 2cm od neho) a od vtedy je hadica fakt bez zvýšenia teploty, povedal by som že teploty okolitého vzduchu, takže nepochybujem o tom že to funguje. na tvoju aplikáciu bude táto fólia ale vhodnejšia ako na moju, kedže ja chcem v podstate teplo držať vo vnútri hadice, na čo takáto páska primárne nie je, a je presne na to na čo to chceš ty, teda držať teplo od hadice preč.

PS tiež chcem coolant reroute spraviť dobudúcna nad zvody, príde mi to podstatne lepšie miesto, ako to pchať okolo sania, kedže tam fakt miesto nie je.
AndrewG

Příspěvekod Ryba » 31 bře 2016, 19:04

diky za vycerpavajici odpoved.

Paska objednana, snad to bude vklidu - svody sou omotany thermotecem, takze zas takovy teplo tam neni, ale jistota je jistota
Ryba
špion

Příspěvekod kousmen » 31 bře 2016, 19:33

Taky mám už asi ze tři roky omotáno (hadice k bajpásu topení a přívodová trubka), akorát nemůžu dát moc referencí, bo nemám žádný měřidla teploty, ale věřím tomu. Při každé lepší stavbě to dávají všude, kde je třeba teplo odrazit. Tuším že i u Kageki jsem to viděl na tunelech atd. Určitě jsi neprohloupil. ;)
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod AndrewG » 31 bře 2016, 21:03

tak prve 4km za mnou (na cerpacku a spat) a dojmy so strasnou geo dost zvlastne. depower, este asi budem lutovat ako mi bolo avizovane ale uvidim, ked budem mat nafukane kolesa a nastavenu geo... kazdopadne je vtipne ako to s tym svorom nechce zatacat pri pohyblvani sa do 5kmh, neviem ci za to moze rozhodena geo alebo to ze ten diff sa chce tlacit dopredu. nastavene zapalu aj prekrytia ventilov este treba doladit lebo moc to nechce ist, ale mozno som si zvykol na bratovu fieSTu ktora ma predsa len nejaky nm navyse. cez vikend uvidime viac
AndrewG

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora