NB točí a nic

Re: NB točí a nic

Příspěvekod vhml » 12 kvě 2016, 07:19

Bejt tebou, tak jdu po tý pumpě. To se alespoň děje u mě - pumpa se nezapne. Protože když jsem v diagnostický zásuvce propojil piny na pumpu aby se spustila natvrdo, tak auto chytlo. Ale zřejmě to ta zásuvka dovolí dělat jen s vyplým motorem, protože pak zase během sekundy to chcíplo. Pokud jsem neměl ty piny propojené, tak to ani neslíbilo.
vhml

Příspěvekod márty » 12 kvě 2016, 07:31

kdyby nedávala pumpa, tak to přece před 30 minutama nanestartuju, ne?
po noci na parkovišti auto chytlo jako normálně.
pojedu se dopo na chvilku projet abych viděl případnou změnu při teplým motoru.
NB 1.6, 23.2.2000, BRG, Nardi Torino
márty

Příspěvekod márty » 12 kvě 2016, 09:34

tak jsem to byl projet a startuje i při zahřátým motoru, tak nevím
zaparkoval jsem ve stínu a uvidím co mě bude čekat odpoledne
ale je to divný a hlavně mě stav kdy nevím kdy nastartuju a kdy ne zrovna :? moc netěší
márty

Příspěvekod mojžo » 12 kvě 2016, 11:42

Ešte teda jeden tip, tiež som sa trápil s problémom že auto nechcelo chytiť, ale - občas naštartovalo a potom už išlo.

Za predpokladu že čidlo vačky a kľuky je OK - najlepšie skúsiť výmenou za druhé či sa niečo nezmení samozrejme.
Keď nechce naštartovať, nechaj sa roztiahnuť. Auto chytí? Ak ano, pokazila sa škrtiaca klapka.

Nevieš si predstaviť koľko sprostých slov som použil kým som na to prišiel... :)
mojžo

Příspěvekod márty » 12 kvě 2016, 12:25

Aha, díky. Jako že se zasekávala a neotevírala?
Myslíš škrtící klapku na vstupu do sání (vede do ní plastové vzduchové vedení z filtru vzduchu), že?
Tu jsem zrovna o víkendu čistil od usazenin, je na pružině a vypadala dobře.
Kouknu na to.
márty

Příspěvekod vhml » 12 kvě 2016, 12:28

A co se klapce stalo?
vhml

Příspěvekod márty » 12 kvě 2016, 13:09

Pokud je to dotaz na mě, tak mě bylo svého času v servisu doporučeno klapku a prostor okolo čas od času vyčistit lihem od nalepených usazenin z prachu.
Je fakt, že je pokaždé dost černá, hlavně místa kde dosedá do toho svého profilu.
márty

Příspěvekod mojžo » 12 kvě 2016, 13:27

Akokoľvek sa to zdá neuveriteľné, po výmene škrtiacej klapky všetko ustalo.
Pred výmenou to nechcelo naskočiť, občas ako keby nejaký valec raz zapálil a to bolo všetko. Po roztiahnutí to chytilo. Keď bol motor dlho na voľnobehu (30 minút), začali kolísať otáčky a upokojil sa až po šliapnutí na plyn. Občas to ale normálne naštartovalo. Bolo to na zblázenie.

Usudzujem že v nej bol na snímači polohy škrtiacej klapky nejaký studený spoj
mojžo

Příspěvekod Magnum_no » 15 kvě 2016, 20:31

o víkendu jsem přijel ke kramu na chatě chcípnu odejdu na nákup za 20 min se vrátím k autu (zaparkované na slunci) sednu zahodim střechu otočim klíčem a nic jen točí motor a nechytne... tak davam 2. 3. 4. 5.šanci a nic tak jsem vypojil všechny kabely ke svíčkám pozapojoval zkušim startovat nic.... vyndam vercajk a vymontuji čidlo vačky.. čidlo krásně čistý tak jsem ho namontoval spátky opět zkouška startu a nic... točí nechytí další nápad je jestli zapaluje vymontuji svíčku nasadim fajfku dám k bloku řvu na přítulku at startuje samo s rychlostí:-D tak po vyřazení zkouší start a nic jiskra nikde benzín z válce smrděl jak nemytý nohy.... říkám paráda cívky v háji...

Volám odtah... kamárád přijíždí s lanem říká co se děje já že to točí a nechytá... on UKA... otočim klíčem auto chytne na dva válce pak se přidaj další dva od té doby asi 30x start a vše ok.

Vážně nechci aby jsem někde zůstal viset... jsou to cívky ? nebo něco jiného ? případně jak to zjistit?
Mazda MX-5 NB 1999 10th Anniversary second owner
Magnum_no

Příspěvekod m8rinek » 15 kvě 2016, 20:38

hádám čidlo kliky a následné uchlastání...
m8rinek

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5