Rollbary - další kolo

Re: Rollbary - další kolo

Příspěvekod studio_penguin » 06 čer 2016, 21:41

Safa píše:
vhml píše:Ofiko zlegalizovat lze jen přes Dekru za dlouhý peníze. Ať se radši zeptá, co je pak na takovým, už zlegalizovaným, rámu vyraženo :-)

Ok, zeptám se. Za ty roky mu prošlo rukama při přihlašování či úpravách velkého TP tolik aut, že by v tom byl čert, aby ho něco šikovného nenapadlo. Dokonce myslím, že "máme" známé i v Dekra... ;)

Ahoj.
Hele.. napadla mne taková blbost. Tady bylo řečeno, že rám by se možná přes Dekru dal zapsat za "dlouhé peníze". Zkus přes toho svého známého zjistit, kdyby třeba chtěl člověk "otypovat" a schválit daný typ rámu pro provoz v Majdě, jak dlouhé peníze by to u Dekry byly (samozřejmě mluvím o "otypování" modelu rámu, nikoli jednotlivého kusu).
Ono to zní na první pohled nesmyslně... ale řekněme, že by to šlo (s příslušnou dokumentací). Pokud by částka byla milion, je to nejspíš nesmysl. Ale zkusme si představit, že to bude třeba 200 000,-... Pak stačí, aby se našli zájemci tak na 35 rámů, a cena jednoho se zvedne ze 7000,- na 12700,-.
A já za sebe můžu říci, že kdybych dostal do Majdy otypovaný, legální rollbar za necelých 13000,- , tak neváhám ani vteřinu.
Jenže ty prachy budou asi daleko větší... nicméně za průzkum člověk nic nedá :mrgreen: Jiří.
1.8 NB - 1999
studio_penguin

Obrázky: 2

Příspěvekod Safa » 06 čer 2016, 22:10

studio_penguin píše:Jenže ty prachy budou asi daleko větší...

Tak jsem se dnes trochu poptával a bohužel musím potvrdit tvou doměnku - ty prachy jsou mnohem, mnohem delší... :(
No, pro mě to zatím tak jako tak padá, bo s NC je to špatný, jak psal vhml...
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Safa

Příspěvekod Tommy014 » 06 čer 2016, 22:41

Hele tak zas jako rámy jsou: http://www.good-win-racing.com/Mazda-Pe ... -Bars.html a nějakej jsem zahlídl i v anglii když jsem hledal alternativy k Cybulu a TR-Lane. Je to jen o penezích a upřímně jestli to fakt všichni pro normální provoz máte jen kůli bezpečnosti tak si svého zdraví určitě ceníte na víc nez 10000 :D :D .

Jen pro korekci, nejsem proti rámům, sám na jeden čekám :D
Tommy014

Příspěvekod studio_penguin » 06 čer 2016, 22:48

Tommy014 píše:Hele tak zas jako rámy jsou: http://www.good-win-racing.com/Mazda-Pe ... -Bars.html a nějakej jsem zahlídl i v anglii když jsem hledal alternativy k Cybulu a TR-Lane. Je to jen o penezích a upřímně jestli to fakt všichni pro normální provoz máte jen kůli bezpečnosti tak si svého zdraví určitě ceníte na víc nez 10000 :D :D .

Jen pro korekci, nejsem proti rámům, sám na jeden čekám :D

My víme, že rámy jsou :) ... chceš snad říct, že jsi našel nějaký legální..??? :mrgreen:
(ta odkazovaná stránka jsou rámy v Americe - takže příšerné poštovné, ceny nijak malé a homologace od americké závodní asiociace (možná v lepším případě někde pro civilní Ameriku)).
1.8 NB - 1999
studio_penguin

Příspěvekod Safa » 06 čer 2016, 23:02

studio_penguin píše:My víme, že rámy jsou :) ... chceš snad říct, že jsi našel nějaký legální..??? :mrgreen:
(ta odkazovaná stránka jsou rámy v Americe - takže příšerné poštovné, ceny nijak malé a homologace od americké závodní asiociace (možná v lepším případě někde pro civilní Ameriku)).

