Jaké pneu ....

Re: Jaké pneu ....

Příspěvekod Skrblík » 04 čer 2016, 17:19

Taková menší recenze na nankangy ns-2r, zatím na nich mám 6k km, mají za sebou 2 slalomy, spoustu kilometrů ostré jízdy, dvě gumy mají 5mm a dvě 6mm (nové mají 8mm). Jsem s nimi moc spokojený :)
Skrblík

Příspěvekod car2n » 07 čer 2016, 16:51

klasicka otazka :lol:
poradite gumy na stock NA 14" kola? auto pouzivam na okresky, na zadnej zavod se asi jen tak nedostanu :) prijde mi, ze vyber na 14ky je cim dal mensi, tak uvitam tipy s cim mate dobrou zkusenost

mam ted v merku Goodyear EfficientGrip Performance, nema nekdo ozkouseno?
nebranil bych se nejakejm rozumnejm TOYO nebo Yokohama, ale uplne me tam nic neoslovilo
premejslel jsem i o tech Nankang Sportnex NS-2R 180 XL , ale nevim, jestli bych to vyuzil. da se s nima zit i kdyz clovek nejezdi furt pilu?
to plati i na T1-R. ale ty maj 195, coz je asi na stock 14" kola uz asi moc siroky, nebo se mylim?

za jakykoliv tipy a rady dekuju
car2n

Příspěvekod Fernie » 07 čer 2016, 18:45

Za mě:
Dunlopy cca do dvou let začnou strašlivě tvrdnout a na mokru to není žádná sláva.
Nangkangy jsem chtěl, ale street směs se momentálně na 14 snad nesehnatelná. Co jsem jezdil na 15" a na jiným autě, tak byly dost použitelný i na silnici.
Toya ještě nevím.
Já mám Uniroyaly RainExpert3, momentálně. Na mokru jsou naprosto boží, akorát mají trochu měkčí směs, takže pokud jim budeš dávat, tak půjdou asi do kopru dřív.
Rudá Potvora - NA6, BP, ILmotorsports header, 6q, LSD, MeisterR ZetaCRD.
NA OEM+ DRL - viewtopic.php?f=6&t=5043
http://www.autickar.cz
Fernie

Příspěvekod Skrblík » 07 čer 2016, 20:42

car2n píše:premejslel jsem i o tech Nankang Sportnex NS-2R 180 XL , ale nevim, jestli bych to vyuzil. da se s nima zit i kdyz clovek nejezdi furt pilu?

přežít se to s nimi dá, jen musíš obětovat jízdní komfort, díry jsou cítit opravdu mnohem víc, jako bonus docela dost hučí, se staženou střechou to není slyšet :)
Skrblík

Příspěvekod gramo » 08 čer 2016, 12:35

car2n: Mám na druhém autě Vredestein Sportrac 5 (185/60 R14, myslím, že mám stejný rozměr jako alternativní i pro Mazdu) a jsem s nimi spokojený, zpočátku měly tendeci trochu pískat, i když se ještě nic nedělo, ale už je to přešlo a drží to dobře. A v tomto testu vedou:

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... 65-R15.htm

Pozn: při výběru jsem hleděl dost na přilnavost na mokru, u Miaty to asi není tak důležité a možná by se pak dalo vybrat jinak.
gramo

Příspěvekod Bro78 » 09 čer 2016, 00:30

Ahojte,

potreboval by som poradit s vyberom pneumatik. Mam NC, rozmer 205/50 r16.
Robil som si uz nejaky ten prieskum a vysli mi tieto 3 alternativy:

1. Goodyear EfficientGrip Performance
2. Dunlop SP Sport BluResponse
3. Pirelli P7 Cinturato

Vsetky 3 vychadzaju super v testoch, pricom 1 a 2 maju zaroven najlepsie hodnoty aj na energetickych stitkoch. BTW vie mi niekto vysvetlit, ako je mozne ze Pirelli vyhrala v testoch na mokrom povrchu nad 1 a 2 a pritom ma na stitku "B" a 1 a 2 maju na stitku "A"?

