P: Tvrdé dorazy dveří NB/NBFL (door bushing, delrin...)

Re: P: Tvrdé dorazy dveří NB/NBFL (door bushing, delrin...)

Příspěvekod phantomond » 20 kvě 2016, 08:45

Když jsme u toho vrzání, tak po montáži začali trochu (dost) vrzat dveře u řidiče na nerovnostech. Ale nejde to od dorazu anóbrž od horního rohu tapecu, takže pěkně u ucha. Doraz vypadá seřízený dobře, pro jistotu opakovaně podle návodu. Nějaký tip? Tapec už šel dolů a znovu nahoru, no průzkum a důkladné nasazení nepomohlo. Nějaký nápad?
phantomond

Příspěvekod vincent.miata » 20 kvě 2016, 09:01

Odpoledne na to mrknu, myslíš ten plast okolo uchycení bezpečnostního pásu ?
vincent.miata

Příspěvekod evlo » 20 kvě 2016, 09:10

Grafitky jsou co? Me se to obcas deje taky teda, tak jsem o tech dorazech premyslel, ale uz jsem do auta naraval nesmysl penez, tak chci byt zodpovedny :D

Pak prosim teda napis jestli na to prijdes.
Naposledy upravil evlo dne 20 kvě 2016, 09:11, celkově upraveno 1
evlo

Příspěvekod phantomond » 20 kvě 2016, 09:11

Zvuk se ozývá zhruba z toho místa, ale je to tapec dveří. Zjednodušeně levý horní roh řidičových dveří - u ramene. Sloupek už je v pohodě. Koukat na to nemusíš, spíš mě zajímalo, jestli se s tím někdo nesetkal a nevyřešil, ať furt nesundávám a nezkoumám. ;)
phantomond

Příspěvekod phantomond » 20 kvě 2016, 09:13

evlo píše:Grafitky jsou co? Me se to obcas deje taky teda, tak jsem o tech dorazech premyslel, ale uz jsem do auta naraval nesmysl penez, tak chci byt zodpovedny :D

Pak prosim teda napis jestli na to prijdes.

Grafitová vazelína.
phantomond

Příspěvekod evlo » 20 kvě 2016, 09:13

Ja mam vyzkouseno, ze kdyz loktem zatlacim na dvere, jakoze smerem ven z auta, tak vrzani ustane, proto jsem si rikal, ze doraz asi ok. Prijde me, ze to vrze jak drhne tapec dveri v mezere o tapec toho v cem dvere sou, zhruba 10 cm od horni hrany, ale ruku za to nedam ani do ohne, ani do mixeru, ani do zachodu.

Nicmene muj popis a tvuj popis vypadaj by mohli popisovat stejne misto auta.

Na miata.net jsem nic definitivniho nenasel a to tam obvykle tyhle veci najdu. Nekdo tam teda zminoval prave ty door bushings, ale nebylo to uplne presvedcive.

Nicmene me to vrze jen obcas, auto ted pouzivam kazdy den a vrze to tak jeden den v tydnu, driv to bylo casteji, asi, ze bylo chladneji.
evlo

Příspěvekod phantomond » 20 kvě 2016, 09:22

evlo píše:Ja mam vyzkouseno, ze kdyz loktem zatlacim na dvere, jakoze smerem ven z auta, tak vrzani ustane, proto jsem si rikal, ze doraz asi ok. Prijde me, ze to vrze jak drhne tapec dveri v mezere o tapec toho v cem dvere sou, zhruba 10 cm od horni hrany, ale ruku za to nedam ani do ohne, ani do mixeru, ani do zachodu.

Nicmene muj popis a tvuj popis vypadaj by mohli popisovat stejne misto auta.

Na miata.net jsem nic nenasel a to tam obvykle tyhle veci najdu. Nekdo tam teda zminoval prave ty door bushings, ale nebylo to uplne presvedcive.

Nicmene me to vrze jen obcas, auto ted pouzivam kazdy den a vrze to tak jeden den v tydnu, driv to bylo casteji, asi, ze bylo chladneji.

No mě to teď právě vrže při každé malé nerovnosti. Je to fakt docela rachot. V ČR to znamená skoro konstantní vrzání :D Ale díky za tip, které místo by to mohlo způsobovat. Zkusím na to mrknout. Je pravda, že jsem řešil hlavně samotné dveře, ne okolní plasty, o které se můžou otírat.
phantomond

Příspěvekod TeeJay » 20 kvě 2016, 09:32

No abych pravdu řekl, tak podle zvuku bych taky neřekl, že ten zvuk jde od dorazu, ale jak říkáte, vedle ramene. Jenže objevil se až s nasazením nových dorazů a jsem si 100% jistej, že s původními nic nevrzalo, takže jsem to automaticky přisoudil dorazům.

@evlo, když zatlačíš loktem na dveře, tak tím držíš celý dveře, nejen tapec.

Zkusím doma lehce máznout a uvidím.
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod phantomond » 20 kvě 2016, 09:40

TeeJay píše:No abych pravdu řekl, tak podle zvuku bych taky neřekl, že ten zvuk jde od dorazu, ale jak říkáte, vedle ramene. Jenže objevil se až s nasazením nových dorazů a jsem si 100% jistej, že s původními nic nevrzalo, takže jsem to automaticky přisoudil dorazům.

@evlo, když zatlačíš loktem na dveře, tak tím držíš celý dveře, nejen tapec.

Zkusím doma lehce máznout a uvidím.

Tak to jsme na to koukám úplně stejně. Souvislost s dorazem být musí, protože to u mě byla jediná provedená změna, ale zvuk jde úplně odjinud. Přisuzuju to tomu, že pevný doraz dveře drží líp, a ty se pak jinak zkroutí. Otázkou je, co kde namazat. Namazání dorazu IMHO nepomůže, protože ten podle mě nevrže. Akorát vyšší pevnost teď vede k vrzání jiných částí.
phantomond

Příspěvekod AndrewG » 21 kvě 2016, 21:52

nepozeral som co vravia ostatní tu na fore ale mam ich na aute tyzden a som velmi spokojny ! Tak ako Pavel pisal ze 90 tvrdost moze byt malo tak musim povedat ze nie nieje, fakt ked o seba tie dorazy buchnes (jeden o druhy) tak je to taky zvuk ako ked dosky 2 buchnes o seba :-D (proste je to tvrde)
pozitivna zmena uz aj oproti polyuretanovym ktore som mal z UK a stali za prd.
jedinu vycitku co by som mal co som mal aj k tým z UK je, že by t ochcelo nejaku velku podložku pod srob aby sa tlak srobu rozlozil na celu plochu a netlacil na jednom mieste.... tam sa casom moze silentblok utrhnut alebo velmi stlacit, ale pri tychto tvojich mi to neprislo tak zle ako pri tych makkych z UK... Takze za mna super a diki ;-)
AndrewG

PředchozíDalší

Zpět na Inzerce/bazar