od vincent.miata » 31 kvě 2016, 09:14
Ahoj všem,
omlouvám se za odmlku, auto mi 14 dní stálo na špalcích a nemohl jsem provést žádné další testy, až včera odpoledne. Pár dorazů jsem namontoval a vrzání se neprojevilo - potřeboval bych zvuk přesněji definovat, tedy spíš natočit video, kde to bude jasně patrné nebo se s někým projet v autě co vrže a příčinu zvuku definovat. Zkoušel jsem jakkoliv mačkat, tlačit tapeci dveří a plasty okolo a žádný zvuk jsem tímto způsobem neodhalil (možná když jsem zatlačil dlaněmi proti sobě s tím, že jsem jednou tlačil z vnitřní strany dveří na výplň dveří a druhou z vnější strany na dveře - ale tento zvuk je vážně minimální a já osobně ho nemám šanci za jízdy registrovat).
Další variantu, kterou jsem zkusil, bylo povolit předpětí dorazů na dveře - tady bych souhlasil s definicí vydávaného zvuku "rachot". Takhle povolené dorazy jsou ale špatně namontované. Dveře pak vydávají zvuk jak vrže těsnění o dveře (hlavně v horní části - tedy u hlavy) a dveře občas i klepnou - takhle to samozřejmě nikdy fungovat nebude. Proto jsem jako jednoduchý test udával silou z venkovní strany dveří zatlačit a přesvědčit se, že dveře na dorazech jsou bez vůlí - tedy ne jako se sériovými dorazy.
Jako nejlepší pozice pro montáž se mi osvědčilo doraz přiměřenou silou vytlačit směrem z karoserie a zlehka směrem nahoru - v tomto s citem přitáhnout - doraz by se neměl deformovat, šrouby se nepovolí i když jsou dotaženy s citem - pokaždé mi stačilo,aby hlavička imbusu byla utopena cca 1mm pod rovinou dorazu. Pokud dveře nedovírají napoprvé (nesmí to být ale moc, jako jeden případ z instruktážního videa),dejte jim pár hodin čas - PUR se zlehka přizpůsobí.
Auto na kterém to celé bylo zkoušené a úpravy, které by na hlučnost mohly mít vliv (NBFL):
- Uložení náprav v PUR SH95A
- Vyvařené prahy a nosníky
- Coilovers
- Rollbar
- Bez střechy
- Zbaveno všech tepelných štítů okolo výfuku