1 ma podla recenzii makke bocnice pneu a tym padom sa to odraza na jazdnych vlastnostiach a straca sa feedback vozovky. Preto mam obavu, ci to nepokazi to preco som si MX-5 vybral spomedzi inych aut.
Preto by som chcel vedet ci tieto pneu mate niekto na svojom aute a aku mate skusenost.

2 ma podla recenzii tiez slabe bocnice, ale nikto tam zle jazdne vlastnosti neriesil. Skor riesili caste defekty a prerazenia bocnice pri "slabsom" kontakte o obrubnik. Tiez bola spominana rychla degradacia gumy a diametralne horsie jazdne vlastnosti po roku. To tusim niekto spominal aj tu. Tato pneu ma ale najlepsie vysledky valiveho odporu a tym padom aj spotreby. Udavali ubytok spotreby o 1 liter. Zial toto je vec ktoru by som chcel riesit, nakolko mi Mazda zerie na dialnici 10 litrov (pri 120 km/h), ci je viac ako moje o pol tony tazsie minule auto s 2 litrovym motorom :-(. Co je mozno sposobene aj tym, ze jazdim zatial na celorocnych gumach Vredestein Quadrac 3.
Tiez by bolo super keby sa nasiel niekto kto ma dane pneu a podeli sa o skusenosti, pripadne aj s tou spotrebou.

O 1 aj 2 pisu ze maju velmi nizku zivotnost. 20-30k km.

3 o nich som toho vela zleho nenasiel :-), lebo mali len velmi malo recenzii. Ale zaroven sa nenachadza ani vo vsetkych testoch udajne koli tomu ze sa snazili podvadzat :-). Otazka je, ci nema rovnake problemy s bocnicami a ci to nie je celkovo problem eko gum.
Takze tiez keby sa nasiel niekto kto ich uz ma, pomohlo by.

Ocenim pripadne aj ine rady. Zvazoval som aj Vredestein Sportrac 5, ale recenzie boli pomerne zle. Pripadne ne-eko alternativy, ale zas, chcel by som riesit tu spotrebu.

Dakujem,
Bro78
Bro78

Příspěvekod TeeJay » 09 čer 2016, 08:15

Každá fuel-economy pneu bude kvůli eliminaci valivého odporu tvrdá a nebude mít tak dobré přilnavostní vlastnosti jako měkčí guma, se kterou bude spotřeba horší a nevydrží tak dlouho. Ale pochybuju, že by rozdíl byl celý litr...
Já plánuju pořídit Bridgestone Potenza RE002, jen v 15" variantě.

PS: Když vidím ty ceny šestnáctek, jsem rád, že jezdím na 15" :D
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod Bro78 » 09 čer 2016, 21:00

Dnes som mal moznost pozriet si tie Dunlop SP Sport BluResponse na inom aute a ta bocnica je naozaj velmi, velmi makka. Aj na Goodyear EfficientGrip Performance je to makke, ale na tych Dunlopoch je to mega, az sa mi tomu nechcelo verit. Mal som pocit, ze keby som sa nasral, tak ju snad predaravim prstom. :-) Nechapem.
Takze Dunlop zda sa mimo hru.
Bro78

Příspěvekod studio_penguin » 21 čer 2016, 15:17

Ahoj.
Teprve tejden jezdím na Yokohama Advan AD08... až budou nějaké zkušenosti, dám to sem. Ale ekonomické ani s dlohou výdrží rozhodně nebudou... :mrgreen:
1.8 NB - 1999
studio_penguin

Obrázky: 2

Příspěvekod Veet » 28 čer 2016, 08:51

Jak je to s výdrží R888? Koupil jsem je pouze na okruhy, tak s jakou výdrží mám přibližně počítat.
Veet

PředchozíDalší

Zpět na Kola, pneu a geometrie