Môj 1a 1/2 ročný sen sa naplnil a v mojej garáži stojí biela NC. Na nápad zaobstarať si MX som prišiel v lete 2014. Najpr som xcel iba nejaký skúter na občasné prevezenie počas letných dní. Zachovalý jazdený vychádzal na cca 1500-2000€. Potom po niekoľkých správach s roztrúsenými motorkármi som si povedal,že to nie je najlepší nápad a prišiel som na to že NBcko sa da zohnať za nejakých 3-4t €. Ukazal som to žene a NBcko nebolo po jej chuti ale NC sa jej páčilo. No a od vtedy začalo pátranie po NC. Vedel som,že chcem určite 2.0 a v mojom našpanovanom rozpočte sa v DE ponúkalo cca 20-40 ks. Nasledovalo denne sledovanie známych inzertných portálov v DE, boli rôzne ponuky ale všetky "cukríky" mizli do 24h od zverejnenia inzerátu. Email kontakt v týchto prípadoch mal úspech 20-30%. čas ma až tak netlačil, takže min . leto som ešte prežil bez MXi. Pekný kúsok som našiel asi v polovici septembra. Kontaktoval som xlapika, jednal seriózne , poslal kopec fotiek (všetky čo som chcel) ..dohodli sme cenu, chlapik odhlásil auto a ja som si objednal prevozky s doručením na jeho adresu v deň obchodu (sobota). Sobotu ráno som sa dostavil k predávajúcemu prezreli sme auto , bolo OK a čakali sme na značky aby sme spravili skúšobnú jazdu. Išli sme k chlapikovi na byt a čakali....nebudem naťahovať , značka neprišla, v pondelok som musel byť v práci a obchodu nič nebolo (sklamanie ,nadavky na nemecku preciznosť...). proces začal odznova.. a asi pred mesiacom sa objavila v nedeľu vecer modrá NC s dobrými parametrami , hneď ráno som volal predajcovi , poslal ďalšie fotky podvozku (trocha xytnuta hrdzou zospod ale velmi ok), vyzeralo to ,že si ju už nenencham újsť a najbližší víkend po ňu vyrazím. ako som tak kontroloval mail a fotky, zahladol som jednu neprečítanú správu asi 5 dní starú. ukázalo sa, že zareagoval chlapík na inzerát kt. som zavesil na nemeckom fóre asi pred pol rokom. Ponúkol mi svoju NC z edície B&W , 77t km. Modrú som "pozastavil" a čakal som na foto bielej. Prvé fotky ma potešili , čakal som na ďalšie a všetko bolo super až na komunikáciu z majiteľom (to bol porod) trocha mi prišiel ako nesvojprávny. Zase som dohohol obhliadku na sobotu,ale tento raz som dal pre istotu značky doručiť už v piatok. V sobotu ráno som stál nastúpený u sedliaka na dvore vytiahol MXu zo stodoly ,prezrel som ju previezli sme sa a tlapli sme si....este presun domu (750km) z toho asi 500km po dialnici ( dilanica utrpenie na ortopediu) ..a už je doma. momentálne prebieha boj so SVK úradmi aby som ju dostal na značky a sezóna môže začať