Winie´s Miata NA

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Winie´s Miata NA

Příspěvekod LordJames » 02 lis 2015, 01:01

Dneska jsem mel diky stesti v nestesti a ochote Winieho videt jeho auto a na zivo vypada o dost lip, nez na fotkach :) btw nepokousejte se tu ve yhledavani pouzit keyword "winie", je to "moc obecne" :-D
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod Winie » 09 lis 2015, 17:42

No problém :-) nakonec sem ten řemen ani nemusel kupovat.

Jinak co u mě nového. Auto se zatím pořád potýká s následky dlouhého stání ale aktuálně jsem opět full stock.

Putovala ven lambda, po pár experimentech i sání, mám komplet seriový výfuk (jen sem vyhodil kat), auto jsem brutálně zvednul a v nejbližší době budu vracet i origo zadní nárazník a začínáme komplet znovu.

Co se týká kliky, tak klínek byl celkem slušně jetej, mezera v klice se taky zvětšila, takže sem odlil negativ a nechal si u známého vyrobit zcela přesný klínek a ten pojistil loctite 660, tak problém je snad definitivně vyřešen.

Bohužel jak sem psal na začátku, Mia má určité následky stání. Pár čidel to nedalo, ale ty už jsou vyměněné. Dalším z nich je kuckání při nízkém plynu, takže musím vyměnit palivový filtr a vyčistit komplet vedení. Pak ještě nový svíčky a snad bude pokoj.

Přes zimu bych chtěl pořešit ostřejší brzdy a jelikož se DS2500 nedělají na ty víčka od mléka co tam jsou teď, tak tam napáchám z NA 1,8.
Kdyby někdo měl za rozumné peníze unašeče tak dejte vědět. Třmeny budu dávat nové
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Winie » 12 dub 2016, 16:25

Jenom chci napsat, že sem se včera po asi 5 měsících svezl, v noci, na starých zimních gumách se svítící kontrolkou motoru, ale byla to neskutečná prdel. I po sedmi letech mi to auto pořád vykouzlí úsměv na tváři.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

Příspěvekod PavelS » 12 dub 2016, 21:05

Jenom chci napsat, že to víme všichni, tak ho dej do kupy a směj se pořád! :) :) :)
PavelS

Příspěvekod Winie » 25 dub 2016, 11:05

Tak sem si konečně pořídíl adekvátní náhradu miaty na zimu :D
Obrázek

Sice bude diky tomu miata letos asi o chlebu a vodě, ale na jaře se nažrala dost :lol:
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

Příspěvekod PavelS » 25 dub 2016, 12:42

Druhej zrout peněz :D gratulace, ja taky pořídil daily konečně :))
PavelS

Příspěvekod dave27 » 29 dub 2016, 23:11

Fajnová, 2.0 R? :)
Ex. MG-F 1998
Ex. Toyota MR2 1992
Mazda MX-5 Nb 1.6 2002---> NA 1.8 1996
dave27

Příspěvekod Winie » 03 kvě 2016, 19:40

jojo, klasika dvoulitr 150 koní. Má pár much, ale už máme společných víc jak 1000km a co musím říct, tak auto je na mě až nepříjemně měkký. V zatáčkách se to dost naklání. Pro někoho kdo je zvyklý na evropské auto bude šokující absolutní absence zátahu v nízkých otáčkách, což mě jako bývalému hondaři vyhovuje, respektive mě to nepřekvapilo. Naopak relativně v pohodě je spotřeba se kterou všichni u subaru straší. :D
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

Příspěvekod MAXsport » 04 kvě 2016, 09:28

hlavně si hlídej olej, kamarád měl ve firmě několik boxerů od subaru a jediný proč pár zaklepalo tak byl olej, jinak držáci prej :-) Albrecht mu je repasoval a říkal, že když nalejváš olej tak musí být venku měrka jinak se tam vytvoří vzduchová kapsa.

Takže přeju spoustu km ;)
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Winie » 04 kvě 2016, 09:41

Aby se neřeklo, tam sem něco málo udělal i na Miatě.
Tentokrát to bude bez fotek, protože z focení každého dílu co dám na auto už sem asi vyrostl :lol:
Miata při zbrojení na sezonu dostala pár novinek. Konečně sem se po dlouhém čekání dočkal rámu. Ale na rozdíl od většiny zde z fóra mám rám dělaný na zakázku přímo do auta - tzn vařený do zesílené podlahy od pana Grabijce z Boleslavi.

Když už mám konečně rám, tak sem pustil i do brzd. Udělal sem upgrade na 255 a 251 brzdy. Kompletně jsem zrepasoval třmeny, kde zůstalo pouze tělo, vše ostatní je nové.
Rovnou jsem tam hodil opletené hadice Goodridge a Ferodo DS2500. Systém jsem napustil sportovní brzdovou kapalinou Ravenol se suchým bodem varu 325°.

Bohužel kýžený efekt se zatím nedostavil a Mia nebrzdí nijak zázračně. Vinu dávám zavzdušněnému okruhu, takže během příštího týdne ji chci odvést na podtlakové odvzdušnění. Snad to pomůže.

co se týče zbytku, tak motor dostal akorát nový závodní olej Ravenol 10w60 a v garáži se mi válí ještě pár dílů včetně frame rails, které se mi tam zatím dávat nechce, protože bez butterfly baru nemají dostatečný přínos na to, abych kvůli nim vrtal do podlahy.

Obrázek

Z venku je auto pořád rozdělané. takže fotky asi ani žádný nemám
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora