Ahojte,
potreboval by som poradit s vyberom pneumatik. Mam NC, rozmer 205/50 r16.
Robil som si uz nejaky ten prieskum a vysli mi tieto 3 alternativy:
1. Goodyear EfficientGrip Performance
2. Dunlop SP Sport BluResponse
3. Pirelli P7 CinturatoVsetky 3 vychadzaju super v testoch, pricom 1 a 2 maju zaroven najlepsie hodnoty aj na energetickych stitkoch. BTW vie mi niekto vysvetlit, ako je mozne ze Pirelli vyhrala v testoch na mokrom povrchu nad 1 a 2 a pritom ma na stitku "B" a 1 a 2 maju na stitku "A"?
1 ma podla recenzii makke bocnice pneu a tym padom sa to odraza na jazdnych vlastnostiach a straca sa feedback vozovky. Preto mam obavu, ci to nepokazi to preco som si MX-5 vybral spomedzi inych aut.
Preto by som chcel vedet ci tieto pneu mate niekto na svojom aute a aku mate skusenost.
2 ma podla recenzii tiez slabe bocnice, ale nikto tam zle jazdne vlastnosti neriesil. Skor riesili caste defekty a prerazenia bocnice pri "slabsom" kontakte o obrubnik. Tiez bola spominana rychla degradacia gumy a diametralne horsie jazdne vlastnosti po roku. To tusim niekto spominal aj tu. Tato pneu ma ale najlepsie vysledky valiveho odporu a tym padom aj spotreby. Udavali ubytok spotreby o 1 liter. Zial toto je vec ktoru by som chcel riesit, nakolko mi Mazda zerie na dialnici 10 litrov (pri 120 km/h), ci je viac ako moje o pol tony tazsie minule auto s 2 litrovym motorom
. Co je mozno sposobene aj tym, ze jazdim zatial na celorocnych gumach
Vredestein Quadrac 3.
Tiez by bolo super keby sa nasiel niekto kto ma dane pneu a podeli sa o skusenosti, pripadne aj s tou spotrebou.
O 1 aj 2 pisu ze maju velmi nizku zivotnost. 20-30k km.
3 o nich som toho vela zleho nenasiel
, lebo mali len velmi malo recenzii. Ale zaroven sa nenachadza ani vo vsetkych testoch udajne koli tomu ze sa snazili podvadzat
. Otazka je, ci nema rovnake problemy s bocnicami a ci to nie je celkovo problem eko gum.
Takze tiez keby sa nasiel niekto kto ich uz ma, pomohlo by.
Ocenim pripadne aj ine rady. Zvazoval som aj
Vredestein Sportrac 5, ale recenzie boli pomerne zle. Pripadne ne-eko alternativy, ale zas, chcel by som riesit tu spotrebu.
Dakujem,
Bro78