P: Tvrdé dorazy dveří NB/NBFL (door bushing, delrin...)

Re: P: Tvrdé dorazy dveří NB/NBFL (door bushing, delrin...)

Příspěvekod Ryba » 20 dub 2016, 14:14

prej originály :lol: tak příště by to chtělo nazývat věci pravým jménem, ale tak asi by mě taky sralo, že sem vyhodil jednou tolik za kus gumy
Ryba
špion

Příspěvekod TeeJay » 20 dub 2016, 14:55

MacTeine píše:...
Pravda ale je, že tady http://www.matweb.com/reference/shore-hardness.aspx porovnání s rockwell M (R) srovnatelným s delrinem vychází pro většinu platů shore D až kolem 90... Vím, že to jsou různé metody měření http://www.usplastic.com/knowledgebase/ ... entkey=608
Možná se v něčem pletu, nebojte se mě opravit :)
...

Klíčová informace v prvním odkazu "shore-hardness" je jen to, že korelace mezi zmíněnými stupnicemi tvrdosti materiálu (shore A vs. shore D; shore D vs. Rockwell M; shore D vs. Rockwell R) je velmi slabá, dokonce (viditelné i podle grafu) statisticky nevýznamná díky příliš velkému rozptylu a NELZE spolehlivě porovnávat tvrdosti napříč různými stupnicemi. :)

Takže bych se na nějaký závěry z těchto dat silně vykašlal, protože s velkou pravděpodobností nebudou odpovídat realitě, riziko ústřelu je příliš velké.

Myslím, že cokoliv tvrdého bude tvrdší než ta guma, se kterou to vyjelo z výroby před xx lety, jak dlouho ale vydrží v původním tvaru a velikosti, těžko říct. Na to zná odpověď vincent, když je sám používá, v prvním příspěvku se vyjádřil dost jasně a já tomu nemám důvod nevěřit. A sám ani nemám dost zkušeností ani znalostí na to, abych mohl říct, jestli bude výsledná tvrdost ideální, ale nedělám si kvůli tomu vrásky :D
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod PavelS » 20 dub 2016, 18:34

Ryba píše:prej originály :lol: tak příště by to chtělo nazývat věci pravým jménem, ale tak asi by mě taky sralo, že sem vyhodil jednou tolik za kus gumy

Že zrovna od tebe tohle budu číst, mrkev v zimě... :-D
Mě je fuk kolik bych usetril, nenech se vysmát, tady by to bylo petikilo? Mě jde o to, že kdybyste měli v ruce Taikany, tak víte o co mi jde. Ale už mlčím a užijte si je :)
PavelS

Příspěvekod Ryba » 21 dub 2016, 12:27

A tyhle dorazy si v ruce měl?

Přijde my smutný šťourat do práce někoho, který se tu za dobrý peníze snaží nabídnout svůj vlastní produkt. Pokud někdo dá svoje úsilí do výroby, testování, atd..., bez toho aby jen něco tupě okopíroval, má muj hlas, a to o to víc, pokud je z našich končin. To bys pak musel házet špínu na Pavla a jeho "kopie" hard dog rámů nebo toho kdo tu dělá frame rails, nebo toho kdo tu nabízí endlinks, a já nevim co ještě...
Ryba
špion

Příspěvekod PavelS » 21 dub 2016, 12:58

Omfg...? Ja na někoho házím špínu? Jestli považuješ za špatný ŠŤOURAT - říkat co si myslím, tak to je jen tvůj problém hele. Já nekritizoval, ani nijak nehanil. Už kvůli tomu, že vím, že to neotestuju. Jen jsem říkal a upozorňoval co si myslím o tuhosti na základě zkušeností s obojim materiálem. Každý ať si přebere jestli je užitečnější tvůj příspěvek, nebo můj.
PavelS

Příspěvekod spoofan » 21 dub 2016, 13:16

Zde nabizene dorazy jsou ze stejneho materialu jako silace treba od ES. Proto padla otazka, jestli je tuhost stejna/srovnatelna s "originalem". Ano, silace se pohybuji kolem 70-80, tohle ma byt 100. Ale i tak je to zcela normalni otazka.
Zadne rypani jsem v jeho otazce nevidel.

Tohle forum uz se fakt v prdel obraci :lol:
Díly na MX-5 NA/NB

I am not into fake things - including boobs and wheels.
1.8 NA BRG + jedna lady + brap
spoofan

Příspěvekod bkralik » 21 dub 2016, 14:57

Ahoj,
můžu taky poprosit jednu sadu?

Dík,
bkralik
1.6 NB (rv. 2000) Twilight blue - Španělka

další šroty:
Mazda RX-8 (rv. 2006, 1.3 wankel, 170 kW) - WinterCar
Alfa Romeo GTV6 (rv. 1980, 3.0 V6, ~ 130 kW) - Červená - Historik hysterik
bkralik

Příspěvekod spooon » 23 dub 2016, 19:11

taky bych si vzal sadu ;)
spooon

Obrázky: 0

Příspěvekod Veet » 24 dub 2016, 13:37

A teď možná položím hodně blbou otázku. Ale nefungovali by i dorazy z ABS plastu? :twisted:
Veet

PředchozíDalší

Zpět na Inzerce/bazar