Jak píše Jiří; problém je evropská homologace, ne peníze. Osobní bezpečnost v autě je pro mě klíčová a pokud se pro rollbar (rozhodně legální - tedy se zápisem ve velkém TP) rozhodnu, pak si klidně připlatím. Co jsem slyšel, jedná se při homologačních procesech o sedmimístné částky v korunách, zaslechl jsem něco jako 50 000 eur a víc (berte to samozřejmě bez záruky). A pak chápu, že při takto nastavených pravidlech se do toho Polákům ani jiným výrobcům jít nechce. Musím holt věřit, že ty oblouky na NC nejsou jen na okrasu. A samozřejmě jezdit tak, abych to na sobě nedejbože nikdy nemusel vyzkoušet...
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Safa

Příspěvekod Tommy014 » 06 čer 2016, 23:25

Spíš jen že se dá v pohodě sehnat i rám na NC, jen to chce hledat:)
S homologaci chápu, že vadí že není. Z Před NC se to dá aspoň při nejhorším sundat:-D. No stejně jsem zvědavej jak na mě budou případně na STK koukat, jinej volant, sedačky že z toho ten maník už nevyleze a rám za hlavou :-D...sry za OT:-D
Tommy014

Příspěvekod studio_penguin » 06 čer 2016, 23:26

Safa píše:
studio_penguin píše:My víme, že rámy jsou :) ... chceš snad říct, že jsi našel nějaký legální..??? :mrgreen:

Jak píše Jiří; problém je evropská homologace, ne peníze. Osobní bezpečnost v autě je pro mě klíčová a pokud se pro rollbar (rozhodně legální - tedy se zápisem ve velkém TP) rozhodnu, pak si klidně připlatím. Co jsem slyšel, jedná se při homologačních procesech o sedmimístné částky v korunách, zaslechl jsem něco jako 50 000 eur a víc (berte to samozřejmě bez záruky). A pak chápu, že při takto nastavených pravidlech se do toho Polákům ani jiným výrobcům jít nechce. Musím holt věřit, že ty oblouky na NC nejsou jen na okrasu. A samozřejmě jezdit tak, abych to na sobě nedejbože nikdy nemusel vyzkoušet...

Hele, myslím, že ty oblouky na NC nebudou jen pro okrasu. Jednak "style bary" jsou leštěné nerezové věcičky, které vypadají parádně. Zatímco oblouky na NC jsou podivně hranaté věci, zalité do plastových krytů. Komu by se to, pro Boha, líbilo...? :mrgreen: Takže tam musí jít o hlavu.......
1.8 NB - 1999
studio_penguin

Příspěvekod studio_penguin » 06 čer 2016, 23:32

Tommy014 píše:Spíš jen že se dá v pohodě sehnat i rám na NC, jen to chce hledat:)
S homologaci chápu, že vadí že není. Z Před NC se to dá aspoň při nejhorším sundat:-D. No stejně jsem zvědavej jak na mě budou případně na STK koukat, jinej volant, sedačky že z toho ten maník už nevyleze a rám za hlavou :-D...sry za OT:-D

Nečekej žádný zázraky.
Bude to probíhat asi takhle: "Jóó, vy tam máte nějaký rám.... a není zapsaný v techničáku? To musí pryč, není povoleno. Co že to říkáte...? Že když se otočíte na boudu, tak se zabijete...? Koho to zajímá...? Nevykládejte nám blbosti... to musí ven. A co ten volant..? Co to říkáte..? Že se s tím dá to auto řídit? Jak řídit... není to originální díl. Odmontovat!! A co ty vaničky, co máte místo sedaček..? Že vás líp drží při řízení? Nevykládejte nám tady kraviny.... ven!!!" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
1.8 NB - 1999
studio_penguin

Příspěvekod adolf33 » 06 čer 2016, 23:37

Za chvíli budeme homologovat i manžetu řadící páky.. :D Jinak mi připadá, že se to tu zvrhlo v OT o homologaci rollbarů :D Legalize roll bars! :D
Mazda MX-5 NA 1.6 66kw 1996
adolf33

Příspěvekod studio_penguin » 06 čer 2016, 23:49

adolf33 píše:Za chvíli budeme homologovat i manžetu řadící páky.. :D Jinak mi připadá, že se to tu zvrhlo v OT o homologaci rollbarů :D Legalize roll bars! :D

To přece není OT.... :mrgreen: rollbar už mám objednaný a homologace mi připadá jako nanejvýš důležitá otázka.
Chceš mi říct, že ty snad nemáš homologovanou manžetu..............? :mrgreen: A ví o tom příslušná úřední místa?
1.8 NB - 1999
studio_penguin

PředchozíDalší

Zpět na Hromadné nákupy